Småkageriets bagermester Sune Gissel viser indehaver Dinna Herstmark, hvordan ægte sirup arter sig. Foto: Lars Norman Thomsen

Småkageriets bagermester Sune Gissel viser indehaver Dinna Herstmark, hvordan ægte sirup arter sig. Foto: Lars Norman Thomsen

Småkageriet hylder de ægte og rene råvarer

Den lille niche-virksomhed i Ugebølle på Aarhusvej 25 har haft succes med sin lørdags pop up butik

Af
Lars Norman Thomsen

Ældre læsere vil kunne huske datidens tv-køkken med Aksel og Conrad. Lang tid før klovneagtige realityprogrammer som Bagedysten og Masterchef.

"Deres tv-køkken var blottet for show, pomp og pragt. Der blev ikke kørt på scooter eller spist chili for sjov," som der blev skrevet om duoen i en tilbageskuende artikel for et par år siden.

Det var den altid talende Conrad, der engang i et af programmerne sagde de berømte og nådesløse ord: "Det er jo sørgeligt, at vi ikke herhjemme hos enhver bager kan gå ind og købe en flûte, der er en flûte, og ikke et stykke vådt wienerbrød”.

Aksel var smørrets bannerfører. Det kunne han aldrig få nok af.

Det kan indehaver af Småkageriet i Ugelbølle, Dinna Herstmark, 62, på Århusvej 25 heller ikke. Sammen med sin faste bager Sune Gissel har hun skabt en niche-virksomhed, der efterhånden har fået oparbejdet en stor og fast kundekreds som har fået øjet på Småkageriets produkter.

Duoen er en moderne udgave af datidens Aksel & Conrad.

Idegrundlaget har fra start været kun at sælge håndlavede produkter til alle måltider med et højt indhold af gode, rene råvarer uden tilsætningsstoffer og med masser af ægte smør som grundbestanddel.

Herlig duft

Din lugtesans bliver pirret af at træde ind i det store bageri, der udgør grundbasen i Småkageriet. Her regerer Sune Gissel.

Han har det som en fisk i vandet, fordi filosofien i Småkageriet med ægte råvarer og håndlavede produkter passer til hans temperament.

"Jeg kan ikke se mig selv arbejde et sted, hvor man går på kompromis med kvaliteten af råvarerne. Derfor nyder jeg at gå på arbejde i Småkageriet og i samarbejde med Dinna arbejde med at trylle nye produkter frem," siger Sune Gissel.

"Vi er ikke fanatiske eller et hundrede procent økologiske i vores tilgang, men min idé med at starte Småkageriet i 2013 var at forme en nichevirksomhed, hvor vi ikke gik på kompromis med kvaliteten, og det fastholder vi," fastslår Dinna Herstmark.

Popper up om lørdagen

For et år siden lancerede Småkageriet en pop up butik hver lørdag fra 6.30 til 13, hvor man kunne kigge forbi og forsyne med sig med friske morgenmadsprodukter og få småkager med hjem til en lørdag aften i familiens skød.

"Vores pop up butik har fundet sit publikum, og der kommer jævnligt nye ansigter forbi. Vi har justeret lidt på åbningstiden, så den nu hedder 7.30 til 12," siger Dinna Herstmark, der elsker at finde tilbage til de gamle og klassiske opskrifter på kager, som mormor lavede dem i sit køkken med stor kærlighed og respekt for traditionerne.

"Vi pifter tit opskrifterne op med nye krydderier og frugter, så de altid indeholder et overraskelsesmoment," siger Dinna Herstmark, mens Sune Gissel stolt viser, hvordan sirup af den ægte slags tager sig smukt ud.

Småkageriet er selvfølgelig en forretning med stigende omsætning, men det er også en passion og en livsstil, hvor tallene på bundlinjen ikke skal sminkes af, at Dinna Herstmark og hendes chefbager går på kompromis.

PS! I øvrigt smager morgenmadsprodukterne himmelsk.

Publiceret 08 October 2019 21:53