Værdig pleje trods travlhed - men også ridser i lakken

Uanmeldte tilsyn viser få mangler og stor tilfredshed blandt borgerne på de kommunale plejecentre.

Artiklens øverste billede
Ældrerådet Syddjurs vil i den kommende tid følge op på vasketøjsordningen, som er et af de punkter, der er utilfredshed med. Pressefoto

Ældrerådet er blevet præsenteret for resultatet af de uanmeldte kommunale tilsyn på plejecentrene, som er gennemført i slutningen af 2021. Det er et uvildigt firma, Hjortshøj & Møller Care, som har gennemført tilsynene. I forbindelse med tilsynet interviewes tre tilfældigt udvalgte plejehjemsbeboere, én pårørende og personale.

Ældrerådet ser, at personalet på ældreområdet har meget travlt, og at der er brug for flere, fastansatte faglærte kolleger. Til trods for det, viser tilsynene, at personalet yder deres ypperste og sikrer god og værdig pleje og omsorg for plejehjemsbeboerne, fortæller Ældrerådet i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»Ældrerådet har noteret, at der stadig er utilfredshed med vasketøjsordningen, og at der nogle steder kan være behov for, at vi er opmærksomme på, om der er personale nok til især aftenvagter og nattevagter.«

Få mangler

Ældrerådet vil i den kommende tid følge op på vasketøjsordningen. Problemet med normeringen bringer Ældrerådet ind i budgetarbejdet.

»Spørgsmålet er desværre, om det er muligt at rekruttere det nødvendige personale. Det er en stor udfordring i øjeblikket,« konstaterer Rita Vinding, formand for Ældrerådet Syddjurs, der dog glæder sig over, at borgerne på plejecentrene giver udtryk for, at de er godt tilfredse med at bo der, at de bliver inddraget i beslutninger, som vedrører deres liv, og at personalet er opmærksomme på at inddrage deres pårørende. Deres døgnrytme, ønsker og behov bliver respekteret, og der er en fin omgangstone. Der er tilfredshed med den hjælp, de får til den personlige pleje og praktiske bistand, og de oplever, at der er den fornødne tid til, at de får lov til at varetage de funktioner, de selv magter. Ligesom borgerne oplever, at de deltager i aktiviteter, der tilgodeser deres behov. Og så er der stor tilfredshed med maden.

Der er fundet få mangler i forbindelse med tilsynet. Det drejer sig om manglende indhentning og dokumenteret samtykke for én borger, mangelfuld dokumentation på enkelte borgere, og at medicinadministration bør foregå uforstyrret. Der er udarbejdet handleplaner, som skal rette på de mangler, der er fundet.


gs

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.