En stolt Jonathan Jensen (tv.) med pokal, blomster, diplom og en pose med dejlige sager på sejrsskammelen ved DM i motocross på hjemmebanen ved Rostved. Foto: Lars Norman Thomsen

En stolt Jonathan Jensen (tv.) med pokal, blomster, diplom og en pose med dejlige sager på sejrsskammelen ved DM i motocross på hjemmebanen ved Rostved. Foto: Lars Norman Thomsen

Motocross:

Thumbs up til unge Jonathan Jensen

Sølv til det lokale motocrosstalent fra Feldballe ved weekendens DM-stævne

Af
Af Lars Norman Thomsen

122 unge kørere i alderen 7-24 år deltog i weekendens DM i motocross under Ungdomsringen på Rønde Motocrossbane på Hvidtvedgårdsvej ved Rostved.

Ungdomsringen er en paraplyorganisation, som varetager ungdomsskolernes interesser, og derfor kom samtlige deltagere fra næsten 20 ungdomsklubber landet over.

Tæt på guld

Motocross-kulturen blomstrer i Rønde Ungdomsskole, hvor Niels 'CrossBoss' Mikkelsen og Dan Jensen er de udfarende voksne kræfter godt bakket op af en række aktive fædre, som har hænderne skruet rigtigt på, når der skal arbejdes i værkstedet med at trimme sønnernes maskiner.

“Vi har også en særdeles aktiv støtteforening som yder en kæmpestor indsats og også har gjort det op til og ved weekendens DM-arrangement,” siger Dan Jensen, der bor i Feldballe.

Dan Jensen havde nerverne ekstra uden på tøjet ved weekendens race, fordi sønnike, 13-årige Jonathan Jensen, selv skulle i ilden i 85 kubik C-rækken.

Faderen kunne ved præmieoverrækkelsen søndag eftermiddag smile ekstra stort, fordi sønnike havde kørt en flot andenplads hjem efter en bevæget weekend.

Jonathan Jensen startede perfekt med en førsteplads i 1. heat.

I 2. heat fik han problemer med gearskiftet og kunne kun køre i 1. og 2. gear. Det kostede, og han måtte nøjes med en placering som nummer seks.

Søndag i 3. heat kom der dog smil på munden igen, da Jonathan Jensen kørte sig til en sikker andenplads .
Det betød, at han før 4. og afgørende heat lå placeret som nummer et i klassementet.

Starten på sidste heat var helt efter bogen. Jonathan Jensen så sig ikke tilbage, før han blev tvunget til det midtvejs på grund af et styrt.

“Jeg kørte ned i et hul på banen og mistede balancen,” forklarede en fattet Jonathan Jensen til Lokalavisen umiddelbart før præmieoverrækkelsen.

?Det betød, at jeg landede uheldigt og fik cross'eren ne over mig, så jeg havde svært ved at komme op igen. Det kostede en sikker heatsejr og Danmarksmesterskabet.”

En 6. plads i sidste heat var dog nok til sølvmedalje.

“Jeg har været på podiet i samtlige løb i denne sæson, så jeg er meget tilfreds,” lød det fra sølvvinderen, der til daglig går på Feldballe Friskole.

I næste sæson skal han køre i en højere række 85 kubik B-rækken. Efter to år her skal den talentfulde motocrosskører prøve kræfter med 125 kubik.

Publiceret 20 September 2017 23:29