Røde Kors åbner snart genbrugsbutik i Hornslet

En aktiv lokalafdeling af Røde Kors, der dækker Hornslet-Rosenholm området, åbner 27. januar en butik med genbrugs-modetøj og nørklerier på Sortevej i Hornslet

En masse frivillige mennesker med tilknytning til Dansk Rønde Kors’ lokalafdeling i Hornslet-Rosenholm området har knoklet i julemåneden med at få gjort nye butikslokaler på Sortevej 8 i Hornslet klar til brug.

Åbningen af den nye genbrugsbutik er planlagt til onsdag 27. januar, så der bliver også arbejde at kaste sig over efter nytår.

Lokalafdelingen har lavet en lejeaftale med Varo, der ejer de fine og renoverede lokaler, hvor der er god plads til både genbrugsbutik og lager.

Genbrugstøj og nørklerier

De nye butikslokaler er blevet møbleret og kommer til at rumme både genbrugstøj og nørklervarer.

”Vi er en aktiv afdeling med en velfungerende bestyrelse på syv og derudover 40-50 frivillige,” fortæller bestyrelsesformand Dorte Studsgaard, som sammen med resten af bestyrelsen ikke var i tvivl, da Varos direktør Niels Jensen præsenterede de ledige lokaler på Sortevej.

”Lokalerne er fine, og der er kvadratmeter nok til både butik og lager. Det sidste er ikke mindst meget vigtigt, fordi vi jo løbende får tøj, som skal opbevares og gøres klar til at blive solgt i butikken,” siger kasserer Martin Højholt.

Bedre økonomi

Lokalafdelingen har gang i flere forskellige aktiviteter for ældre og ensomme borgere i løbet af året.

Ved juletid bliver der uddelt julehjælp til trængte børnefamilier, og så er lokalafdelingen også primus motor for den årlige Røde Kors-indsamling.

Forventningerne til den nye genbrugsbutik er høje, fordi den kan være med at generere endnu mere økonomi, som både kan bruges til at at opstarte nye sociale aktiviteter i lokalområdet, men også til at støtte Røde Kors’ humanitære projekter i katastroferamte områder.

”Jeg har selv været med Røde Kors i Kenya, hvor vi besøgte slumområder i Nairobi og Mombasa. En tur jeg holder oplæg om i forskellige foreninger for at udbrede kendskabet til Røde Kors’ venskabsprojekter og de barske levevilkår i slummen,” fortæller Dorte Studsgaard, som også er kredsformand for Røde Kors Syddjurs.

Drives af frivillige

Røde Kors afdelingen håber, at Corona-situationen gør det muligt at åbne genbrugsbutikken som planlagt slut januar.

Den skal passes af frivillige, som ikke får løn men gode muligheder for at præge butikken i hverdagen og også bliver trakteret med gratis brød og kaffe i arbejdstiden.

”Vi skal bruge 15-20 frivillige til at passe butikken på skift, og det tror vi ikke bliver et problem,” siger bestyrelsesmedlem Signe Kruse Baun, der peger på muligheden for at blive en del af lokalafdelingens Røde Kors-fællesskab som ekstra motivation for mange og det samme med lysten til at gøre en uegennyttig indsats til gavn for udsatte, ensomme og sårbare familier i lokalområdet og i katastroferamte områder ude i verden.

Til at starte med er det meningen, at genbrugsbutikken holder åbent torsdag, fredag og lørdag.

Det første år budgetteres med en omsætning på i omegnen af 300.000 kroner.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.