Casper Pilgaard skulle for første gang tackle banen i den sølvgrå Mercedes-lignende V8-racer med startnummer 15 på siden. Foto: JJ Media

Casper Pilgaard skulle for første gang tackle banen i den sølvgrå Mercedes-lignende V8-racer med startnummer 15 på siden. Foto: JJ Media

Fantastisk weekend for Pilgaard på Djursland

Lokalhelten fra Ryomgård kørte tæt på fejlfrit i sin V8-racer

motorsport Det blev til en fantastisk weekend for Casper Pilgaard, da 6. afdeling af Mascot Danish Thundersport Championship 2019 blev kørt på Ring Djursland.

Lokalhelten fra Ryomgård havde en tæt på fejlfri weekend, hvor der blev kørt masser af point hjem til den samlede stilling.

Inden weekenden var Casper Pilgaard førende i både Rookie- og U23-mesterskaberne, plus at han indtog 5.-pladsen i det generelle Mascot DTC-mesterskab.

Selvom det var den lokale bane, var det første gang, at han skulle tackle banen i den sølvgrå Mercedes-lignende V8-racer med startnummer 15 på siden.

Derfor skulle han også lige føle sig til rette i de to træninger, som begge blev afsluttet på 5.-pladsen, men med en forbedring på et par tiendedele.

Efter en rolig lørdag var der maksimalt pres på gennem søndagen. Først med 20 minutters Warm Up, efterfulgt af otte kvalifikationsheats samt en finale.

Startopstillingerne blev valgt ved lodtrækning, så kørerne både kom til at holde helt oppe foran, midt i feltet, og allerbagerst i feltet.

Den første gruppe heats blev til en serie på 4-5-5-5 - efter primært at være startet i den bagerste halvdel af feltet.

Gennembrud i sjette heat

De sidste fire kvalifikationsheats blev startet med endnu en femte plads, men i heat seks kom gennembruddet, hvor Pilgaard kunne tage sin første heatsejr i Mascot DTC-klassen. Heat syv blev til en 5.-plads, mens det sidste heat blev fuldført på en andenplads.

Dette gav en startplads som firer i finalen, hvor der ikke blot skulle køres om mesterskabspoint, men også pokaler.

Med et finaleresultat som femmer, var det en god afslutning på weekenden – især med den første sejr i bagagen. Dertil vandt han både blandt U23 og Rookiekørerne.

Derudover blev U23 mesterskabet endegyldigt sikret, mens Rookietitlen også er snublende tæt på.

Finalen i årets Danish Thundersport Championship 2019 køres den første weekend i oktober på FDM Jyllandsringen, der er en af de baner, som Casper Pilgaard synes rigtig godt om.

jesl

Publiceret 04 October 2019 08:30