Laila Sortland

Laila Sortland

Debat: Støt op om Syddjurs og støt op om Ring Djursland

Af
Laila Sortland (DF)

byrådsmedlem i Syddjurs:

"Når frivillige og diverse fonde og foreninger kæmper for at få blikket rettet imod Syddjurs, er det mig en gåde, at forvaltningen i Syddjurs Kommune uden videre, blot indstiller punkt 405 på dagsordenen til NTM-udvalget 1. oktober til et afslag.

Desværre vil et evt. afslag til dette race på Ring Djursland ikke stå alene, da det er mig bekendt, at der givet afslag på andre henvendelser vedr. afholdelse af andre former for motorsportsløb.

Hvorfor modarbejdes der igen og igen initiativer, der kan have en særdeles positiv indvirkning på både turisme og kommunens tiltrækningskraft som helhed, både lokalt og internationalt?

Vi er så heldige, at vi i Syddjurs Kommune har en meget attraktiv og unik motorbane, som umiddelbart har en stor tiltrækningskraft på motorsportsentusiaster og arrangører af diverse motorløb.

Derfor bør vi da helt grundlæggende gribe efter de lavt hængende frugter og takke ja til enhver mulighed, når interessenter vender blikket mod Syddjurs.

Fonden for Ring Djursland Motorsport, Handelstandsforeningen i Ebeltoft og medlemmerne i borgerforeningen Pederstrup vil gerne lave et internationalt classic MC løb med status af EM.

Classic Motorspurt og Classic TT 2020 er tænkt som en begivenhed, der har udgangspunkt i historiske tohjulede køretøjer.

Det samlede event, som i tillæg til selve løbet på motorbanen Ring Djurs, vil omfatte et orienteringsløb med kontrolposter ved kendte attraktioner i området, som eksempelvis Nationalpark Mols Bjerge og det gamle rådhus i Ebeltoft.

Der vil være stupemarked for knallerter og motorcykler, Århus Faldskærmsklub vil fortage 3 faldskærmsudspring og der vil bliver arrangeret køreparade i Ebeltoft bymidte, og Rigspolitiets færdselsafdeling vil lave opvisning med deres motorcykler på Ring Djursland.

Og en del andre aktiviteter vil ligeledes finde sted og gøre eventet til en samlet festlig helhed med plads til alle.

Det er mig derfor en stor gåde, at direktøren på området, katagorisk indstiller til udvalget at give afslag på ansøgninger, uden så meget som at indtænke, at der ville kunne gives en dispensation, så der kunne trænes og prøvekøres fredag, hvilket ville være en af de få betingelser, der kunne ligge til grund for at hele dette fantastiske arrangement kan bliver en realitet i sin fulde udstrækning.

Jeg synes det er væsentligt at tænke på, hvilken berigelse det vil være for Syddjurs, ja for hele Djursland at kunne markere sig så positivt og synlig, ikke blot på Danmarkskortet, men på det nordiske og internationale plan.

Hvis der gives den nødvendige dispensation, kunne man have dette som et årligt tilbagevendende event, med forventet 4–5000 besøgende, der i flere tilfælde vil omfatte mange overnatninger og forventeligt ligeledes vi kunne mærkes på omsætningen i de lokale butikker.

Ja, ikke at forglemme - det åbner mulighed for at øget bosætning og turisme, da folk udefra bliver opmærksomme på, hvor meget Syddjurs rent faktisk har at byde på.

Min anbefaling er, at alle med interesse i motorsport, og i Syddjurs som helhed, vil indsende høringssvar og evt. deltage i debatten."

Publiceret 01 October 2019 13:05