Valgkamp: Modsætninger mødes og sød musik ...

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen og Venstres beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fået en indbyrdes respekt, som de vil bruge i valgkampen

VALGKAMP ”Hold dine venner tæt på, men dine fjender endnu tættere,” sagde salig præsident Lincoln, der endog udpegede førende rivaler til ledende poster.

Det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem Leif Lahn Jensen, Grenaa, partiets beskæftigelsesordfører har noget, der ligner en blodsbroder på Christiansborg, Bent Bøgsted, Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører fra Østervrå i Nordjylland.

”Bent og jeg har begge arbejdet på gulvet, før vi kom i Folketinget, og det gør, at vi taler samme sprog og forstår hinanden. Så meget, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ynder at kalde os beskæftigelsesmafiaen, fordi der sjældent kan laves politik på området uden, at vi begge er med.”

Netop beskæftigelsesministeren er også en politiker efter Leif Lahn Jensens hoved.

”Hvis du laver en aftale med Troels Lund Poulsen, så holder den,” sagde Leif Lahn Jensen til Lokalavisen, da han for en stund havde parkeret landspolitik til fordel for en sommerferie på terrassen ved parcelhuset i Grenaa.

Dengang afslørede han også, at han og beskæftigelsesministeren havde planer - begge valgt i Østjyllands Storkreds, De to østjyske folketingsmedlemmer, havde besluttet at føre løbende valgkamp sammen frem mod det kommende folketingsvalg, der skal afholdes allersenest 17. juni 2019.

Første skud fyret af

Forleden skød de to valgkampen i gang i Aarhus, og begge vil løbende trække på hinanden i de kommende måneder på trods af, at deres respektive partier kommer til at kæmpe indædt om statsministerposten og regeringsbænkene.

Troels Lund Poulsen udtaler i en pressemeddelelse:

”Vi kæmper begge for Østjylland. Vi repræsenterer hvert sit parti, men har et fælles mål, nemlig at hele Østjylland skal beholde pladsen som et af landets vigtige vækstcentre. Vi kæmper begge for arbejdspladser til vores region, så de østjyske kommuner og landet som helhed har råd og mulighed for at give borgerne den tryghed og de nære kernevelfærdsydelser, som de med rette forventer.”

Leif Lahn Jensen er lige så venlig i samme pressemeddelelse:

”Vi har begge som mål at skabe gode og langtidsholdbare resultater for Østjylland til gavn for både virksomhederne, medarbejderne og de arbejdsløse. Vi har et godt samarbejde og tillid til hinanden. Det er grundlaget for, at vi har kunnet lave mange gode aftaler på beskæftigelsesområdet det seneste år, og fortsat vil kunne det efter et valg uanset udfaldet.”

Leif Lahn Jensen stiller op for Socialdemokratiet på Djursland, mens Troels Lund Poulsen er sit partis kandidat i Hedensted-kredsen.

Plus på bundlinjen

”Man får mange venner i politik, bare ikke i sit eget parti,” lød det fra tidligere udenrigsminister og Folketingets formand K.B. Andersen.

Når Troels Lund Poulsen og Leif Lahn Jensen leger ’politiske kærester’ de kommende måneder, er det naturligvis ud fra en benhård regnskabsmæssig betragtning: ’Modsætninger mødes og afføder marginale stemmer til os begge ...’

De kan øjne en valgmæssig fordel ved dette umage makkerskab i Østjylland, hvor kampen om stemmerne traditionelt er barsk, som man så det ved det seneste folketingsvalg i 2015, hvor en ung og uprøvet Britt Bager, nu politisk ordfører for Venstre og som Leif Lahn Jensen opstillet i Djurskredsen, gennembrød lydmuren. Det var med til at koste det lokale folketingsmedlem Anne-Mette Winther Christiansens mandat.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.