Kommentar: Grøn vil Gustav endnu være

KOMMENTAR I et læserindlæg, der stod at læse på syddjurs.lokalavisen.dk, slog lokalformand for Konservative Syddjurs, Gustav Bielefeldt fast, at han er lodret uenig med sin partiformand, justitsminister Søren Pape Poulsen, i, at Det Konservative Folkeparti skal nedtone sin grønne dagsorden.

”Ingen emner kan stå alene til diskussion uden en afvejning i forhold til vores miljø og klima.”

og

”Konservative Syddjurs vil arbejde intensivt for yderligere fokus herpå, og ingen i Syddjurs skal tvivle på, at Det Konservative Folkeparti stadig er den grønne borgerlige stemme - i hvert fald her i Syddjurs,” slog Gustav Bielefeldt fast.

Søren Pape Poulsen har siden trukket lidt i land og fastslået, at Det Konservative Folkeparti fortsat er den grønne stemme i blå blok, men at partiet også har behov for også at kunne vise, at det har andre og lige så vægtige dagsordener at præsentere for vælgerne i den forestående valgkamp.

Mon ikke det ramaskrig, der lød efter partiformandens første melding, fra lokale konservative kræfter, herunder Gustav Bielefeldt, har fået ham skyndsomt til at trække i land.

Det er ikke første gang, at den lokale skovfoged i Syddjurs, der færdes i grønne omgivelser hver dag, befriende tager bladet fra munden. Han sagde således ved sin tiltræden:

“Lokalt står vi i Syddjurs for en socialkonservativ linje og med en klar grøn profil med plads til et aktivt erhvervsliv.”

Der har ellers været tavshed fra ham et stykke tid efter, at han formulerede andre klare konservative målsætninger lokalt i Syddjurs i denne avis efter, at han i januar 2018 overtog formandsposten hos Konservative Syddjurs.

Vi nævner i flæng:

For at sikre fornyelsen i lokalafdelingen sagde Gustav Bielefeldt til bestyrelsen, at den hvert år skal medvirke til at skaffe fem nye, lokale unge til partiet.

“Jeg vil have, at vi konsekvent arbejder med en U18-politik, så vi på denne måde sikrer fornyelsen, et glidende generationsskifte og får unge mennesker gjort mere interesseret i politik,” lød det fra Bielefeldt.

Der er er fire måneder tilbage af året. Hvordan går det så med at skaffe unge medlemmer til Konservative Syddjurs?

Lokalformanden fik også opbakning til i bestyrelsen, at bestyrelsesmøderne flyttes ud i lokalområderne.

”Hvert kvartal kommer vores bestyrelsesmøder til at foregå efter en fast skabelon med et eftermiddagsbesøg på en institution eller virksomhed inden selve bestyrelsesmødet,” forklarede Gustav Bielefeldt til Lokalavisen.

Er lokalformandens ønsker desangående blevet opfyldt?

Gustav Bielefeldt er et af fremtidens politiske talenter i Syddjurs, men som lokalformand har han måske også erfaret, at et er store målsætninger - noget andet er den virkelighed anno 2018 som præger det lokalpolitiske landskab. Der er et stort behov for et socialkonservativt alternativ i Syddjurs i blå blok, og derfor må man håbe, at netop Gustav Bielefeldt fortsat har den politiske power mellem valgene, der gør, at partiet ikke står og falder med Tommy Bøgehøjs indsats i byrådet. Så kan det allerede være godnat med Konservative Syddjurs efter næste valg - det har partiet smerteligt erfaret ved tidligere valg.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.