Sally Maribo, 13 år og bordtennis-es i Rønde BTK.

Sally Maribo, 13 år og bordtennis-es i Rønde BTK.

Smash til Syddjurs Award:

Ung batpige fra Rønde BTK nomineret til Talentprisen

Rønde BTK indstiller 13-årige Sally Maribo til Talentprisen til Syddjurs Award 2017

Af
Af Martin Schultz

“Sally Maribo er en fantastik pige at have med i vores klub. Hun har den rette indstilling og viser altid vilje til både træning og kamp. Samtidig med at hun er en vindertype, så er hun meget vellidt i klubben, både blandt de unge og de voksne spillere.”
Det siger formand for Rønde BTK Bjarne Jacobsen om den 13-årige Sally Maribo, som klubben har indstillet til Talentprisen til Syddjurs Award torsdag 9. marts i Rønde Idrætscenter, og som er en af de tre nominerede kandidater i kategorien Talentprisen.
Som et af de allerstørste talenter i dansk bordtennis og med flotte resultater til både Danmarksmesterskaber og Jyske Mesterskaber holder den 13-årige Grenaa-pige fanen højt i Rønde BTK, hvor man gennem mange år med et højt anerkendt klubarbejde har fået klubben til vokse både sportsligt og medlemsmæssigt.
Således spiller Rønde BTK i denne sæson i 1. Division med sit bedste hold, og på ungdomssiden har Sally Maribo netop hentet guld som Top 8-mester i en turnering med de 8 bedste spillere i hendes række.

Bordtennis hele ugen

Sally Maribo går i 7. klasse på Vestre Skole i Grenaa og startede for 4-5 år siden med at spille bordtennis i SFO'en. Talentet var åbenlyst, og efter en start i Grenaa BTK flyttede hun til Rønde BTK, hvor udviklingsmulighederne skønnedes at være bedre.
“Jeg træner i Rønde tre gange om ugen og tager desuden til Viby to gange om ugen for at få individuel træning med Pernille Agerholm,” fortæller Sally Maribo, som nyder godt af muligheden for at få særlig træning af Røndes kendte bordtennis-es, den tidligere DM-vinder og landsholdsspiller Pernille Agerholm.
Dertil kommer der stævner og turneringer over hele landet weekend efter weekend, som Sallys forældre, kulturhusleder Jesper Jul og produktionsleder hos Terma, Gitte Maribo, kører deres datter ud til.
“Vi fordeler turene imellem os, og vi får hygget os rigtig meget med Sally på vores ture rundt i landet,” siger Jesper Jul. Gitte Maribo er desuden aktiv i Rønde BTK, og hun er således med til at sætte sit præg på den veldrevne klub.

Formand Bjarne Jacobsen (th) og bestyrelsesmedlem Søren Melgaard (tv) står bag Rønde Bordtennisklubs indstilling af Sally Maribo til Talentprisen i Syddjurs Award 2017. Foto: Martin Schultz

Formand Bjarne Jacobsen (th) og bestyrelsesmedlem Søren Melgaard (tv) står bag Rønde Bordtennisklubs indstilling af Sally Maribo til Talentprisen i Syddjurs Award 2017. Foto: Martin Schultz

Kan nå det højeste niveau

Skabet med pokaler og medaljer er allerede fyldt godt op hjemme i Grenaa. Sally Maribo har allerede deltaget i adskillige mesterskaber og er med omkring ungdomslandsholdet.
Ved de Jyske Mesterskaber fornylig stillede Sally Maribo op i seks rækker og vandt fem medaljer. Ofte spiller hun imod spillere, som er ældre end hende selv for at få så meget modstand som muligt. Hun hjælper gerne de voksne spillere i serie 3 eller 4, og slår dem ofte i kampene.
“Sidste år deltog Sally i et prestigefyldt stævne i Tyskland, og i marts skal hun på en 4 dages træningslejr i Østrig, efterfulgt af 3 dages turnering,” fortæller Søren Melgaard, som er bestyrelsesmedlem og spiller i Rønde BTK.
Søren Melgaard er ikke i tvivl om, at Sally Maribo kan nå langt inden for sporten.
“I Rønde BTK tror vi på, at Sally har evnerne til at nå det højeste niveau. Hun viser hver dag viljen og energien til at satse på bordtennis. Ikke mindst her i starten af teenageårene, hvor mange sportstalenter ofte falder fra,” siger Søren Melgaard.

Sally Maribo henter ofte flere pokaler med hjem, når hun spiller stævner og turneringer. Privatfoto

Sally Maribo henter ofte flere pokaler med hjem, når hun spiller stævner og turneringer. Privatfoto

Publiceret 01 March 2017 10:51