Slagtermester Bjarne Jacobsen har arbejdet i den samme købmandsforretning, det nuværende Meny i Rønde, gennem samtlige 30 år han har været uddannet som slagter. Foto: Martin Schultz

Slagtermester Bjarne Jacobsen har arbejdet i den samme købmandsforretning, det nuværende Meny i Rønde, gennem samtlige 30 år han har været uddannet som slagter. Foto: Martin Schultz

Jubilæum:

30 år som byens bedste slagter

Slagtermester Bjarne Jacobsen har været Meny i Røndes mand gennem 30 år og kan meget mere end at gøre kunderne tilfredse

Af
Af Martin Schultz

Der var kun en ansøger, da Arne og Ella Povlsen som nyt købmandspar i Spar i Rønde for 30 år siden søgte en ny slagtersvend til supermarkedets slagterafdeling.

En ung nyuddannet slagter søgte og fik stillingen, og det har købmanden i Rønde, som i dag efter generationsskiftet som bekendt hedder René Povlsen, ikke fortrudt, for Bjarne Jacobsen er ikke løbet fra pladsen, men har været en særdeles trofast fagmand i slagterafdelingen og kan 15. august fejre sit 30 års jubilæum som medarbejder.

Selvom han var helt nyudlært, havde Bjarne Jacobsen talent for faget, og efter kun et år blev der byttet rundt på titlerne, da Bjarne Jacobsen blev slagtermester efter Roland Hansen fra Mørke, som fortsatte som svend i slagterafdelingen.

”Men Roland Hansen var stadig min læremester, selvom om jeg fik titlen som mester,” siger Bjarne Jacobsen, som siden har været Spar, Favør, SuperBest og nu Menys ankermand i slagterafdelingen og været med til at forme den imponerende udvikling, som Røndes førende dagligvareforretning har gennemgået med familien Povlsen som købmænd.

Et foreningsmenneske

Den snart 51-årige Bjarne Jacobsen er vokset op på en gård ved Thorsø og har altid gerne villet være slagter.
Han kom som 15-årig knægt i lære i supermarkedet Fødevarecentret i Bjerringbro. Han blev udlært i 1986, og han tjente derefter som soldat i Søværnet på Holmen i København, inden han søgte og fik den stilling hos Arne og Ella Povlsen i Rønde, hvor han siden har befundet sig så godt.

”Under ansættelsessamtalen spurgte jeg om mulighederne for fritidsaktiviteter og idræt i byen, og Arne Povlsen havde kun godt at sige om foreningslivet,” fortæller Bjarne Jacobsen, som fik hjælp af forretningens førstemand, Steen Knudsen, der var en kendt fodbolddommer, til at komme i gang med at spille fodbold og håndbold i TRIF.
Den unge slagter faldt godt til i byen, ikke mindst efter at han i 1988 deltog i den første afslutningsfest i fodbold- og håndboldafdelingen.
Her mødte han nemlig og faldt for håndboldspilleren Tina, som han siden blev gift og fik drengene Rasmus og Mads med. Det blev en rigtig idrætsfamilie med lyst til fodbold og håndbold og stærke AGF-sympatier, som slog sig ned i Thorsager, og det lokale idrætsliv kom til at nyde godt af deres store engagement både på og uden for banen.
Da drengene begyndte at spille bordtennis, lærte Bjarne Jacobsen Rønde BTK's legendariske leder Bengt Agerholm at kende.
Da Bengt Agerholm blev syg og døde alt for tidligt for fire år siden, overtog Bjarne Jacobsen, som aldrig har spillet bordtennis, formandskabet og har siden ved gode kollegers hjælp ført klubben videre og fået den til fortsat at blomstre både sportsligt og medlemsmæssigt, ikke mindst på ungdomssiden.
Desuden er Bjarne Jacobsen meget jagtinteresseret og har en stor vennekreds, som han går på jagt med herhjemme og lejlighedsvis også i Tyskland for at få vildsvin, vildt og kronvildt på sigtekornet.

Udviser respekt

Både fagligt, kvalitetsmæssigt og kollegialt har Bjarne Jacobsen lagt et højt niveau i forretningens slagterafdeling, og han har alle dage stået for høj kvalitet og kundeservice.

Da den daværende SuperBest-kæde for nogle år siden kom ud i en ”kød-skandale” efter afsløringer af ulovlig behandling af kødprodukter i enkelte forretninger på Sjælland, bevarede kunderne den fulde tillid til SuperBest i Røndes slagterafdeling, for med Bjarne Jacobsen i spidsen vidste man, at tingene gik for sig som de skulle.

Bjarne Jacobsen har været med til at udvikle forretningens slagterafdeling.

”I starten var det meget traditionelt med overvejende hakket kød og udskæring af stege og koteletter af ko og gris. Siden blev slagerafdelingen opgraderet med pølsestopper og rygeovn, og i dag har vi en højt udviklet afdeling med en stor forarbejdning af egne produkter. Forbrugerne har mere og mere travlt, og vi skal både sikre høj kvalitet til en fornuftig pris og inspirere til det gode måltid,” siger Bjarne Jacobsen.

Bjarne Jacobsen har altid sat håndværket i højsædet og styrer selv kødet fra start til slut, og derfor leveres skovkvæget fra Mols Bjerge som hele kroppe til Meny i Rønde.

Mange unge mennesker har fået en god start på deres arbejdsliv som lærlinge hos Bjarne Jacobsen, som kan lide at tage sig af de unge mennesker, hvad enten det er på arbejdspladsen eller i idrætslivet.

”Bjarne Jacobsen stiller høje krav til folk, men han møder dem altid i øjenhøjde og med den rette respekt både fagligt og menneskeligt,” lyder skudsmålet fra købmand René Povlsen om sin jubilerende slagtermester.

Publiceret 16 August 2017 12:10