200 børnefamilier på Djursland har allerede søgt julehjælp

Søgningen er rekordstor i år, og det er selv om organisationen Dansk Folkehjælp kun er halvvejs i ansøgningsrunden

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

1. november åbnede Dansk Folkehjælp, der er landets største udbyder af Julehjælp, for ansøgningsportalen, hvor fattige og udsatte børnefamilier kan søge om hjælp til at komme igennem højtiden.

Godt halvvejs i ansøgningsrunden har 86 familier allerede søgt Julehjælp i Syddjurs kommune. Det samlede antal i hele ansøgningsperioden sidste år var 72.

I Norddjurs har 114 indtil nu søgt. Sidste års samlet tal lød på 108.

Stigningen ses i hele landet, og derfor forventer Dansk Folkehjælp desværre, at ansøgertallet for tredje år i træk vil stige fra et allerede historisk højt niveau, og samtidig er der risiko for, at den alvorlige økonomiske krise kan påvirke gavmildheden hos både private bidragsydere og i erhvervslivet. De to faktorer kan potentielt resultere i, at organisationen må afvise rekordmange børnefamilier til jul.

Sidste år søgte mere end 16.800 familier fra hele landet Julehjælp.

De seneste måneders voldsomme prisstigninger på blandt andet dagligvarer og el har ramt samfundets mest trængte familier særligt hårdt, og det triste faktum mærker Dansk Folkehjælp tydeligt på flere af organisationens indsatsområder, der i år har haft et markant øget ansøgerpres.

Julehjælp for 1.800 kr.

Peder Thorning, der er konstitueret generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, uddyber:

»Hos Dansk Folkehjælp har vi de seneste år oplevet et øget ansøgerpres på tværs af vores forskellige hjælpeindsatser - særligt på Julehjælp og Feriehjælp. Der er ingen tvivl om, at stigningen skyldes den alvorlige økonomiske krise, som har ramt landets fattigste ekstra hårdt. Nu er vi godt halvvejs i ansøgningsrunden, og vi nærmer os med faretruende skridt sidste års totale ansøgertal - samtidig er vi reelt bekymret for, at krisen giver færre danskere økonomisk råderum til at donere penge. Så vi ser formentlig ind i en trist virkelighed, hvor flere børnefamilier vil søge om hjælp til jul - men hvor færre kan donere.«

Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, humanitær og frivillig organisation, der yder hjælp til udsatte og fattige i Danmark og i udlandet. Foreningens primære indsatsområder er frivilligt socialt arbejde og forebyggelse, herunder førstehjælp, i Danmark og udviklingsprojekter og katastrofe- og nødhjælp i den tredje verdens brændpunkter. Organisationen driver herudover en række genbrugsbutikker i Danmark.

Dansk Folkehjælp besluttede sidste år at øge værdien af Julehjælp med 300 kr. - netop grundet de stigende priser og leveomkostninger. Dermed bliver den samlede værdi af julehjælpen til de enkelte familier igen i år 1.800 kr.

Hjælpepakken består af en købmandskurv eller et gavekort til REMA 1000 til en værdi af 800 kr. samt et gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene.

Dansk Folkehjælp er den organisation i Danmark, som hjælper flest fattige børnefamilier med Julehjælp. Sidste år var der mere end 16.800 ansøgere til Julehjælp, hvor af 12.632 trængte børnefamilier fik hjælp fra Dansk Folkehjælp.

For at kunne modtage Julehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst. Dansk Folkehjælps Julehjælp har Ekstra Bladet som mediepartner og leveres i tæt samarbejde med Elgiganten, REMA 1000, SPORTMASTER og sendentanke.dk.

Antallet af modtagere ved dette års julehjælp kender organisationen af gode grunde først, når de ved, hvor stort beløbet, der samles ind, bliver. Om alle ansøgere på Djursland får hjælp, vides derfor først i midten af december.

Sådan støtter du

Ønsker man at støtte Julehjælp 2022, er der følgende muligheder. Du kan se hvordan på www.folkehjaelp.dk, du kan sende et bidrag på MobilePay til 13 221 elelr lave en bankoverførsel til reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mrk. dit bidrag ”Julegave”.

Alle donationer går i følge Dansk Folkehjælp ubeskåret til Julehjælp.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.