Den fire meter høje bouldervæg er ideel til børn og nybegyndere. Boulderhulen er polstret med en faldmadras og alle kan klatre uden at være sikret. Foto: Martin Schultz

Den fire meter høje bouldervæg er ideel til børn og nybegyndere. Boulderhulen er polstret med en faldmadras og alle kan klatre uden at være sikret. Foto: Martin Schultz

Det går kun opad for IFM Klatreklub

IF Midtdjurs Klatreklub inviterer interesserede til at prøve at klatre på højvæg og bouldervæg i Multihallen i Ryomgård

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD Savner man spænding og ikke lider af højdeskræk, så tag en tur i IF Midtdjurs Klatreklub. Her er der nemlig lejlighed til at prøve klatretalentet af på den næsten ti meter høje klatrevæg i Multihallen i Ryomgård.

Det var der rigtig mange modige børn, unge og voksne der gjorde, da Midtdjurs Klatreklub forleden holdt Åbent Hus under Byfesten i Ryomgård.

”Der har været rigtig mange forbi Multihallen og prøve en klatretur på højvæggen eller bouldervæggen,” fortæller Dan E. Föh. Han er formand for IF Midtdjurs Klatreklub og var drivkraften i etableringen af den nye idrætsgren under IFM’s paraply. Klubben startede 15. marts og Dan E. Föh er stolt over, at der i dag er næsten 40 medlemmer. Klatreklubben har også fået uddannet seks klatreinstruktører, som er vigtige for sikkerheden under klatring på højvæggen.

”Klatring er en individuel sportsgren, og så alligevel ikke. Skal man klatre på højvæggen, skal man have en makker, som kan sikre en,” siger Dan E. Föh.

Nye ruter på væggen

Dan E. Föh er et kendt ansigt i IF Midtdjurs og har blandt andet været aktiv i håndboldafdelingen. Men holdsportsgrenene bliver udfordret af de mange nye individuelle sportsgrene, og derfor lod Dan E. Föh sig inspirere, da hans barnebarn Jonas efterlyste en klatrevæg. Den nye Multihal i Ryomgård kunne rumme klatrefaciliteterne, og med tilsagn om støtte fra LAG Djursland, Syddjurs Kommune, Fonden Sparekassen Midtdjurs, Nordea Fonden og Johs. La Cour Fonden kunne de fysiske rammer om den nye idrætsgren realiseres.

”Nu er vi godt i gang med at få klubben til at fungere i hverdagen. Vi har etableret klatrevæggen med greb og ruter, men disse er ikke stationære. Der skal bygges nyt, ændres på det bestående, og tilføjes nye ruter med forskellige sværhedsgrader,” fortæller Dan E. Föh.

Fra hele Djursland

Samtidig er der bygget et klubliv op, og IFM Klatreklub har mange tilbud til sine medlemmer.

Klubben henvender sig til interesserede på hele Djursland, og torsdag er den store klatredag med træning for alle aldersgrupper.

”Fra kl. 17 til 18 er der træning for børn op til 12 år, fra 18 til 19 er det for unge op til 18 år, og fra kl. 19 til kl. 22 er der træning for de voksne. Desuden mødes vi alle søndage fra kl. 10 til 13 til fri klatring og hygge,” siger Dan E. Föh.

Tanken er også at tage på besøg i andre klubber for at prøve deres klatrevægge eller som i Viborg prøve at klatre ude. Som medlem i IFM Klatreklub kan man også klatre hos andre klubber, såfremt de er tilknyttet Dansk Klatreforbunds gæsteordning.

”Vi planlægger at arrangere medlemsaftner for både børn og voksne. Noget ganske særligt er muligheden for at deltage i Sommer Junior Træf på Bornholm, hvor aktiviteterne foregår udendørs på klipper,” siger Dan E. Föh.

Til træningen i Multihallen er der adgang til højvæggen med en instruktør til sikring. Den fire meter høje bouldervæg er der fri adgang til, og hele boulderhulen er polstret med en tyk faldmadras.

Der kan løses gæstekort, hvis man vil prøve at klatre i IFM Klatreklub.

Multihallen blev indviet i juni 2017.

Den blev en mulighed, da Marienhoffskolen i forbindelse med sin ombygning stillede 2,6 mio. kroner til rådighed til byggeriet. Den samlede anlægssum løb op i cirka 5 mio. kroner. Restssummen blev finansieret med støtte fra Sparekassefonden Midtdjurs, realkreditlån og foreningens egne indsamlede midler.

Publiceret 07 September 2019 11:00