Frederik Schandorff havde fart i den hvide GT racer i weekenden, men uheld hindrede den lokale motorsportskører i at nå helt til tops. Foto: Frederik Schandorff Racing

Frederik Schandorff havde fart i den hvide GT racer i weekenden, men uheld hindrede den lokale motorsportskører i at nå helt til tops. Foto: Frederik Schandorff Racing

Skuffet Frederik Schandorff trods ny podieplads

Den lokale motorsportskører fra Feldballe ramt af træls uheld ved 5. afdeling af Blancpain GT3 World Challenge Asia

Af
Lars Norman Thomsen

MOTOR 5. afdeling af Blancpain GT3 World Challenge Asia blev i weekenden afviklet på YEONGAM Raceway i Korea, og der var lagt op til et spændende race, hvor lokale Frederik Schandorff og hans medkører Alex Au skulle erobre den samlede førsteplads i klassen.

De to indledende træninger til løbet var ikke noget at skrive hjem om. Raceren manglede igen fart, som det har været sædvane hidtil.

Det blev der lavet om på, så makkerparret kunne køre begge kvalifikationsheats med en noget bedre og trimmet racer.

For Alex Au blev til en P12-placering, mens Frederik Schandorff gjorde det endnu bedre med en overall P7 startplacering.

Godkendt Race 1

Race1 startede fint for Alex Au, der fik bragt sig op på en P5 i klassen, og det formåede han at holde til, der skulle skiftes kører ved pitstoppet.

Frederik Schandorff tog over og fik straks bid i banen, så han fik sig kørt op på en P2 i klassen.

Han var på nippet til at overtage P1, men blev så af dommerne tildelt en drive through straf, fordi Alex Au havde overskredet fartgrænsen på vej in i pitten.

Det resulterede i, at Frederik Schandorff faldt tilbage, og da han efter straffen kom tilbage på banen igen, var det på en P5 i klassen, men han formåede køre sig på podiet igen, så duoen sluttede på P3 i Race 1.

”Jeg er helt utrolig skuffet over, at vi fik den straf, fordi den betød, vi mistede sejren i klassen, som ellers ville have bragt os op på den samlede førsteplads i serien. I stedet for fik vi længere op til den førende bil, fordi det var den, der fik flere point end os” siger Frederik Schandorff.

Stærkt udlæg i Race 2

I Race 2 var det Frederik Schandorff, der skulle starte i bilen, og han viste tænder allerede på første omgang ved at køre sig fra P7 til P4.

Han måtte kæmpe hårdt for at komme forbi den forankørende Porsche. Den lokale motorsportskører prøvede forskellige moves for at komme forbi og endelig lykkedes det med en flot overhaling efter ca. 20 min. kørsel af Race2.

Placeringen som overall P3 formåede han at holde til, der skulle pittes med 25 minutter tilbage af Race 2.

Uheldigt pitstop

Alex Au overtog bilen efter pitstoppet, men vej ud af pitudkørslen blev han ramt hårdt af en Audi, der klart overskred linjen og sendte Alex Au rundt i et spind.

Sådan sluttede det. Der var ikke meget mere at gøre, selv om Alex Au fik bugseret raceren hjem i pitten igen, men den var for skadet til at de kunne forsætte, så en træls afslutning på weekendens løb.

”Det er så ærgerligt, at en konkurrent tager os ud af løbet på denne måde, hvor vi er på vej på banen igen efter et pitstop, og de slet ikke ser, hvad der sker omkring dem. Vi havde en god chance for at slutte P1 i klassen og samtidig på overall podiet, så det har været en weekend med kæmpe op- og nedture,” siger en trods alt fattet Fredrik Schandorff.

Fortsat andenplads

Makkerparret holder stadig fast i den samlede andenplads, men er nu længere fra den samlede topplacering, fordi de ikke fik point i Race 2.

Frederik Schandorffs næste løb bliver også i Asien i samme serie 31. august og 1. september, hvor sidste afdeling af Blancpain GT3 World Challenge Asia bliver kørt i Shanghai. Der skal nu mirakler til for at erobre den samledes førsteplads i klassen.

Publiceret 09 August 2019 11:00