Ildsjæl fra Ebeltoft med i kampen om Årets Lokale Indsats

Indtil 29. oktober kan du lægge din stemme på John Skovgaard Andersen, der yder et stort frivilligt arbejde og blandt andet er initiativtager til indendørs Bowls turnering på Djursland.

Artiklens øverste billede

Det danske brændstofselskab Go’on hylder de mange lokale aktive borgere, som har skabt glæde og aktiviteter i deres lokalsamfund. Derfor uddeles 500.000 kr. til 25 forskellige lokale initiativer, og i disse uger er jagten på de 25 initiativer i fuld gang. Mere end 75 forskellige projekter er lige nu nomineret, og der kan stemmes på dem i en onlineafstemning, som slutter 29. oktober.

Blandt dem er bl.a. ildsjælen John Skovgaard Andersen fra Ebeltoft. John Skovgaard Andersen har et alenlang CV over frivilligt arbejde, der bl.a. indeholder: Initiativtager til indendørs Bowls i Ebeltoft. Initiativtager og koordinator til indendørs Bowls turnering på Djursland. Formand for EFFI Petanque i Ebeltoft. Koordinator for Senior Petanque i Ebeltoft. Initiativtager og koordinator til Senior Petanque turneringer på Djursland. Initiativtager til udendørs Bowls i Ebeltoft (et nyt initiativ) 10 år som frivillig i Hjemmeværnet. Initiativtager og frivillig i Fremtidsfuldmagt i Ældre Sagen, Ebeltoft.

Et skulderklap

Den administrerende direktør hos Go’on Mick Kjær synes, at der generelt er alt for lidt fokus på de mange frivillige ildsjæle rundt i Danmark, altså de mennesker som skaber liv i de små samfund.

Ofte glemmer vi at give de mange frivillige et klap på skulderen for deres indsats, det er det skulderklap, som vi gerne vil give dem med konkurrencen Årets Lokale Indsats.

Mick Kjær, adm. direktør Go'on

»Ofte glemmer vi at give de mange frivillige et klap på skulderen for deres indsats, det er det skulderklap, som vi gerne vil give dem med konkurrencen Årets Lokale Indsats. Selvom ikke alle nominerede vinder pengepræmier, så præsenteres de på konkurrencens hjemmeside, og her er folk inde og skrive kommentarer, og begrundelser for, hvorfor de har stemt på vedkommende,« forklarer Mick Kjær i en pressemeddelelse.

At Go’on fokuserer på de små lokalsamfund rundt i Danmark, forklarer Mick Kjær med, at firmaet siden siden start har åbnet tankstationer primært i de små byer. Det betyder, at Go’on i dag har mere end 170 tankstationer, og 75 pct. af stationerne er i byer med under 2.500 indbyggere.

»På den måde er vi med til at holde liv i de mindre byer. Et aktivt foreningsliv med dygtige frivillige kombineret med et driftigt erhvervsliv, det er kernen i et godt lokalsamfund,« påpeger Mick Kjær. Derfor har Go’on valgt at lave kampagnen ”Årets Lokale Indsats”, så de på den måde kan være med til at synliggøre alle de fantastiske lokale projekter, som skabes rundt i Danmarks yderområder.

Alle de nominerede kan ses på hjemmesiden www.støtdelokale.nu. Det er også her, du kan afgive din stemme på den indsats, som du mener skal have chancen for at vinde 100.000 kr.

Der uddeles i alt 500.000 kr. og de skal fordeles mellem de 20 projekter, som har fået flest stemmer online, samt 5 regionale vindere, der hver får 25.000 kr. De endelige placeringer afgøres af en jury, som skal finde vinderne.

gs

Læs også

Del artiklen