Casper Bahlmanns mor, Elly Koretke, og lillebroderen Christian Koretke bakker op om triatleten, der 12. oktober skal løbe sin ironman nummer to, Ironman World Championship, på Hawaii. Foto. Lars Norman Thomsen

Casper Bahlmanns mor, Elly Koretke, og lillebroderen Christian Koretke bakker op om triatleten, der 12. oktober skal løbe sin ironman nummer to, Ironman World Championship, på Hawaii. Foto. Lars Norman Thomsen

Jernmand:

Klassens tykke dreng kører nu ironman

23-årige Casper Bahlmann fra Hornslet klar til den ultimative test - Ironman World Championship på Hawaii

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Casper Bahlmann som 23-årig skulle køre Ironman World Championship 12. oktober på Hawaii. Den ultimative test for udøvere af sportsgrenen, hvor man skal svømme 3.800 meter, cykle 180 km og løbe 42,195 km.
Ikke desto mindre kvalificerede den 23-årige automatikteknikerlærling på Grundfos sig direkte til Ironman World Championship, da han i august blev en flot nummer to i sin gruppe 18-24 år ved Copenhagen Ironman med tiden 09:14:14.
Det var ungersvenden fra Hornslets debut som triatlet. Han er født og opvokset i Hornslet, hvor mor og lillebror fortsat bor.

Det kræver disciplin, målrettethed og en stærk psyke, at skulle kombinere 10-12 ugentlige træningspas med et fuldtidsarbejde, erkender Casper Bahlmann

Det kræver disciplin, målrettethed og en stærk psyke, at skulle kombinere 10-12 ugentlige træningspas med et fuldtidsarbejde, erkender Casper Bahlmann

Tyksak som dreng

Som dreng var det ikke just sport, som fyldte i Casper Bahlmanns liv.
“Jeg var en overvægtig og lidt indelukket dreng, der mest brugte tiden ved computeren,“ husker han. Lokalavisen mødte ham forleden, da han var på besøg hos sin mor, Elly Koretke og lillebroderen, i Hornslet.
“Da jeg var 14 begyndte jeg at dyrke forskelligt kampsport, og det var ligesom min start på, at fysisk aktivitet kunne være sjovt.“
Casper Bahlmann blev især bidt af kampsportsgrenen Daikihaku. Så meget, at det lige var ved at gå galt, fordi den megen træning sammen med arbejdet på en lille smedevirksomhed i Viborg betød, at han fik store problemer med ryggen.
“Resultatet var to diskusprolapser i den nederste del af ryggen, og det gjorde, at jeg var inaktiv i en længere periode og ikke rigtigt troede på, at jeg nogensinde ville kunne træne igen.“
Det viste sig, at Casper Bahlmann kunne komme tilbage. På en rejse til Sydamerika blev han ved tilfældighedernes spil tilskuer til Ironman 70.3 i Pucon i Chile.
“Stemningen var helt fantastisk, og jeg tænkte med det samme, at det her er da for fedt. Det må jeg prøve.“

10-12 træningspas pr. uge

Han havde næppe betrådt landjorden i Danmark igen, før han var i fuld gang med de første planer til det, der nu har udviklet sig til en seriøs karriere som triatlet.
“Der er ikke tid til andet end træning og arbejde, hvis du vil dyrke triatlon på det plan, som jeg gerne vil dyrke det på,“ siger Casper Bahlmann, der nu bor i Langå.
En hverdag starter typisk med løb eller svømning klokken 4 om morgenen, før arbejdet kalder i Bjerringbro klokken 06.45 til 15.
Herefter står den på yderligere 2-3 timers træning, før det er tid til afslapning og godnat.
“Jeg har 10-12 træningspas hver uge på min plan, der er lavet af min træner Keld Thomsen.“
Hertil kommer ugentlige behandlinger hos hans faste fysioterapeut i Aarhus.

Glæder sig vildt

Casper Bahlmann glæder sig vildt til den kommende oplevelse på Hawaii, men han er allerede et år længere fremme.
“Det bliver i 2018, at jeg skal toppe på Hawaii. Første gang skal jeg samle mig en masse erfaringer, selv om jeg selvfølgelig vil give alt,“ lover han.
Næste år har den ambitiøse unge mand også en overbygningsuddannelse som maskinmester i tankerne. Der ikke fare for, at han kommer til at kede sig.

Publiceret 26 September 2017 23:20