Torben stoppede efter 46 år som Falckmand

69-årige Torben Nikolaisen sagde farvel på samme dag som Region Midtjylland overtog ambulancedriften.

Artiklens øverste billede
Torben Nikolaisen foran Falck-ambulancen som han har kørt tusinder af kilometer i. Han stoppede på selve dagen, hvor Region Midtjylland overtog driften i blandt andet Ebeltoft. Foto: Kian Johansen

»Jeg skal nok få tiden til at gå. Vi har solgt huset på Ahl og er ved at bygge sommerhus på Triovej. Vi har campingvognen og jeg har min jagt og skoven i Tirstrup.«

Sådan lyder det roligt fra 69-årige Torben Nikolaisen, der er udlært tømrer, men siden 1975 har været først falckredder og siden ambulanceassistent. Han startede i en bjærgningsvogn og dengang gik de uudlærte Falckfolk blot ind i vagten. Og så lærte man undervejs.

»Det jeg savner mest, det er, at vi førhen løste et utal af opgaver. Både at køre med bjærgningsvogn og så var ude i bådene også. I dag sidder jeg jo kun i ambulancen.«

Hans sidste vagt stoppede klokken 7, den 1. december, hvor overgangen til det nye begyndte. For denne dag overtog region Midt ambulancedriften på Djursland.

Familien og jagten

Dermed stoppede Torben Nikolaisen som ansat i Falck i 46 år. Nu skal tiden bruges sammen med konen Ulla Milo, deres sønner og børnebørn.

»Jeg har ikke lyst til at sætte mig ind i alt det nye der kommer. Så det var på tide at stoppe,« mener den 69-årige, der ellers af kollegerne får at vide at han da har ganske godt styr på de elektroniske systemer.

Lidt vemodig sidder han ved kaffen og rundstykkerne sammen med de snart tidligere kollegaer i stationens mandskabsrum på Falcksvej i Ebeltoft.

Men Torben er ikke en mand af mange ord.

»Jeg kommer til at savne det. Men jeg har nok andre ting at lave, så jeg kommer ikke til at kede mig.«

Til gengæld kommer der masser af ord, når talen falder på jagten.

Hans Sauer-riffel og masser af andre geværer har skudt et utal af fugle, rådyr og alt det ind i mellem. Han har været jæger fra barnsben og viser masser af jagtbilleder frem fra sin ipad.

»Jeg har gået på alle mulige slags jagt. Det fascinerer mig. Om det er havjagt fra en båd, eller i skoven i Tirstrup, så er det bare dejligt at jage. Sådan har det altid været.«

Vi fotograferer Torben Nikolaisen foran ambulancen med Falck-logoet på, som han har kørt utallige tusinder kilometer i.

Kort efter forlader både han og ambulancen garagen på Falcksvej.

Læs også

Del artiklen