Julemærker og julelotteri skal gøre godt lokalt

Præmiesummen er vokset til 61.000 kroner på det julelotteri som Lions Mols netop har skudt i gang. Håbet er, at endnu flere midler kommer lokale til gode efter årets salg af både julelotteri og julemærker.

Artiklens øverste billede
Jørgen Bilenberg, Bent Laursen, Jytte Andersen og Egon Madsen har forberedt årets salg af julemærkeark og julelotteriet. Foto: Kian Johansen

800 julemærkeark og 8.000 ark med julelotteri fra Lions Mols er trykt og er allerede nu til salg flere steder på Mols og i Ebeltoft.

Præmierækken er lang for julelotteriet, der har eksisteret siden begyndelsen af 1980’rne og der er præmier for 61.000 kroner i år, mod 53.000 i 2020.

Det fortæller Jørgen Bilenberg, Bent Laursen og president Egon Madsen fra Lions Mols, stående sammen med Jytte Andersen, der stiftede julemærket i 1976 og som stadig hjælper til.

Hun overdrog ellers salget af julemærkerne til Lions Mols i 2001, men kan ikke lade være med at hjælpe til.

Kirke med lyn i

»I de 25 år jeg stod for salget alene, donerede vi over en million kroner til lokale formål, og det er netop derfor jeg fortsætter. For at give noget tilbage til lokale ildsjæle og til dem der trænger til et løft,« siger Jytte Andersen. Det var netop derfor hun satte sig for, at Ebeltoft skulle have sit eget julemærke.

I år forestiller motivet Handrup Kirke. Lars Berg har taget billedet en sneklædt vinterdag, mens Gustav&Hund står bag layoutet.

Kirkens alter har været ramt af lynet flere gange, viser Jytte Andersens research om den kendte røde kirke.

Det første julemærke forestillede det gamle rådhus i Ebeltoft og blev de følgende år solgt som samlerobjekter. Den højeste Pris Jytte Andersen har hørt, var 3.000 for et ark.

Så høj er prisen nok ikke i dag for de nye julemærker, men gruppen bag bemærker stadig stor interesse for mærkerne af papir.

»Der er noget særligt ved at sende et brev eller postkort. Det viser, at du har tænkt på modtageren i det øjeblik du sætter ord på papiret,« lyder det vist fra President for Lions Mols, Egon Madsen, der fortæller om det gode formål, der er knyttet til julemærkerne og lodsedlerne.

”Det er til dem, der ikke har det så nemt op til jul.”

Hjælp til lokale

Det er primært aktiviteter og institutioner i lokalområdet, der betænkes. Børnehospice i Rønde får et beløb, en del går til kirkens julehjælp og så betænkes landsdelskontoret i København, der også støtter julemærkehjemmene. En del af pengene går til en stor ældrefest i Tirstrup, som hvert år trækker omkring 300 lokale til.

Både julemærker og julelotteriet sælges i flere butikker, blandt andet Dagli’Brugserne i Tirstrup, Tved og Vrinners, samt ved Kvickly i Ebeltoft.

Og du kan også møde folkene fra Lions stående i deres gule veste, der sælger julelotteri til den store guldmedalje. Især Jørgen Bilenberg nyder snakken og kontakten med de mange nye og faste kunder, der lige skal afprøve om deres numre rammer hovedpræmien, der i år er en vaskemaskine fra Punkt1 i Ebeltoft.

Læs også

Del artiklen