Ultraløber vil slå 48 timers rekord på løbebånd

Ultraløberen Peter Torjussen fra Ebeltoft starter rekordforsøg fredag. Indehaveren af Danmarksrekorden i at løbe hurtigst på løbebånd i 12 timer vil nu forsøge sig med 48 timer.

Artiklens øverste billede
Ultraløberen Peter Torjussen fra Ebeltoft har den danske rekord i 24 timer på løbebånd (224 km). Nu forsøger han at slå rekorden på de 48 timer. Foto: Casper Dalhoff


Ultraløberen Peter Torjussen fra Ebeltoft er en stålsat herre. Peter har den danske rekord i 24 timer på løbebånd (224 km) samt er på det danske ultralandshold i 24 timer.

»Jeg slog jo den danske rekord i 24 timer på løbebånd tilbage i juni i år. Nu gælder det rekorden på 48 timer på løbebånd, den har jeg ikke. Endnu,« lyder det med et smil fra Peter Torjussen, der bor i Ebeltoft, med sin kone og fire hjemmeboende børn.

Han er til daglig partner og direktør i Mercuri Urval og arbejder gennemsnitligt på den gode side af 40 timer ugentligt med en del rejsedage rundt i landet og verden. Derudover løber han altså ultraløb.

Et ultraløb defineres som løb, der er længere end et maraton, og begynder typisk ved 50 km. De løb, Peter Torjussen deltager i, løber gerne op i mellem 100-200 km.

Rekord i Zoo

Han begynder rekordforsøget klokken 1.100 fredag 26. november i Ålborg Zoo, hvor flere af hans løbevenner også vil forsøge at slå løbebåndsrekorder.

Det var ultraløberen Stine Rex, der overtalte ham og de andre til rekorden. Hun vil prøve at slå den kvindelige rekord på 48 timer på løbebåndet.

»Jeg altid drømt om at lave en verdensrekord, og jeg tror virkelig på, at jeg kan. Verdensrekorden er 325 km sat af en af verdens bedste ultra løber Patrycja Bereznowska fra Polen i 2020. Hun har også verdensrekorden i 48 timer på landevej 401 km.«

Peter Torjussen løber som skrevet i 48 timer, Torben Keller går baglæns på løbebåndet for at slå en Guinness rekorden på knap 26 timer. Derudover vil Morten Klingenberg forsøge at slå Danmarksrekorden på 12 timer på løbebånd.

Undervejs bliver der samlet ind til legeheltene, der er startet af Børneulykkesfonden for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Skal i top 10

»Jeg er ved at specialisere mig i at løbe langt. Siden løbet i juni, har jeg deltaget i Spartathlon (245 km) i Grækenland og fik et ganske godt resultat der også. Så jeg mener at formen er til at slå den danske rekord, som er på 298 km og forhåbentlig også klemme mig ind på top 10 i verden. Men så skal jeg også ramme dagen,« lyder det fra Peter Torjussen dagen før rekordforsøget.

»Jeg står tidligt op. Cirka kl. 5 i weekenden, hvor jeg løber ud til Helgenæs Fyr og tilbage. Det er cirka 50 km. I hverdagene står jeg op kl. 6 og løber sammen med en kammerat 7-10 km. Så er jeg hjemme, når familien står op,« har han tidligere fortalt til Jyllands-Posten.

Mod og løb

»Hvis man vil det nok og træner og dygtiggør sig, kan man som regel, hvad man vil. Det kan være til eksamen, på fodboldbanen, i relationer. Min yngste er f.eks. lidt genert, det snakker jeg med ham om. Dét der med at tage et skridt frem i det ukendte, hvor man ikke føler sig tilpas, eller det gør ondt. Det gør man også i ultraløb. Når man står der på startlinjen i Milano foran 285 km nonstop, skal der faktisk etableres noget mod,« siger han og tilføjer, at han tror på, at alle kan gennemføre et ultraløb. Med den forståelse, at et ultraløb for nogen er 5 eller 10 km,« lyder det videre i artiklen.

»Man kan mere, end man lige går og tror. Der venter nogle helt enestående oplevelser for én som individ, men også når man som Anne (konen, red.) og jeg finder sammen i et arbejdsfællesskab, hvor der kommer nye facetter ind i ægteskabet. Og som team, når min ven og løbemakker er med i vognen, og det hele er kaos nat nummer to, men teamet bare spiller, og man klarer det. Jeg vil gerne sende det budskab, at der ligger et gemt potentiale for alle. Ikke bare dem, der elsker at løbe.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen