Debat: Tilskud til børnepasning i eget hjem = større fleksibilitet og frihed for familierne

Artiklens øverste billede
Fire unge Venstre-løver (fra v.): Nicklas Sixhøj Nielsen, Jørgen Ivar Bruus Mikkelsen, Riber Hog Anthonsen og Christoffer Petersen. Det er Jørgen Ivar Bruus Mikkelsen og Christoffer Petersen, der har skrevet læserbrevet. Foto: Lars Norman Thomsen

"På onsdagens byrådsmøde havde Venstre stillet et forslag om, at sikre tilskud til børnepasning i eget hjem i op til et år pr. barn. En ordning som medvirker til, at det frie valg af pasningstilbud gøres endnu mere frit og fleksibelt. Ordningen giver forældre mulighed for, at man i en periode kan vælge at lade sit barn passe derhjemme i stedet for at sende barnet i en daginstitution.

Forslaget blev heldigvis – med en mindre justering - vedtaget. Så stor tak til Konservative, Radikale og SF for at bakke op om vores forslag, som nu sikrer at ordningen kan benyttes frem til et år før barnets skolestart.

Til gengæld er det tankevækkende at Socialdemokraterne endnu engang meldte sig i Enhedslistens slipstrøm og valgte at stemme imod ordningen. Man kan undre sig over, at borgmesterpartiet ikke ønsker at bidrage til at lette børnefamiliernes hverdag ved at sikre dem mere fleksibilitet og større valgfrihed. Det er da kernevelfærd.

I stedet valgte Socialdemokraterne at blande alle mulige andre argumenter ind i debatten, som intet havde med forslaget at gøre. Ordningen her handler nemlig ikke om hverken ligestilling, ulighed eller om kvaliteten i kommunens pasningstilbud, men derimod om at sikre familierne de bedste muligheder for at varetage barnets tarv, og sikre at forældrene har de bedste muligheder for at vælge det pasningstilbud, som de mener passer bedst til lige netop deres barn og deres familie. Fordi alle børn er forskellige og har forskellige behov.

Vi tror på, at denne ordning med tilskud til pasning af eget barn kommer hele familien og samfundet til gode. Eksempelvis bliver familiens hverdag måske mindre stresset, ældre søskende kan måske også få kortere institutionsdage eller komme direkte hjem fra skole. Tilskuddet kan måske også benyttes i en kort periode, hvis der er venteliste til den foretrukne institution eller dagpleje, så barnet skånes for et skift. Det kan også være, at der er et barn der i en periode mistrives – og som måske derfor har brug for en pause derhjemme.

Som det også blev fremført i debatten, så er danske børn rigtigt meget i institution. Det er ikke nødvendigvis hverken positivt eller negativt, men det er i hvert fald et argument for, at forældre skal have mulighed for, at vælge en anden løsning for deres barn i en periode.

Hvis vi mener noget med, at vi vil være en kommune der skaber de bedst mulige vilkår for det gode børneliv – og det gode familieliv, så skal vi selvfølgelig i videst muligt omfang lade familierne selv afgøre, hvad der er den rigtige løsning for deres børn og deres familie, og vi tror på, at ordningen her vil være et skridt på vejen i forhold til at øge familiernes mulighed for at indrette deres hverdag mere fleksibelt, og tilpasset efter familiens egne behov.

Vi glæder os til at følge ordningen."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.