Henrik Pedersen, et kendt ansigt i Nørre Djurs HK, fik sin debut i 2. Division, da Viborg HK i lørdags blev besejret med 26-10 i Nørre Djurshallen. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Henrik Pedersen, et kendt ansigt i Nørre Djurs HK, fik sin debut i 2. Division, da Viborg HK i lørdags blev besejret med 26-10 i Nørre Djurshallen. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Store Møller lukkede helt af, da Nørre Djurs HK kørte storklub over

Viborg HK scorede ikke i 25 minutter, da Nørre Djurs HK’s herrer vandt med 26-10 i Hulen i Glesborg i 2. Division

Af
Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK var flyvende, da oprykkerne lørdag eftermiddag i Nørre Djurshallen besejrede traditionsklubben Viborg HK’s herrehold med hele 26-10 efter 13-8 ved pausen.

Og selvom den uventede storsejr blev vundet mod en på dagen overkommelig modstander, så var der roser til hele holdet fra assistenttræner Jan Mathiesen, som i den sygdomsramte cheftræner Benny Nielsens fravær havde overtaget ansvaret for holdet i den første turneringskamp efter julepausen.

”Vi var godt klar over, at Viborg HK i julepausen både havde fået ny træner og havde skiftet ud i spillertruppen. Flere af de unge spillere er skiftet til Randers HH, og nu trækker man på nogle ældre tidligere ligaspillere. Men de er nemmest at få til at spille på hjemmebane, så Viborg HK stillede også med en smal trup på dagen. Men de spillede med det de kunne, og vi var bare bedre end dem. Vi leverede en stor holdpræstation. Vi gjorde hvad vi skulle, selvom det var på en svag baggrund. Især vores forsvar stod godt, og det gjorde vores målmand Kasper Kolstrup Møller god, som efter 20 minutter ved stillingen 8-8 afløste Kristoffer Petersen i målet og præsterede 12 redninger, heriblandt to straffekast,” fortæller Jan Mathiesen.

Kasper Kolstrup Møller holdt buret rent i resten af halvlegen og blev kun passeret to gange i 2. halvleg, hvor Nørre Djurs HK’s forsvar havde luret Viborg HK’s overgangsspil og samtidig havde let ved at lukke af for gæsternes ikke særlig potente bagspillere. Så den store målmand stod med en formidabel redningsprocent, som kan få selv landsholdets superkeepere til at blegne i den aktuelle VM-turnering.

Viborg HK var godt med i starten

Selvom det endte med en knusende sejr til Nørre Djurs HK, så var Viborg HK godt med i starten af kampen.

”Viborg HK manglede bagspillere med kvalitet, men vi havde i starten problemer med deres overgangsspil. Holdet spillede med to stregspillere, og vi fik først rigtig fat i kampen, da vi fik dæmmet op for deres stregovergange. Efter et kvarter var stillingen 7-7 og Viborg HK kom foran med 8-7 inden vi efter 20 minutter udlignede til 8-8. Men så gik der altså også 25 minutter, før Viborg HK scorede igen,” fortæller Jan Mathisen.

Med kun to scoringer til Viborg HK i resten af kampen mod Nørre Djurs HK’s 18 scoringer blev det noget af en målfest for hjemmeholdets entusiastiske tilhængere i ”Hulen” i Glesborg.

”Viborg HK havde ikke noget at skyde med bagfra, og med den smalle trup blev de også trætte og gik helt i stå. Deres målmand Daniel Claudi gjorde det rigtig godt, og vi kunne have vundet endnu større, hvis han ikke havde spillet så godt. Jeg vil rose vores spillere for at de holdt fokus og koncentrationen gennem hele kampen. Vi løb på alt, og det var med til at gøre dem trætte,” siger Jan Mathiesen.

Svær kamp torsdag ude mod Nøvling IF

Nørre Djurs HK stillede op uden Bryan Mathew Odour, som først lige er vendt tilbage til Djursland efter sin udflugt til hjemlandet Kenya med optræden på landsholdet i den afrikanske kvalifikationsturnering, og uden brødrene Joachim og Jacob Pedersen. Simon Østergaard var blevet klar efter at have fået et slag på hånden i tirsdagens pokalopgør mod ASA i Aarhus, og med på holdet var også Henrik Pedersen, som var med til at spille Nørre Djurs HK op i 2. Division i sidste sæson. Han var også med i pokalsejren over ASA og fik i kampen mod Viborg HK sin debut på 2. Divisionsholdet.

”Henrik P. var god til at styre forsvaret og til at sætte angrebsspillet op. Han gjorde de andre spillere gode,” siger assistenttræner Jan Mathiesen.

Den overbevisende sejr over Viborg HK gav to tiltrængte point til Nørre Djurs HK, som konsoliderede sin midterplacering i tabellen inden torsdagens møde med Nøvling IF på udebane i Gistruphallen udenfor Aalborg.

”Det bliver en helt anden kamp mod Nøvling IF. Det er et godt hold med rigtig dygtige bagspillere,” siger Jan Mathiesen inden opgøret mod Nøvling IF, som ligger på en 6. plads i tabellen lige over Nørre Djurs HK. Cheftræner Benny Nielsen ventes at have rejst sig efter sin influenza og vil være tilbage på sin post, når turen torsdag går nordpå til Aalborg.

Kampfakta

2. Division herrer, pulje 1

Nørre Djurs HK - Viborg HK 26 - 10 (13 - 8)

Lørdag 19. januar kl. 16.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere:

  Nicolaj Danefeld Hansen: 6 mål

  Henrik Storm Pedersen: 6 (3) mål

  Simon Søgaard Jensen: 5 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 3 mål

  Simon Østergaard: 3 mål

  Mikkel Milling: 1 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 1 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 1 mål

Publiceret 22 January 2019 11:30