Claus Koch stopper som træner for AC Norddjurs efter kampen mod IF Midtdjurs på lørdag. Claus Koch træner til en pause fra fodbolden. Arkivfoto: Martin Schultz

Claus Koch stopper som træner for AC Norddjurs efter kampen mod IF Midtdjurs på lørdag. Claus Koch træner til en pause fra fodbolden. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: IFM og AC Norddjurs i direkte duel om at undgå playoff kamp

Spænding til sidste kamp mellem IF Midtdjurs og AC Norddjurs i Djurslandspuljen i Serie 3 om hvem der slipper ud af sumpen i bunden af rækken

Af
Martin Schultz

Mens det allerede fredag aften stod klart, at TRIF’s unge mandskab efter en 7-1 sejr over VH Fodbold rykker op i Serie 2, er der stadig kamp om, hvem der skal slås for livet i en playoff kamp for at undgå nedrykning til Serie 4 sammen med Åstrup/Hammelev IF og VH Fodbold.

Lørdag eftermiddag kl. 13.30 tørner de to lokalrivaler IF Midtdjurs og AC Norddjurs nemlig sammen i en direkte duel på Ryomgård Stadion om at undgå den 6. plads, som betyder en play off kamp mod et lokalt hold, som blev nr. 2 i Serie 4. Det bliver formentlig enten Auning IF eller TRIF 2, som lørdag eftermiddag kl. 14.00 på Auning Stadion spiller en ”finale” om, hvem der rykker direkte op i Serie 3.

”Det bliver en sjov kamp, som vi glæder os til. Vi stiller med et godt hold, selvom vi ligesom i de foregående kampe har både afbud og skader på holdet,” siger AC Norddjurs’ træner Claus Koch.

Hos IF Midtdjurs må man håbe, at trænerne har mere held med holdudtagelsen end sidste lørdag, hvor holdet måtte melde afbud til Nørager B.

”Det var sølle og trist, at vi ikke kunne stille op. Også for Nørager B, som havde stillet an med et hjemmebanestævne med to kampe. Men de to trænere kunne kun skaffe ni spillere til kampen mod Nørager B. Men kampen mod AC Norddjurs er en vigtig kamp, for det gælder om at slippe for at skulle spille play off kamp om nedrykning,” siger holderleder i IF Midtdjurs, Klaus Fanø.

Claus Koch stopper som træner

Flere klubber på Djursland mærker for alvor krisen for holdsporten fodbold. Ikke blot bliver der tilmeldt færre hold til turneringen, men også melder flere hold afbud til kampene på grund af problemer med at stille hold.

I foråret har der været afbud til kampe helt op i Serie 2, da Grenaa IF i sin anden kamp i april ikke kunne stille hold til kampen mod Christiansbjerg IF.

I Djurslandspuljen i Serie 3 måtte også IF Midtdjurs melde sig ind i klubben efter det seneste afbud. Helt galt er det gået for bundholdet Åstrup/Hammelev IF, som inden den sidste kamp har meldt afbud til fire udekampe i denne sæson.

AC Norddjurs har stillet op til alle kampe, men også træner Claus Koch kan bekræfte, at det kan være svært at samle spillerne til kampe. Claus Koch har også flere gange måtte sætte sig selv på holdet.

”Vi har spillet 13 turneringskampe og ikke haft den samme startopstilling i to kampe. Det bliver sværere at samle de unge om fodbolden,” forklarer Claus Koch.

Claus Koch med en fortid i flere af de bedste klubber på Djursland tog over i sin barndomsklub sidste sommer, efter at han sammen med Karl Juul havde ført AC Norddjurs tilbage i Serie 3. I efteråret var AC Norddjurs som oprykker et frisk pust i Djurslandspuljen og endte på en 2. plads.

”Men da vi startede op i år, havde vi mistet syv spillere, og så har vi haft skader oveni. På den baggrund synes jeg det er gået ganske udmærket, og jeg er godt tilfreds,” siger Claus Koch, som holder en selvvalgt pause fra trænergerningen efter denne sæson.

Dinosaur fortsætter i efteråret

Også IF Midtdjurs kan se frem til at flere profiler stopper på holdet. Blandt andet er de eneste års topscorer Arkii Malik blevet færdig med sin pilotuddannelse i Tirstrup og skal arbejde i udlandet. Flere spillere bor i Aarhus, og det kan ifølge holdleder Klaus Fanø knibe med motivationen til at tage til Ryomgård, når kun ganske få møder op til træning.

”Jeg har lovet at fortsætte som holdleder i efteråret, men måske er det andre end dinosaurer som mig, som skal tage over. Vi skal finde folk, som er i øjenhøjde med de unge,” siger Klaus Fanø.

”De unge flytter til de store byer for at uddanne sig, og de ældre falder tidligere fra for at hellige sig familielivet. Men heldigvis ser vi også hold, som har optur som TRIF og Ebeltoft IF for tiden, og vi kommer også til at læne os op ad de unge spillere. Vi har masser af grøde i vores ungdomsafdeling,” siger Klaus Fanø.

IF Midtdjurs samarbejder med KPI om et U16 hold, som vandt Liga 4 rækken og nu spiller med om Jysk Mesterskab. Unge spillere som Oliver Bækgård og Tobias Revsbeck har allerede haft deres debut i Seriefodbolden.

Så IF Midtdjurs ser fortrøstningsfuldt mod fremtiden, og lørdagens kamp mod AC Norddjurs kan give et fingerpeg om, i hvilken serie det bliver.

Fakta

Nr. 6 i Serie 3 rækkerne skal spille playoff-kamp om at undgå nedrykning til Serie 4. De 24 kampe spilles på Serie 3-holdets hjemmebane og fastsættes efter geografi.

Spilledato: 29. juni kl. 14.00 som udgangspunkt

Publiceret 18 June 2019 14:00