Kunst er ingen kunst for Kolind
Efter alle kunstens regler arbejder aktive borgere på at få Kunstruten til Kolind i 2023
Heller ikke i Kolind gik årets Kunstrute i Grenaa ubemærket hen.
”Sådan en må vi da også have”, tænkte Jens Ove Nielsen og Bent Nielsen i Kolind og tog kontakt til initiativtager for Kunstruten, Ingolf Steffensen fra Ørum Djurs.
Næsten kunst i sig selv
»Kunstruten er en oplagt mulighed for at binde Kolind by og Kolindsund sammen i en fælles oplevelse,« siger Bent Nielsen.
»Vi kan lave en rute, der næsten er kunst i sig selv.« Tanken er at gøre ruten handicapvenlig, hvilket giver nogle udfordringer.
Blandt andet er der en gangbro hvor kørestole ikke kan komme over.
»Men så kom en med den geniale idé at placere en container i vandløbet – og åbne containeren i begge ender. På den måde kan ”broen” samtidig give mulighed for ly i tilfælde af regn.« Og der er tænkt længere frem.
»Vi har tre turforslag mere klar, så der også er muligheder efter 2023.«
»I Kolind bliver det cirka 50 værker, og udstillere indkaldes sidst på året.«
Kun hørt positivt
Efter at have gået den påtænkte rute på 2,6 km sammen med Ingolf Steffensen og set på de praktiske udfordringer, vil man nu kontakte kommunen og Danmarks Naturfredningsforening for at være sikre på at gøre det rigtigt.
»Ruten er en offentlig tilgængelig strækning. Men vi vil gerne sikre os, at alle er med på det.« Pumpelauget og alle områdets lodsejere er allerede kontaktet, og Bent Nielsen har kun hørt positive tilkendegivelser.
»Der venter så et praktisk arbejde med at gøre ruten klar og opstille kunstværkerne. Men heldigvis har vi ingen problemer med at skaffe frivillige her i Kolind.«
En anderledes rute
Den overordnede arbejdsfordeling er, at Ingolf Steffensen tager sig af udstillingen, mens Kolind ordner resten.
»I modsætning til tidligere ruter er der her åbne stykker med udsyn. Det giver nogle udfordringer, men det er anderledes og kan blive rigtig godt.« Han siger også, at fugletårnet kan indgå i ruten, og at der ved skaterhallen er mulighed for at inkludere den side af graffitimuren, der vender ud mod stien.
»På ruten op gennem byen kan malere måske udstille i de ledige butikslokaler.«
Der venter så et praktisk arbejde med at gøre ruten klar og opstille kunstværkerne. Men heldigvis har vi ingen problemer med at skaffe frivillige her i Kolind.
Start 11. juni
Dette års kunstrute i Grenaa havde 25 udstillere med i alt 40 værker.
»I Kolind bliver det cirka 50 værker, og udstillere indkaldes sidst på året. Interesserede er dog velkomne til at kontakte mig allerede nu.« Planen er at åbne Kunstruten 2023 søndag 11. juni i forbindelse med starten på festugen i Kolind – og lade den vare til primo august.
»Bagefter flytter vi nok udstillingen til Grenaa med de kunstnere, der har lyst til at være med.«
Handelslivet spiller med
Kolind Handelsstandsforening deltager også i projektet og har allerede nedsat en praktisk arbejdsgruppe med blandt andet to håndværkere til at gå til hånde.
»De frivillige er klar, og vi vil forsøge at involvere skole, børnehus, foreninger og spejdere mfl.,« siger handelsstandsforeningens formand, uddeler Bjarke Mikkelsen.
»Vi er interesserede i så mange aktiviteter og positive omtaler som muligt. Kunstruten er en god mulighed for det, og vi kan til gengæld hjælpe Kunstruten med synliggørelse.« Handelsstandsforeningen har også en idé om lade en skattejagt eller andet indgå som en del af Kunstruten – til glæde for børnefamilierne.
»Vi kan måske også lave fotokonkurrence, hvor unge kan tage et billede på ruten.«