Covid-19: Ældrechef frygter for yderligere smitte blandt medarbejderne på de kommunale plejecentre

Sundhed og omsorgschef Ingelise Juhl, Syddjurs Kommune, fortæller, at bemandingssituationen på plejecentrene kan blive udfordret med fortsat stigende smitte hos medarbejderne.

Artiklens øverste billede
Fremvisning af coronapas og om anvendelse af mundbind/visir overholdes fortsat på plejecentrene i Syddjurs. Arkivfoto

I Syddjurs Kommune var der i sidste uge konstateret smitte hos 2 beboere på et af kommunens plejecentre. Der er siden kommet flere til.

Lige nu er coronasmitten på landets plejehjem på det højeste niveau, der er registreret under epidemien.

Sidste uges opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) viste, at der var 810 bekræftede tilfælde blandt beboere på landets plejecentre.

Det er en stigning fra ugen før, hvor der blev registreret 615 tilfælde og altså det højeste antal under epidemien.

Der blev registreret smitte på 259 plejehjem, hvilket svarer til cirka hvert fjerde af landets plejehjem. Smittestigning er kommet, sideløbende med, at der i samfundet generelt registreres rekordhøj smitte.

Der er ifølge SSI omkring 930 plejehjem i Danmark med over 40.000 beboere.

Der er en bekymring for, at den stigende smitte i samfundet - og mulig lempelse af restriktioner - vil medføre yderligere smittetilfælde blandt medarbejdere og dermed udfordre vores bemandingssituation

Ingelise Juhl

Stigende i Syddjurs

I Syddjurs har man konstateret en spredt og stigende smitte blandt medarbejderne på plejecentrene.

»Der er en bekymring for, at den stigende smitte i samfundet - og mulig lempelse af restriktioner - vil medføre yderligere smittetilfælde blandt medarbejdere og dermed udfordre vores bemandingssituation,« skriver Ingelise Juhl, Sundhed og omsorgschef hos Syddjurs Kommune, i en mail til Lokalavisen, som havde spurgt til smittesituationen på plejecentrene.

»Vi følger situationen tæt – og den kan hurtigt ændre sig,« tilføjer hun.

Følger anbefalinger

Ingelise Juhl siger til Lokalavisen, at man i Syddjurs fuldt og helt følger de anbefalinger, som Social- og Ældreministeriet opfordrer kommunerne til at overholde.

Nu hvor størstedelen af de nuværende coronarestriktioner ophæves, vil der således fortsat være behov for en stor indsats for at beskytte ældre på plejehjemmene og sårbare mennesker på sociale tilbud.

Der vil ikke længere være regler med krav om coronapas for besøgende m.v. og krav om anvendelse af mundbind eller visir for besøgende m.v. og ansatte på sociale tilbud og plejehjem m.v.

Men på baggrund af Epidemikommissionens indstilling opfordrer Social- og Ældreministeriet dog til, at ordninger om fremvisning af coronapas og om anvendelse af mundbind/visir på plejehjem og på sociale tilbud så vidt muligt opretholdes.

Ministeriet opfordrer også til et fortsat fokus på testindsatsen i forhold til ansatte i ældreplejen og på sociale tilbud samt besøgende på plejehjem og sociale tilbud.

Social- og ældreminister Astrid Krag udtaler:

»Vi står et rigtigt godt sted, og det er glædeligt, at vi så småt kan vende tilbage til en mere normal hverdag. Men smittetallene er høje, og vi ved, at den øgede genåbning kan føre til højere smittetal. Det er derfor meget vigtigt, at vi forsat skærmer vores ældre og sårbare borgere mod corona.

Derfor vil jeg stærkt opfordre til, at man lokalt fortsætter med de nuværende ordninger om coronapas, mundbind/visir og test på plejehjem og sociale tilbud.«Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.