Fire særdeles velspillende batmen i +60-kategorien i Rønde BTK, men der er plads til flere. Fra v.: Jørgen Toubro, Helge Dethlefsen, Martin Schultz og Henning Olesen. Foto: Søren Melgaard

Fire særdeles velspillende batmen i +60-kategorien i Rønde BTK, men der er plads til flere. Fra v.: Jørgen Toubro, Helge Dethlefsen, Martin Schultz og Henning Olesen. Foto: Søren Melgaard

Rønde BTK inviterer nye +60 spillere til åbent hus

Den lokale bordtennisklub, der holder til i Rønde Idrætscenter, med i det landsdækkende ’BAT 60+’-projekt

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Er du over 60 år? Vil du gerne styrke både krop og sind på samme tid? Så er bordtennis måske lige noget for dig. Fremover tilbyder Rønde BTK bordtennis til alle lokale seniorer uanset niveau og tidligere erfaringer med idrætten. Træningen er tilrettelagt og tilpasset +60ernes dagsrytme og livsstil, og sikrer plads til hyggeligt samvær før, under og efter træningen.

Bordtennisspillere over 60 år er de senere år strømmet til de danske klubber, hvor 60 procent flere er kommet til bare de seneste to år. Tendensen forventes at fortsætte de kommende år.

Rønde BTK er allerede godt i gang, men har plads til endnu flere spillere fra +60 generationen.

Åbent hus

"Vores 60+ er en stor succes med Lars René Davidsen og Erling Post som trænere. Vi holder åbent hus onsdag 11. september i forbindelse med det landsdækkende arrangement ’BAT 60+’ , som vi deltager i. Vi håber, ar mange friske 60+ seniorer vil kigge forbi," siger Søren Melgaard fra Rønde BTK.

’BAT 60+’ er et samarbejdsprojekt mellem DGI Bordtennis og BordtennisDanmark støttet målrettet af Veluxfonden. Formålet med projektet er, at få flere seniorer over 60 år til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub. Initiativet henvender sig derfor til både begyndere, øvede og konkurrencespillere samt eksisterende og nye bordtennisklubber.

Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser, at der forventes komme over 100.000 flere +60ere de kommende år, og mange af disse oplever et paradigmeskifte i form af større krav og ønske om bedre fysisk formåen selv i en høj alder. Her er bordtennis interessant,” fortæller Gert Jørgensen fra DGI Bordtennis.

”Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab,” supplerer Ole Hückelkamp fra BordtennisDanmark.

Der er åbent hus i Rønde Idrætscenter (hal 2) onsdag 11. september i tidsrummet klokken 15.30-17.

Publiceret 11 September 2019 08:40