Arkii Malik scorede på straffespark for IF Midtdjurs. Den nyuddannede pilot flytter til Tyskland for at arbejde og spiller ikke i IF Midtdjurs efter sommerferien. Det samme er tilfældet med Tobias Aude Gudumlund (skal læse til fysioterapeut i Holstebro), mens et par andre tæller på knapperne. Arkivfoto

Arkii Malik scorede på straffespark for IF Midtdjurs. Den nyuddannede pilot flytter til Tyskland for at arbejde og spiller ikke i IF Midtdjurs efter sommerferien. Det samme er tilfældet med Tobias Aude Gudumlund (skal læse til fysioterapeut i Holstebro), mens et par andre tæller på knapperne. Arkivfoto

Seriefodbold: IFM redder livet efter skrivebordssejr

IF Midtdjurs tabte med 2-1 på banen til AC Norddjurs, men vandt derefter 3-0 ved skrivebordet efter protest mod brug af ulovlig spiller

Af
Af Martin Schultz

Sidste uge blev en omtumlet uge for den unge offensive midtbanespiller Frederik Laursen, der i foråret har fået lidt af et gennembrud på overbygningsholdet FC Djurslands hold i Danmarksserien.

Sidste lørdag sikrede FC Djursland uden Frederik Laursen i truppen sig endnu en sæson i Danmarksserien, mens Frederik Laursen torsdag aften spillede og scorede for sin moderklub AC Norddjurs i 4-4 kampen mod Ådalen IF.

Tirsdag aften var Frederik Laursen med fra start, da FC Djursland slog Auning IF med 3-0 i Sydbank Pokalen, og lørdag eftermiddag var Frederik Laursen, så tilbage på Ryomgård Stadion i sin barndomsklub IF Midtdjurs med AC Norddjurs i direkte duel om ikke at skulle spille playoff kamp i Serie 3 for at undgå nedrykning.

Og Frederik Laursen spillede hele kampen og var oven i købet manden, som satte sejrsmålet til 2-1 til AC Norddjurs ind bag IFM’s målmand Troels Gudumlund. Dermed var skabet endegyldigt sat på plads, og alligevel ikke …

Frederik Laursen var ikke spilleberettiget

Frederik Laursen blev nemlig ”kampafgørende” på flere måder i opgøret mod sin gamle klub.

AC Norddjurs brugte Frederik Laursen på banen fra start, og det var ulovligt i henhold til turneringsreglementet, fordi han tirsdag aften startede på banen for FC Djursland i kampen mod Auning IF. Forklaringen følger her:

FC Djursland har overstået sine kampe i dette forår, og derfor kunne Frederik Laursen ikke blive 'spillet rigtigt ned' til AC Norddjurs.

For hold i 2. Division og Danmarksserien gælder imidlertid en særregel for brugen af spillere under 21 år, som de færreste har nærlæst:

"For spillere under 21 år samt for reserve-målvogtere, der sidst er anvendt som udskiftningsspiller i Herre-DM, Herre-Danmarksserien henholdsvis Kvinde-DM, gælder lempeligere regler, som er angivet i DBUs turneringspropositioner for disse rækker."

"En indskiftet spiller, som ved det seneste årsskifte op til turneringsåret var under 21 år, eller en indskiftet reservemålmand stilles i forhold til de for klubbens øvrige hold gældende propositioner og turneringsbestemmelser, som om han ikke havde deltaget på Herre-DM holdet. Han kan derfor samme spilledag deltage i en turneringskamp på et af klubbens øvrige lavere rangerende hold, forudsat at han i øvrigt opfylder betingelser for spilleberettigelse i den pågældende turneringskamp."

Da Frederik Laursen startede på banen for FC Djursland i tirsdagens pokalkamp mod Auning, var han således ikke spilleberettiget i Serie 3 kampen lørdag.

AC Norddjurs taber uden at spille

IF Midtdjurs indsendte en protest lørdag aften og allerede søndag ændrede DBU Jylland AC Norddjurs’ 2-1 sejr til et skrivebordsnederlag på 3-0.

Dermed endte AC Norddjurs på den 6. plads, som sender holdet ud i en playoff kamp for at undgå nedrykning, mens IF Midtdjurs på 5. pladsen er sikret en sæson mere i Serie 3.

Playoff kampen skulle have været spillet lørdag eftermiddag på Stenvad Stadion mod Romalt IF, som blev nr. 2 i Serie 4.

Denne kamp bliver imidlertid ikke til noget, idet AC Norddjurs ikke kan stille hold. Derfor bliver det nu Romalt, der rykker op i Serie 3 under ledelses af den tidligere Vivild og Rougsø træner Jesper Møgelvang.

Derfor rykker AC Norddjurs ned i Serie 4.

”Det er selvfølgelig træls at vinde en kamp ved skrivebordet, men de må have sovet i timen i AC Norddjurs og FC Djursland,” siger IF Midtdjurs’ holdleder Klaus Fanø.

”Det var ellers en god, intens og sjov kamp med noget på spil i turneringens sidste runde. To gode målmand, Troels Gudumlund og Benjamin Sander Bendixen, satte deres præg på kampen. Men AC Norddjurs skulle ikke have brugt Frederik Laursen fra start mod hans gamle klub,” slutter Klaus Fanø.

IF Midtdjurs er således sikker på en sæson mere i Serie 3, og Jesper Bager og Frank Dichmann fortsætter som trænere med Klaus Fanø som holdleder i Serie 3.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra AC Norddjurs’ træner Claus Koch, der stopper sin trænergerning i AC Norddjurs.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

IF Midtdjurs - AC Norddjurs 1 - 2 (0 - 0)

1 - 0 Arkii Malik (67. min./straf.)

1 - 1 Søren Sørensen (69. min.)

1 - 2 Frederik Laursen (88. min.)

Publiceret 26 June 2019 12:00