Havbrug: Tak til Dansk Akvakultur for debatten, men ...

SFs Kirstine Bille har benyttet sommeren til at besøge Dansk Akvakultur, men det har ikke gjort hendes bekymring for havbrug mindre

Artiklens øverste billede
Direktør Brian Thomsen (tv.), Dansk Akvakultur, som Kirstine Bille (th.) har debatteret flittigt med i foråret på mange platforme, benyttede en del af sommeren til at udveksle fakata om havbrug. Tilsendt foto

Dansk Akvakultur har over sommeren haft besøg af Kirstine Bille (SF), 2. viceborgmester fra Syddjurs Kommune. Kirstine Bille har deltaget i besøg og havbrugsbesigtigelse hos Snaptun Fisk Export samt besøgt sekretariatet i Silkeborg.

Formålet med besøgene var at styrke dialogen og at drøfte konkrete forhold vedrørende havbrug, herunder havbrugsdrift, miljøpåvirkning fra havbrug, egenkontrolprogrammer og perspektiverne ved øget vækst i dansk akvakultur.

Lokale borgere og politikere har udtrykt stærk bekymring for planerne om at etablere nye havbrug i Kattegat og ud for Djursland.

Kirstine Bille har således udtalt sig om planerne om vækst i havbrug i flere kritiske debatindlæg og har på den baggrund været inviteret på besøg og opfordret til øget dialog om sagen.

Kirstine Bille udtaler i en pressemeddelelse:

”Jeg vil gerne kvittere for Dansk Akvakulturs villighed til at stille op til diskussionen.

Det har været meget interessant at udfordre/få udfordret nogle af de ”fakta”, der cirkulerer i debatten fra begge sider. F.eks. har det fra modstandernes side været fremme, at der i de havbrug, der ansøges om ved Djurslands kyster udelukkende skal produceres ørredrogn og at resten af fisken kasseres. Det er ikke sandt! Det er således hele fisken, der anvendes.

Det har på den anden side fra havbrugsbranchen været hævdet at danske havbrug ikke har problemer med lakselus. Men det kom i dialogen frem, at der er en øget risiko, når havbrugene rykker ud i det mere salte hav i den nordlige del af Kattegat.

For nu bare at nævne to af de elementer, vi drøftede.

Der var enighed om, at det ”miljømæssige råderum”, der ligger til grund for lovgivningen om vækst i havbrug, er en politisk skabt størrelse. Ligeledes er det politik, om det skal anvendes til øget udledning af næringsstoffer i havmiljøet. Det mener jeg fortsat ikke, det skal.

Jeg ved nu mere om den konkrete proces for etablering af havbrug, men jeg er ikke blevet mindre bekymret for den påvirkning af vores sårbare havmiljø, som de kan udgøre.

Men endnu engang tak til Dansk Akvakultur for at afsætte tid til en seriøs og faktabaseret snak om havbrug i Danmark.”

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.