Handelsforening på vej ud af coronas og Putins skygge. Nu skal der slås hul på pengekassen

Auning har stået distancen igennem en hård tid, mener bestyrelsesformand.

Artiklens øverste billede
Anders Rasmussen fortsætter som formand for Auning Handel & Erhverv. På handelsstandsforeningen generalforsamling så han tilbage på flere udfordrende år, hvor Auning som handelsby alligevel har stået distancen, noterede formanden i sin beretning.

Tirsdag aften holdt handelsstandsforeningen Auning Handel & Erhverv sin årlige generalforsamling, og det blev med et fokus på, at den lokale handel i Auning har klaret sig forbløffende helskindet gennem de seneste tre års uventede udfordringer. 

I sin beretning lagde bestyrelsesformand Anders Rasmussen vægt på, at bedst som man troede, at normalen igen havde indfundet sig efter mundbind, håndsprit og corona, så trængte Rusland ind i Ukraine og forårsagede både råvaremangel og tårnhøj inflation. 

En udvikling som også er blevet tæt beskrevet i pressen, noterede Anders Rasmussen. 

»Der har været en ivrig snak og skriveri om butikslukninger i de mindre byer. Også på Djursland. Men Auning har stået distancen igen. Der er en enkelt webshop der er lukket, og der har været sammenlægninger af butikker. Jeg vil gerne anerkende alle de handelsdrivende i byen for deres ihærdighed og vilje til hele tiden at skabe det handelsmiljø, kunderne efterspørger. Det er stærkt,« konstaterede Anders Rasmussen. 

Øget aktivitet

I disse spalter gjorde Anders Rasmussen i forrige uge også rede for, at flere af de lokale forretninger rent faktisk har startet 2023 over forventning, og byen kan stadig præsentere et centerområde uden tomme lokaler. 

Derudover bekræftede formanden på generalforsamlingen, at 2023 også bliver året, hvor der skrues yderligere op for aktiviteterne i byen. Det bliver blandt andet seks koncerter under navnet Auning Open Air og Action Day til august, hvor gokartfællesskabet Kart4Knejt kører 20 års jubilæumsløb i centerområdet. 

Anders Rasmussen konfirmerede ligeledes, at det var en fejl, da bestyrelsen sidste år besluttede at droppe julebelysningen på grund af de høje energipriser på det tidspunkt. Priserne nåede således et stabilt leje inden jul, hvorfor formanden i beretningen konstaterede, at det skulle have været anderledes. 

»Hvis vi havde være mere fremsynede og havde forudset de stærkt faldende energipriser, så havde vi muligvis valgt noget andet,« lød det fra formanden, som da også har lovet, at julebelysningen vender tilbage i år. 

For mange penge i kassen?

Det bør der også være råd til. 

Efter formandens beretning kunne kasserer Claus Lindegaard nemlig præsentere et regnskab, der både bød på et overskud for 2022 på 44.903 kroner samt en kassebeholdning på 143.199 kroner. 

At der er overskud og penge på kontoen var mere eller mindre det eneste, der affødte undren i forhold til regnskabet. 

Som Torben Ibsen, der driver dyrehandlen Pitó bemærkede, så er det fint for en virksomhed, men knap så godt for en handelsstandsforening, hvis formål er at lave aktiviteter for medlemmernes kontingenter. 

»I min verden er regnskabet faktisk rigtig skidt, fordi vi har brugt 40.000 kroner for lidt. Året forinden havde vi brugt 34.000 for lidt, så hvor meget mener I, der skal være på bankbogen, for at man kan sove trygt om natten,« spurgte Torben Ibsen. 

Claus Lindegaard gav da også Torben Ibsen medhold i, at handelsstandsforeningen ikke skal være en spareklub. Han noterede dog samtidig, at to år med corona satte aktiviteterne i byen på pause, og det har været med til, at der de seneste år har været et stort overskud i foreningen. 

Det fulgte formand Anders Rasmussen efterfølgende op på ved at pege på udsigten til øgede aktiviteter i 2023. 

»Vi skal ikke være en opsparingsklub. De penge, vi har i kassen, skal bruges. De skal ikke ligge og varme og koste renter i banken. Set i det lys skulle vi have brugt nogle flere penge, men vi skal heller ikke bruge penge, som vi ikke får noget ud af. Derfor tror jeg, at i år bliver et spændende år,« lød det fra Anders Rasmussen.

Bestyrelse fortsætter

På valg til bestyrelsen var Marius Mollerup fra Sportigan og Ronni Bruun fra Tøjeksperten, som begge modtog genvalg. 

Det samme gjorde Anton Mikkelsen fra Bolighuset Auning som formand for aktivitetsudvalget. 

Som suppleanter til bestyrelsen fortsætter Pia Kjærbo Ibsen fra Pitó og Mikkel Bak Sloth fra Tøjeksperten. 

Torben Ibsen fortsætter som revisor. 

Den øvrige bestyrelse var ikke på valg, hvorfor Anders Rasmussen fra SuperBrugsen fortsætter som formand sammen med Ole Bossow fra Møllebistroen som næstformand og Claus Lindegaard fra Djurslands Bank som kasserer. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.