IFM veteranen Jonas 'Joe' Simonsen (liggende) og holdkammeraterne på vej mod overlevelse i Serie 3. Arkivfoto

IFM veteranen Jonas 'Joe' Simonsen (liggende) og holdkammeraterne på vej mod overlevelse i Serie 3. Arkivfoto

Seriefodbold: IFM’s sammenbragte flok på vej op af sumpen

IF Midtdjurs fik sin tredje sejr i træk med 3-2 over Ebeltoft IF, som overtog playoff-pladsen inden nervepirrende afslutning på nedrykningsdrama i Serie 3

Af
Martin Schultz

Kun en ting er næsten sikker i den lokale pulje 35 i Serie 3: topholdet Nørager B rykker op, for traditionsklubben har ti point ned til Auning IF og TRIF på de nærmeste pladser. Men fra Auning IF på 2. pladsen er der kun tre point ned til Ebeltoft IF på den 6. plads, som udløser en playoff-kamp om forbliven i Serie 3 mod en to’er fra Serie 4. Så alt kan næsten ske i de sidste fire kampe, og kun Nørager B kan tillade sig at kikke opad, mens de øvrige fem lokale hold, Auning IF, TRIF, Grenaa IF, IF Midtdjurs og Ebeltoft IF må forsøge at holde sig fri af 6. pladsen og holde de to Aarhushold, VRI og Fuglebakken KFUM, under sig på de pladser, som betyder direkte nedrykning til Serie 4.

IF Midtdjurs lagde i denne sæson ud med at tabe de tre første kampe, og holdet lignede efter tabet af de to offensive profiler Mikkel Fanø og Arkii Malik et træt og udslidt mandskab uden de store ambitioner. Holdet lagde ud med at tabe med 6-0 til Grenaa IF på hjemmebane, så det tegnede til at blive en hård sæson for de røde fra Ryomgård. Der blev trukket et par unge spillere op fra U17-holdet og gravet dybt efter erfarne spillere, som var villige til at hjælpe.

Men efter tre sejre på stribe med 5-1 over TRIF, 3-0 på udebane over Grenaa IF, og senest i lørdags 3-2 over Ebeltoft IF på Ryomgård Stadion, er optimismen vendt tilbage i IF Midtdjurs.

”Nu går det strygende. Der er gået hul på bylden, og vi har fundet noget kampgejst. De unge U17-spillere som William Uldal, Christian Greffel og Tobias Revsbeck kommer med en god energi, og så hjælper 40+ spillere som Jesper Simonsen og Michael Stegger Jensen godt til med at holde sammen på det hele. Lasse Walther Nielsen gør det godt i målet, og sidste sæsons målmand Troels Gudumlund spiller i stedet med i marken,” fortæller holdleder Klaus Fanø.

Bonuskamp lørdag mod Nørager B

Lørdag eftermiddag havde IF Midtdjurs besøg af Ebeltoft IF i noget, der bedst kan kaldes en 6-point kamp om at slippe ud af nedrykningssumpen. I den tætte række kunne Ebeltoft IF med en sejr springe op i den bedste halvdel, mens det for IF Midtdjurs gjaldt om at udnytte momentum og komme væk fra den 6. plads, som udløser playoff-kampen.

Det blev en tæt kamp, som IF Midtdjurs vandt med 3-2 efter 2-2 ved pausen, og dermed overlod IF Midtdjurs den frygtede 6. plads til dagens tabere fra Ebeltoft IF.

IF Midtdjurs kom foran efter bare 5 minutter, da Mikkel Primdahl Sonnichsen udnyttede passivt forsvarsspil hos Ebeltoft IF og stak af fra de to midterforsvarere, som valgte at kikke fodbold i en forventning om, at der var offside.

Kasper Degn udlignede i det 21. minut på et flot hovedstød efter et hjørnespark, men fem minutter senere kom IF Midtdjurs foran med 2-1 på et straffespark, som Emil Ring Kristensen udnyttede. Det blev dømt efter en kommunikationsbrist i gæsternes forsvar og kostede målmand Oliver Kølner Wiblemo et gult kort og en udvisning på ti minutter. Fuldtallige igen fik Ebeltoft IF udlignet inden pausen, da bolden ramte en Ebeltoft-spiller i ryggen og sprang hen til holdets skarpskytte Viktor Skytte, som scorede sit 13. mål i efteråret.

Emil Ring Kristensen afgjorde kampen til IF Midtdjurs’ fordel tidligt i 2. halvleg, da han scorede til 3-2 på et hovedstød på Rune Bachs oplæg.

”Vi er begyndt at udnytte vores chancer bedre og score mål, og så gør vi det ikke sværere end det er. Nu venter der os en ”bonus-kamp” på lørdag på udebane mod Nørager B, hvor der ikke forventes noget af os,” slutter Klaus Fanø.

Ebeltoft IF for gode til at rykke ned

”Det var udtur at tabe i Ryomgård. Vi havde i hvert fald fortjent et point, for vi havde mange chancer og havde i 2. halvleg tre skud på stolpen. Et på indersiden af stolpen, så bolden løb langs mållinjen,” siger Ebeltoft IF’s træner Lars Skytte.

Lars Skytte havde rokeret rundt på sit hold til mødet med IF Midtdjurs. Ebeltoft IF stillede op i en 4-4-2 formation med brødrene Victor og Asker Skytte med den gode indbyrdes spilforståelse i front til at give fart i spillet. I stedet blev Martin Kapper trukket ned i forsvaret for at udnytte hans springkraft i mødet med de høje IFM-forsvarsspillere, som tit bliver trukket med frem ved dødbolde og når kampene skal afgøres.

”Det positive er, at vi spillemæssigt leverede en god kamp, hvor vi kom frem til mange chancer. Men vi lavede for mange dumme kommunikations- og personlige fejl. Nu begynder det at snerpe til, men jeg vil rigtig gerne undgå at skulle spille playoff-kampen. Vi må ikke tabe til en nr. to fra Serie 4. Vi var bedre boldspillere end IF Midtdjurs, og vores hold er for godt til at rykke ud. Nu må vi se om vi kan drille Grenaa IF fredag aften,” siger Lars Skytte.

Ebeltoft IF møder Grenaa IF fredag aften kl. 18.30 på Tirstrup Idrætsefterskoles kunstgræsbane.

FAKTA

Serie 3, Pulje 35

IF Midtdjurs - Ebeltoft IF 3 - 2 (2 - 2)

Lørdag 5. oktober kl. 15.00 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

  • 1 - 0 Mikkel Primdahl Sonnichsen (5. min.)
  • 1 - 1 Kasper Degn (21. min.)
  • 2 - 1 Emil Ring Kristensen (26. min./straf.)
  • 2 - 2 Victor Skytte (38. min.)
  • 3 - 2 Emil Ring Kristensen (51. min.)

Publiceret 10 October 2019 22:42