Kæmpe brøler: Udsolgt teaterforestilling blev aflyst

Publikum ventede længe på at teaterstykket skulle gå i gang.. Trods en ihærdig indsats fra skuespiller og personale, måtte publikum gå uforløste fra salen.

Artiklens øverste billede
Det hele startede ellers lovende for forestillingen, inden projektoren brød sammen. Foto: Mark Sigetty Bøje

Køen ind til Fregatten Jyllands auditorium var lang onsdag formiddag. Børneteatret kunne nemlig melde totalt udsolgt til dagens forestilling. De mange børnefamilier ventede spændt på, at dørene blev slået op, men de skulle komme til at vente længe endnu.

Publikum blev ellers lukket ind i salen klokken elleve – lige efter planen, men da lyset blev slukket, ville projektoren ikke tænde. Til stor ærgrelse for skuespilleren, personalet og ikke mindst publikum.

Lysspillet gik i sort

Forestillingen ”Kamelen kom til sidst,” er baseret på Jesper Wung-Sungs billedbog, og tilpasset til de skrå brædder af Nørregaards Teater i Odense. Teaterstykket er specielt, da en stor del af showet beror på lysbilleder skabt af en projektor. Skuespilleren Heine Ankerdal fortæller en alternativ version af skabelsesberetningen i samspil med lysbillederne.

»Sidder I allesammen godt? Kan alle børn se noget? Så skal vi bare lige have den her til at virke, så kører det hele virkelig godt,« sagde Heine Ankerdal, der denne formiddag blev offer for skæbnens ironi.

Det stod nemlig hurtigt klart, at der var noget helt galt med projektoren.

»Jeg tror, den har været slukket, og nu er den overophedet,« sagde han undrende.

Skuespilleren gjorde sit bedste for at holde liv i salen, mens han i samarbejde med teknikeren forsøgte at få styr på teknikken. Børnene blandt publikum forholdte sig på imponerende vis i ro, hvilket også blev fremhævet af Heine Ankerdal.

Aflyst efter 45 minutter

»Vi ved desværre ikke, hvad vi skal gøre lige nu, for projektoren er en stor del af forestillingen. Den fortæller nemlig sammen med mig. Det er jeg meget meget ked af det her,« sagde Heine Ankerdal.

Lige lidt hjalp det dog. Børnene begyndte så småt at blive urolige, og efter 15 minutter blev det meddelt, at der nu var pause indtil 11.40, så de forhåbentlig kunne få styr på teknikken.

Flere publikummer var på det tidspunkt nødsaget til at forlade forestillingen, da tidsplanen var skredet for meget.

»Ja, nu er vi meget tæt på at være der,« udbrød skuespilleren, men nærmere kom det ikke. Selvom de frivillige medarbejdere fra Ebelfestival og personale fra Fregatten Jylland søgte med lys og lygte efter en løsning på problemet, og i mellemtiden havde fået hentet en ny projektor fra museet, var teknikken stadig ikke oppe at køre, da pausen var forbi.

»Vi kan ikke se os ud af problemerne, som det ser ud nu. Derfor ser vi os desværre nødsaget til at aflyse forestillingen,« meddelte Lisbeth Jørgensen fra Ebelfestival, der beklagede mange gange, og informerede gæsterne om, at de kunne få deres teaterbilletter refunderet ved indgangen.

Da de sidste publikummer var i gang med at forlade salen, begyndte musikken pludselig at spille. Det virkede som om, at teknikken nu endelig virkede. Derfor var der flere af de tilbageværende, der spurgte om forestillingen alligevel ville blive genoptaget. Det blev det dog ikke til.

»Vi kunne simpelthen ikke trække den længere,« sagde Lisbeth Jørgensen

Formanden for Ebelfestival, Palle Erik Rasmussen var da også ærgerlig over hændelsen dagen derpå.

»Det var meget ærgerligt. Jeg forstod på dem, at det var på grund af tekniske problemer. Det var teaterholdet selv, der havde problemer, og selvom Fregattens folk forsøgte at hjælpe, så lykkedes det desværre ikke at få det i gang,« sagde han, og fremhævede især den yngre del af publikum.

»Det er især ærgerligt for børnene. Selvom de fik pengene tilbage, så er det jo ikke det, der betyder noget for dem. Det må ikke ske sådan noget. Det må det ikke.«Læs også

Del artiklen