IFM holdleder Klaus Fanø (tv.), der her ses sammen med den tidligere IFM træner Ole Kjær, mener kun, at Randers Freja af de nuværende Serie 2 hold har klasse til at klare sig i Serie 1. Arkivfoto

IFM holdleder Klaus Fanø (tv.), der her ses sammen med den tidligere IFM træner Ole Kjær, mener kun, at Randers Freja af de nuværende Serie 2 hold har klasse til at klare sig i Serie 1. Arkivfoto

Seriefodbold:

IF Midtdjurs gik lige i fælden mod Randers Frejas hurtigløbere

IF Midtdjurs blev løbet over ende af topholdet Randers Freja og manglede kvalitet og effektivitet i begge ender af banen i 4-2 nederlag i Serie 2

Af
Martin Schultz

Med to generationer af Sloth-familien på bane og bænk trak IF Midtdjurs på både ungdommeligt talent og ultimativ rutine, da de røde fra Ryomgård søndag eftermiddag tabte med 4-2 til rækkens duks Randers Freja.

IF Midtdjurs havde nemlig fået sine to talentfulde 16-årige tvillinger Nichlas og Mikkel Sloth hjem fra efterskole til startopstillingen i kampen mod Randers Freja, og samtidig satte 40+ farmand Martin Emil Sloth sig på bænken og fik et indhop, da han afløste Anel Alagic de sidste minutter af kampen. Nichlas og Mikkel Sloth spillede hele kampen på midtbanen og gjorde det godt. Tvilling Mikkel endda som målscorer til stillingen 1-3 i begyndelsen af 2. halvleg og med en assist til Emil Ring Kristensens mål til 4-2.  

Men der er brug for alle mand i IF Midtdjurs, for fem minutter ind i 2. halvleg blev der føjet endnu en profil til skadeslisten, da Mikkel Primdahl Sonnichsen forlod banen med en lyskenskade og blev erstattet af Rune Bach.

”Vi håber snart at få nogen tilbage fra skadeslisten,” siger holdleder Klaus Fanø om den lange liste med skadede stamspillere som Ahmad Al-Bahadli, Jonas ”Joe Hipster” Simonsen, Jeppe Gribsholt og Tobias Gudumlund.

IF Midtdjurs kom til at hænge med snotten

Ifølge Klaus Fanø sad IF Midtdjurs på dagens modstander Randers Freja i det første kvarter af kampen, men blev derefter slået med enkle midler af et ungt og skarpt Randers hold.

”Randers Freja har nogle hurtige folk i front og på kanterne. De har gode unge spillere, som man kan se har fået en god fodboldopdragelse i deres ungdomsafdeling. Ser man på spillet er Randers Freja rækkens bedste hold og nok det eneste hold i en ellers jævnbyrdig række, som har noget at gøre i Serie 1,” mener Klaus Fanø.

IF Midtdjurs gik i hvert fald ifølge Klaus Fanø lige i fælden mod gæsternes hurtige folk.

”Der bliver slået nogle høje bolde mod de hurtige folk og vi får ikke vendt. Vi var for langsomme og ukoordinerede. Vi reagerer i stedet for at agere. Så Randers Freja lavede tre hurtige mål i 1. halvleg, og når vi så var for dårlige i felterne i begge ender af banen og ikke var effektive i vores afslutninger, så kom vi til at hænge med snotten.”

Indkast lange som hjørnespark

IF Midtdjurs fik reduceret i begyndelsen af 2. halvleg, da backen Alan Djozic kørte op gennem venstre side og lagde bolden ind over. Frederik Laursen fik afværget sin afslutning, men Mikkel Sloth fulgte op og fik scoret til 1-3.

”Scoringen gav os momentum og tro på, at vi kunne komme igen, men fem minutter efter gik Sonnichsen ud med en lyskenskade. Også Søren Gribsholt skulle ud og køles af og blev erstattet af rutinerede Lasse Janerka, som gjorde et fint indhop. Men da der i det 68. minut igen blev sparket langt og Randers Freja fik scoret til 4-1, så hjalp det os ikke, at Randers i det 74. minut fik en ti minutters udvisning og at vi fik scoret i det 77. minut. Vi pressede på og sendte Emil Ring Kristensen fra midterforsvaret helt frem for at sparke høje bolde efter ham. Mikkel Sloth assisterede, da Emil fik scoret til 4-2, men vi lavede for mange fejl i begge ender. Med lidt held havde vi fået en pind mere, og i de sidste fire minutter satte vi 47-årige Martin Sloth ind. Han fik godt ti minutter med tillægstiden for at vi kunne udnytte hans indkast, som er lange som et hjørnespark,” fortæller Klaus Fanø.

Mikkel Fanø var kampens store spiller hos IF Midtdjurs med god speed og en stor arbejdsradius, men også de to talentfulde tvillinger Mikkel og Nichlas Sloth ydede en fin indsats.

IF Midtdjurs skal i ilden igen fredag aften kl. 19.00 på Ryomgård Stadion, hvor Vorup FB, som tirsdag aften tabte med 4-2 i Kolind, kommer på besøg.

Kampfakta

Serie 2, pulje 17

IF Midtdjurs - Randers Freja 2 - 4 (0 - 3)

Søndag 13. maj kl. 16.00 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

 • 0 - 1 Randers Freja (19. min.)
 • 0 - 2 Randers Freja (34. min.)
 • 0 - 3 Randers Freja (38. min.,)
 • 1 - 3 Mikkel Sloth (47. min.)
 • 1 - 4 Randers Freja (68. min.)
 • 2 - 4 Emil Ring Kristensen (77. min.)

IF Midtdjurs' holdopstilling:

 1. Troels Aude Gudumlund
 2. Frederik Laursen
 3. Emil Ring Kristensen
 4. Søren Gribsholt
 5. Mikkel Kvistgaard
 6. Alan Djozic
 7. Mikkel Sloth
 8. Anel Alagic
 9. Mikkel Primdahl Sonnichsen
 10. Mikkel Fanø
 11. Nichlas Sloth
 12. Martin Emil Sloth
 13. Rune Bach
 14. Lasse Janerka

Publiceret 16 May 2018 15:22