Idrætsforeninger kan downloade folderen på e-mailadressen www.syddjurs.dk/fritidforalle

Idrætsforeninger kan downloade folderen på e-mailadressen www.syddjurs.dk/fritidforalle

Syddjurs hjælper med kontingentet til fodbold

58 kommuner har i dag puljer til at støtte udsatte borgeres idrætsdeltagelse, viser ny undersøgelse. Blandt dem Syddjurs

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS 58 kommuner har i dag puljer til at støtte udsatte borgeres idrætsdeltagelse, viser en ny undersøgelse.

Et flertal af de danske kommuner tilbyder i dag således hjælp til at betale kontingentet for udsatte borgere, der ikke selv kan betale for idrætsdeltagelsen.

En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 37 kommuner tilbyder et såkaldt ”Fritidspas”, mens yderligere 21 kommuner har lignende tiltag.

Blandt de 58 kommuner er Syddjurs.

I Syddjurs Kommune er der afsat en pulje på 100.000 kroner til økonomisk støtte til fritidsaktiviteter. Støtten gives til konkrete ydelser som fx et kontingent til en fodboldklub. Det økonomiske tilskud kan gives til børn og unge i alderen 6-17 år, som har et særligt behov for støtte og hjælp, og som i forvejen ikke deltager i en fritidsaktivitet.

Foruden puljen er der desuden mulighed for at få gavekort til Røde Kors til at købe brugt sportstøj og sportsudstyr, som Lokalavisen kunne fortælle forleden.

Bevæg dig for livet

Undersøgelsen kommer i forlængelse af, at den nye regering i dens såkaldte Forståelsespapir har skrevet ind, at den ønsker at ”kortlægge og afvikle bureaukratiske byrder for det frivillige foreningsliv og udbrede fritidspas til udsatte og børn og unge, så flere får mulighed for at deltage i foreningslivet.” Det glæder DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), der i 'Bevæg dig for livet' arbejder for at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

Selvom der siden sidste undersøgelse i 2017 er kommet 11 flere kommuner med fritidspas, så er det samlede antal kommuner med støttemuligheder stagneret. 40 kommuner har fortsat ikke støtteordninger, og derfor er der behov for fokus på området.

I 'Bevæg dig for livet' er der foreløbig indgået aftaler med 19 kommuner, der forpligter sig til at gøre flere borgere idræts- og foreningsaktive på tværs af forvaltninger, oplyser man hos DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden involverer hele Danmark.

Publiceret 12 September 2019 07:00