Æresmedlem: 90-årig golfspiller hyldet af familie og venner

Selvom han lige er fyldt 90 år, så spiller Jørgen Krabbe golf hver eneste dag. Kalø Golf Club er hans andet hjem, og klubbens betydning blev kun større, da han for 7 år siden mistede sin kone på 13. hul.

Artiklens øverste billede
Jørgen Krabbe blev hædret som æresmedlem på sin 90-års fødselsdag. Han har spillet golf næsten hver eneste dag i 24 år. Foto: Mark Sigetty Bøje

»Happy birthday, dear Jørgen. Happy birthday to you.«

Sådan sluttede velkomsten af mandag i sidste uge, da en rørt Jørgen Krabbe dukkede op til sit eget surprise party i klubhuset i Kalø Golf Club. Han fyldte nemlig 90 år, og det skulle fejres. Omkring 50 af Jørgen Krabbes familie og venner var mødt op for at fejre dagen som blev markeret to-foldigt.

»Ifølge vores regler kan man kun udnævne æresmedlemmer til en generalforsamling. Jeg synes dog, det er meget passende, at vi gør det i dag, og så bliver du udnævnt igen til generalforsamlingen. Det er mig en stor ære, Jørgen. At udnævne dig til æresmedlem i Kalø golfklub,« proklamerede formanden for Kalø Golf Club, Inger Sørensen.

50.000 skridt om ugen

Det er da heller ikke en hr. hvem som helst, der bliver udnævnt som æresmedlem. Jørgen Krabbe har været medlem af golfklubben i 24 år, og han spiller hver eneste dag. 18-huller er omtrent 9 km. Det bliver ifølge Jørgen Krabbe til omkring 50.000 skridt om ugen. Hans tilstedeværelse i klubben beror dog på meget mere end blot golfspillet.

»Når vi kalder ind til hjælp, og beder om frivillige, så står du der også hver gang, og giver en hånd med. Når vi andre er færdige med vores frivillige arbejde, og tænker puha nu skal jeg hjem og slå benene op. Hvad siger du så? Du siger: jeg snupper lige en 9’er. Det er helt fantastisk,« fortsatte Inger Sørensen i sin tale i forbindelse med overrækkelsen af æresbeviset.

Det var også en tydeligt bevæget Jørgen Krabbe, der efterfølgende reflekterede over overrækkelsen.

»Det er jo mit andet hjem, og det er jeg rigtig rigtig glad for. Jeg har det så godt som en nyfødt lige nu. Jeg har lige fået barnebarn nummer tre, så kan jeg jo ikke forlange mere.«

Mere end en klub

Udnævnelsen af Jørgen Krabbe som æresmedlem var en indikation på, hvor meget han betyder for klubben. Det var dog også tydeligt, at klubben betyder noget helt særligt for Jørgen Krabbe.

»Det er jo ikke alderen, der bestemmer. Det er, hvordan man har det. Det her, det befordrer at gå heroppe. Det er helt sikkert. Især i mit tilfælde hvor jeg jo blev enlig, da min kone døde herovre på hul 13. Så blev det dobbelt værdi,« sagde Jørgen Krabbe i sin tale.

Han havde derfor også et budskab, han gerne ville ud med efterfølgende.

»Det her er mit halve liv. Det er det, der holder mig i gang, og det håber jeg, at vi kan bringe ud til andre.«

Han havde derfor også en opfordring til folk, der ikke har prøvet at spille golf før.

»Bare kom. Vær ikke bange for det. Det giver utroligt meget, og så er det en flot bane, vi har heroppe med udsigt udover vand og sand og det hele.«

Læs også

Del artiklen