Emmanuel Ake, 32, er med hos Grenaa i lørdagens lokalopgør i Serie 1 mod Kolind-Perstrup på Kolind Park lørdag eftermiddag.

Emmanuel Ake, 32, er med hos Grenaa i lørdagens lokalopgør i Serie 1 mod Kolind-Perstrup på Kolind Park lørdag eftermiddag.

Lokalavisen Cup:

Emmanuel Ake klar til en speed på Kolind Park

Den tidligere superligaspiller og kenyanske landsholdsspiller er med hos Grenaa IF i lokalopgøret mod Kolind-Perstrup lørdag eftermiddag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den tidligere superligaspiller, kenyanske Emmanuel Ake, blev i sidste uge præsenteret som ny FC Djursland spiller. Efter at have deltaget i tre træningspas valgte FC Djurslands cheftræner Anders Bjerre imidlertid at lade Ake starte op på Grenaa IFs tophold i Serie 1.

Den opgave slap nyerhvervelsen fint fra, idet han blev dobbeltmålscorer i kampen mod Tjele Vest Sport, som Grenaa vandt med 4-3.

Lørdag eftermiddag får lynhurtige Ake yderligere kamptræning på Serie 1, når Grenaa lørdag eftermiddag spiller lokalopgør mod nyoprykkerne Kolind-Perstrup på Kolind Park.

Kenyaneren har trods alt ligget stille i et års tid, og da FC Djursland næsten overpræsterede i sidste kamp ved at vinde 6-0 over Viby, har Anders Bjerre valgt at lade Ake komme i fodboldform på et lidt lavere niveau end Danmarksserien.
Hos Grenaa bliver der også tale om comeback til stopperen Morten Kjær (ikke med sidst på grund af studietur) og den hurtige Emil ”Counter” Mortensen (tilbage efter karantæne), der også begge har masser af erfaring fra kampe i Danmarksserien.

Kolind hårdt ramt af skader

Kolind-Perstrup har været hårdt ramt af skader i debutsæsonen i Serie 1. I sidste kamp hentede holdet et vigtigt point mod Aarhus 1900. I denne kamp var den tidligere FC Djursland spiller, Claus Koch Andersen, placeret i midterforsvaret, og den rolle løste han perfekt.

Han bliver muligvis makker i lokalopgøret med Mads Groht i den bagerste fire-kæde. Groht vender tilbage efter at have plejet en lyskenskade. Med i truppen kommer også angriberen Kasper Jacob Jensen, der var forhindret sidst.

Derimod ser det ikke ud til, at spillende træner René Skovgaard Carlsen og unge Daniel Bagger Pedersen når at blive deres skader kvit.

Grenaa kan med en ny sejr mindst holde afstanden til forfølgerne, der lige nu er på 5 point, medens hjemmeholdet i tilfælde af sejr har en fair mulighed for at kravle over nedrykningsstregen.

null

Publiceret 28 September 2012 18:43