Sommerfest i Ebeltoft igen i år

Sommerfesten vender tilbage efter to års pause, men ændringer i arbejdsgruppen betyder, at der søges nye hænder.

Artiklens øverste billede
Kandis spiller som sædvanligt lørdag i uge 29 til sommerens store fest i Ebeltoft. Pressefoto

Efter to lange år uden Sommerfest er der nu lagt op til en genstart!

Birthe Flück, medlem af sommerfestkomitéen, fortæller, at det meste bliver, som det plejer. Fire dages fest i uge 29 med tivoli, kræmmermarked og underholdning for både små og store.

Men der er også noget, der ikke er som det plejer.

»Vi har i den grad brug for medhjælpere. Vi er kun halvt mandskab til helt arbejde. Det er op til folk i Ebeltoft og omegn, om der skal være en sommerfest. Uden nye kræfter er det ikke muligt at gennemføre den.«

Fra 2 til 1

I mere end 20 år har to foreninger stået som arrangør, men i år er Sommerfestkomiteen blevet enearrangør, da Lions har valgt at ophøre samarbejdet. Derfor er der brug for flere frivillige, der er parate til at gøre noget for fællesskabet.

»Alle er velkommen, og der er mulighed for at hjælpe med både opstilling og nedtagning, og hjælp i løbet af de fire dage i køkkenet og med praktisk hjælp med alt, hvad der hører til en sommerfest. Vi har medhjælpere i alle aldre, og mange har været med i rigtig mange år, andre kun en enkelt sæson eller to. Enhver kommer med, hvad man nu vil byde ind med,« siger Birthe Flück.

Ikke kun for festen

Overskuddet fra Sommerfesten går til lokale foreninger og frivilligorganisationer, der har brug for lidt ekstra hjælp. Det gælder for børn, unge og ældre. tidligere har Sommerfestkomitéen støttet bl.a. spejderne, rideskolen, de frivllige i Søhusparken og Natteravnene.

Ebeltoft og omegn er traditionen tro stærk, når det gælder frivllig hjælp. Det er ikke kun Ebelfestivalen, der trives på den baggrund. Det gør en hel del andre foreninger også.

»Jeg tror, mange deltager, fordi det giver et dejligt fællesskab. Det har vi også i Sommerfesten, så man skal endelig komme, hvis man for eksempel er nytilflytter og gerne vil mødes med andre om et godt arrangement, eller hvis man synes, at Sommerfesten trænger til nye indspark.

Program

Programmet bliver i grundtrækkene som vi kender det.

Torsdag er der sommerfestbuffet og underholdning af vores lokale John Mogensen-fortolker.

Fredag eftermiddag er der som sædvanligt børnekræmmermarked, og det plejer at være en fin lejlighed til at sælge ud af det legetøj, man ikke længere bruger.

Fredag prøves det nye reklamebanko med opbakning fra butikker og virksomheder

Om lørdagen er der børneunderholdning først på eftermiddagen, og om aftenen er der festmiddag, og bagefter spiller Kandis op til dans. Og i år må man danse og synge med, for livet er blevet normalt igen.

Pensionisterne er hovedgæster søndag eftermiddag. Kaffebord og underholdning af Slupkoret, gevinster på indgangsbilletterne, så det bliver en hyggelig og afslappet eftermiddag.

Læs også

Del artiklen