Kernehuset får en drejebænk

Velux Fonden sender 25.000 til trædrejebænk i Kernehuset i Ebeltoft

Artiklens øverste billede
Velux Fonden har bevilget 25.000 kroner til en drejebænk til Kernehuset i Ebeltoft. Foto: Hans-Henrik Sørensen

I slutningen af april fik Kernehuset den glædelige meddelelse, at Velux Fonden bevilger midler til indkøb af en ny trædrejebænk til projektet ’Trædrejning for ældre i Ebeltoft’.

»Det betyder, at vi nu igen kan tilbyde plads på trædrejeholdene. Det er af stor betydning for os, da det er meget populært især blandt de mandlige brugere. Der er da heldigvis også et par kvinder, der har fundet vej til aktiviteten,« siger Hans-Henrik Sørensen, som er medlem af Kernehusets styregruppe.

Det er af stor betydning for os, da det er meget populært, især blandt de mandlige brugere. Der er da heldigvis også et par kvinder, der har fundet vej til aktiviteten

Hans-Henrik Sørensen, medlem af styregruppen af Kernehuset

Restordre

Den nye maskine vil blive opstillet så hurtigt som muligt. Den er for tiden i restordre hos leverandøren, men er altså nu bestilt.

Hans -Henrik Sørensen konstaterer, at det er glædeligt, at der for nylig endelig er blevet opsat udsugning i træværkstedet.

Så kan der igen, eller i hvert fald snart, drejes træ for fuld skrue i Kernehuset i Ebeltoft. Foto: Hans-Henrik Sørensen

»Den har været længe undervejs. Allerede i marts 2019 blev Syddjurs Kommune gjort opmærksom på, at der manglede tilstrækkelig udsugning i lokalet. Dejligt at se, at forholdene nu er bragt i orden. Bedre sent end aldrig.«

Kernehuset i Ebeltoft er fra 1. januar 2022 blevet til et selvstyrende hus, hvor ældre - pensionister og efterlønnere osv. - kan opleve et fællesskab med andre og samtidig udfolde sig inden for diverse fritidsaktiviteter.

Kommunen betaler husleje, varme og el – deltagerne betaler selv materialer, maskiner mm.

Trædrejning i Kernehuset er for alle ældre, pensionister, efterlønnere osv. Det er gratis at deltage. Man skal dog selv betale for materialer (sandpapir, olier, lak, lim mm) og selv medbringe det træ, man ønsker at dreje i.

»Der er ikke tale om direkte undervisning, men de andre på holdet kommer gerne med gode råd og vejledning til, hvordan man kommer i gang,« afslutter Hans-Henrik Sørensen

Vil du dreje træ?

Det er nødvendigt at tilmelde sig til et hold for at kunne være med. Det sker ved henvendelse til Jettemarie Berghausen i Kernehuset på hverdage mellem klokken 10 og 16 – enten ved fremmøde i Kernehuset eller på tlf. 87 53 60 90.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.