Linda Assing Christensen blev topscorer for Hornslet IF med otte mål. Foto: Henrik Munkhof Møller

Linda Assing Christensen blev topscorer for Hornslet IF med otte mål. Foto: Henrik Munkhof Møller

Divisionshåndbold:

Hornslet IF hev smal sejr hjem i rodet kamp

Hornslet IF’s divisionsdamer kom ud af Aarhus med to point ved at besejre ASA med 22-20 efter en lige kamp

Af
Af Martin Schultz

”Som tophold skal vi vise, at vi kommer ud af kampene med point selv på en dårlig dag.”
Det siger cheftræner Max Christensen, efter at Hornslet IF's divisionsdamer torsdag aften vandt med 22-20 over ASA, Århus 2 i Frederiksbjerghallerne i Aarhus.
”Det var en rodet kamp, hvor vi spillede en rigtig dårlig 1. halvleg og var bagud med 8-6 ved pausen. Vi havde ikke rytme i vores angrebsspil og smed mange bolde væk både i vores kontraløb og i det stationære angrebsspil. Vi spillede under vores niveau og scorede altså også kun seks mål på en hel halvleg,” siger Max Christensen om topholdets indsats i 1. halvleg.

Hornslet spillede en god forsvarskamp

I pausen fik træner og spillere hanket op i tingene, og topholdet startede 2. halvleg med tre scoringer. Men også gennem hele 2. halvleg skiftedes de to hold til at være foran, selvom Hornslet IF hævede niveauet og fik overtaget.
”Men vi skulle helt hen i slutningen af kampen, da Therese Due fem minutter før tid med to sindssygt vigtige mål fik kampen til at vippe til vores fordel,” siger Max Christensen om kampen, hvor der med hans ord blev gået ”til stålet” og hjemmeholdet ASA fik otte udvisninger mod Hornslet IF's fem udvisninger.
Hjemmeholdet gik allerede i 1. halvleg over til mandsopdækning af Simone Handberg Pedersen efter at hun havde scoret tre mål.
”Derfor trak vi Simone ud på fløjen og spillede med Therese Due, Linda Assing og Maja Hentze bagude, og med Due i midten fik vi sat rigtig godt fart i spillet,” siger Max Christensen, som gav Therese Due pauser i forsvarsspillet og lod topscoreren fra sidste søndags kamp mod Viby IF, Emilie Gammelvind Sørensen, bruge sin fysik i forsvaret.

Spændende pokalkamp tirsdag aften

”Hele holdet rejste sig på en dårlig dag. Vi ramte ikke dagen, men vi skal også kunne vinde på en dårlig dag,” siger Max Christensen, som gav comeback til Mai Søgaard Bang efter en skadespause.
Med sejren konsoliderede Hornslet IF sin førsteplads i 3. Division, og holdet får tirsdag aften mulighed for at måle sig med en modstander fra 2. Division, når der bliver spillet pokalhåndbold i Hornslethallerne.
Tirsdag aften kl. 20.15 møder Hornslet IF nemlig Hasle KFUM fra 2. Division i fjerde runde af pokalturneringen Santander Cup. Hasle KFUM rykkede op i 2. Division sidste år, hvor Hornslet IF endte på en 2. plads, så det er de to tophold fra forrige sæson, som mødes i en direkte duel, nu med tilhør i hver sin division.
”Det kan blive en fin kamp. Jeg betragter det som en meget åben kamp. Men vi er presset på ressourcerne, så det er klart, at vi har turneringen i baghovedet,” siger Max Christensen.

Kampfakta

3. Division Damer, Pulje 3
ASA, Århus 2 - Hornslet IF 20 - 22 (8 - 6)
Torsdag 19. januar kl. 20.10 i Frederiksbjerghallerne, Århus

Hornslet IF's målscorere:
Linda Assing Christensen 8 (4 straf.)
Simone Handberg Pedersen 5
Maja Hentze Andersen 3
Therese Due 3
Sara Thrue 1
Mai Søgaard Bang 1
Ida Nielsen 1 (straf.)

Hornslet IF's holdopstilling:
Maja Hentze Andersen
Line Mayn
Ida Nielsen
Sara Thrue
Emilie Gammelvind Sørensen
Therese Due
Simone Handberg Pedersen
Mai Søgaard Bang
Maria Pape Andersen
Linda Assing Christensen
Ida Egendal

Publiceret 22 January 2017 12:21