Missionen er lykkedes: IF Midtdjurs og træner Jesper Bager er tilbage i Serie 2 efter kun en sæson i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Missionen er lykkedes: IF Midtdjurs og træner Jesper Bager er tilbage i Serie 2 efter kun en sæson i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold - Serie 3:

IF Midtdjurs rykker op efter sikker sejr over Rougsø FF

Ingen slinger i valsen, da IF Midtdjurs vandt med 3-1 på udebane over Rougsø FF og dermed er tilbage i Serie 2

Af
Af Martin Schultz

IF Midtdjurs er efter et kort ophold i Serie 3 tilbage i Serie 2.
Det blev en kendsgerning, da IF Midtdjurs fredag aften  på Ørsted Stadion slog Rougsø FF med 3-1 i en regnvejrskamp, hvor gæsterne fra Midtdjurs førte med 2-0 ved pausen og Rougsø FF skulle have hjælp fra IFM's midterforsvarer Søren Gribsholt, som rettede et skud af til Rougsø FF's reducering til 3-1.
Efter at IF Midtdjurs i topopgøret forleden fik 1-1 ude mod Vorup FB havde de røde fra Ryomgård to matchbolde mod først Rougsø FF og siden næste lørdag mod rækkens bundprop fra Kristrup B for at sikre sig point nok til en oprykning.
”Vi var opsatte på at få oprykningen i hus allerede mod Rougsø FF, men det var tydeligt, at hjemmeholdet gerne ville drille os,” siger IFM's holdleder Peter Møller.
Rougsø FF havde da også revanche til gode, efter at holdet fra Norddjurs for nogle uger siden blev kørt totalt over og tabte med 6-0 på Ryomgård Stadion i den kamp, som skulle spilles om efter at være blevet afbrudt på grund af tordenvejr tidligere på sæsonen.
Selvom det fredag aften stod ned i stænger og buldrede i det fjerne i 1. halvleg på Ørsted Stadion, så kunne kampen heldigvis gennemføres og med et for IF Midtdjurs positivt resultat. Derfor fik den regnvåde grønsvær i Ørsted efter kampen også lidt champagnesprøjt, da IF Midtdjurs' spillere kunne fejre oprykningen sammen med omkring 25 medrejsende tilhængere.

Brændt straffespark og scorede så et flot mål

IF Midtdjurs fik overtaget tidligt i kampen og efter godt et kvarter havde holdet chancen for at komme foran på et straffespark, men holdets sædvanligvis sikre straffesparkskytte Mikkel Fanø ramte stolpen fra 11 meter pletten.
Men godt ti minutter senere kom IF Midtdjurs foran med 1-0, da Tobias Gudumlund energisk pressede Rougsø FF i hjemmeholdets opspil. Han erobrede bolden og spillede Anel Alagic fri helt alene med målmanden, og den chance omsatte den lille tekniker til en 1-0 føring til gæsterne.
Efter godt 35 minutter måtte IFM's pågående kantspiller Ahmad Al-Bahadli ud i ti minutter med gult efter en nærkamp med en Rougsø-spiller, men selv med en mand ude kunne IF Midtdjurs score, da Mikkel Fanø gjorde skaden efter det brændte straffespark god med en flot scoring til 2-0.
”Mikkel Fanø tog et godt løb ud i siden af feltet og fra en spids vinkel hamrede han med det kolde venstre bolden op i nettaget,” fortæller Peter Møller.

IFM møder FC Djursland i pokalen tirsdag aften

IF Midtdjurs fortsatte presset efter pausen og havde gode chancer til både Anel Alagic og Tobias Gudumlund inden Ahmad Al-Bahadli efter godt ti minutter i 2. halvleg midt for målet fra kanten af feltet fyrede kanonen af. Skuddet blev rettet af og gik i mål til en 3-0 føring.
”Den sidste halvdel af 2. halvleg slappede spillerne lidt af eller tog for let på sagerne, men Rougsø FF blev aldrig rigtig farlige,” siger Peter Møller, som fremhæver den unge Simon Pilgård på backpositionen og Søren Gribsholt i midterforsvaret som kampens spillere.
Reduceringen faldt midt i 2. halvleg på et selvmål, da Søren Gribsholt rettede et skud af og bolden snød IF Midtdjurs' målmand Nikolaj Brasch.
Med sejren og de tre point kan Vorup FB ikke nå IF Midtdjurs, som i den sidste kamp næste lørdag kl. 13.30 tager imod rækkens absolutte bundhold Kristrup med kun 2 point på kontoen i en nu for oprykningen betydningsløs kamp.
Men allerede tirsdag aften kan formstærke IF Midtdjurs få testet niveauet, når holdet på Ryomgård Stadion i en pokalkamp tager imod lokalområdets højest rangerede hold, når FC Djursland fra Jyllandsserien kommer på besøg.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35
Rougsø FF - IF Midtdjurs 1 - 3 (0 - 2)
Fredag 9. juni kl. 19.00 på Ørsted Stadion

Målscorere:
0 - 1 Anel Alagic (28. min.)
0 - 2 Mikkel Fanø (42. min.)
0 - 3 Ahmad Al-Bahadli (55. min.)
1 - 3 Selvmål (64. min.)

Rougsø FF's holdopstilling:
Nicklas Nielsen
Søren Bugge
Jonas Kusk
Anders Kørup Christensen
Mads Katholm
Søren Bai
Jannick Ledegaard nielsen
Lars Thomsen
Jesper Thomsen
Mikkel Knudsen
Casper Bruus-Nielsen
Anders Spanggaard Bach

IF Midtdjurs' holdopstilling:
Ahmad Al-Bahadli
Anel Alagic
Emil Ring Kristensen
Jens Ring Kristensen
Jeppe Gribsholt
Jesper Bager
Jonas Simonsen
Martin Jelle Pedersen
Mikkel Fanø
Nikolaj Brasch
Simon Pilgaard
Søren Gribsholt
Tobias Aude Gudumlund

Publiceret 10 June 2017 10:12