Oplev fugletrækket i Mols Bjerge

Tag på en udflugt, hvor nakken lægges let tilbage og en ny verden åbenbarer sig på himlen eller ved synet og lyden af enorme fugleflokke, der på forskellig vis er ved at stikke mod syd.

Artiklens øverste billede

Fuglenes efterårstræk er lige nu på sit højeste, og der venter mange store oplevelser over hovederne på os, når tusinder af fugle i disse uger flyver fra ynglepladserne i nord mod vinterkvarterne i syd. Nogle glider hurtigt og elegant over landet på deres gennemtræk. Andre er mere adstadige og slår sig ned for at hvile ud og fylde energidepoterne op. Ofte sker det nærmest for øjnene af os - vi skal bare vide hvor. Oktober er en god måned at opleve både trækkende og rastende fugle.

Vil du se de mange trækfugle, er Mols Bjerge eller en af Danmarks fire andre nationalparker et godt sted at starte.

Brokfugle og andre vadere

Ved Ebeltoft Færgehavn er der et lavvandet område lige øst for den østlige molearm, hvor man især nu i træktiden kan se rigtig mange små og store flokke af vadefugle og brokfugle samle sig. Det kan være almindelig ryle, hjejler, viber, stor regnspove, hvidklire og stor præstekrave, der samler sig på sandfladerne.

Kør fra Ebeltoft C mod syd ud af byen ad Færgevejen og parker ved Færgelejet. Herfra skal du se mod sydøst, og særligt ved lavvande, hvor fuglene er længst inde ved land.

For at få den bedst mulige oplevelse derude er det altid et godt råd at medbringe en god kikkert, måske en fuglebog, noget varmt at drikke og så er det altid tilladt at benytte sig af de mange fugleskjul og infotavler, som er sat op i den danske natur, hvad enten det er på Naturstyrelsens eller andre lodsejeres arealer.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen