Gunnar 'Marcello' Pedersen og holdkammeraterne kan sikre oprykningen til Serie 2 i den kommende weekend. Foto: Nørager BK

Gunnar 'Marcello' Pedersen og holdkammeraterne kan sikre oprykningen til Serie 2 i den kommende weekend. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: Målløst topopgør sender Nørager B mod oprykning - dommeren i problemer

Topholdet Nørager B og Auning IF spillede 0-0 i lokalopgøret på Auning Stadion. De to målmænd var kampafgørende med hver sin klasseredning

Af
Martin Schultz

Kun målene manglede. Ellers var alt som det skulle være til det klassiske lokalopgør mellem naboklubberne Auning IF og Nørager B lørdag eftermiddag på Auning Stadion. Dejligt vejr, mange tilskuere fra begge byer, pølser på grillen og fadøl i hanerne. Og på banen vigtige point at spille om for de to hold, som her i turneringens tiende runde måske noget uventet stod over for hinanden i noget, der på papiret lignede et topopgør.

Resultatet 0-0 kan gæsterne fra Nørager nok være mest tilfredse med, for med blot fire kampe tilbage at spille har det ubesejrede tophold nu hele ti point ned til Auning IF på 2. pladsen.

Ikke mindst fordi TRIF tirsdag aften med en 5-1 sejr huggede alle tre point på udebane mod Grenaa IF, som længe har været den mest seriøse udfordrer til suveræne Nørager B.

Nørager B er stukket af og ligner en sikker oprykker, mens alle øvrige hold i den lokale Serie 3 pulje er nødt til at se nedad i kampen for at undgå nedrykningsstregen og playoff-kampen i et ualmindelig tæt midterfelt. Der er kun tre point fra Auning IF på 2. pladsen og til Ebeltoft IF på 6. pladsen. Kun Fuglebakken KFUM på sidstepladsen synes dømt til nedrykning med kun 3 point, mens VRI på 7. pladsen med 9 point sagtens kan nå at drille holdene fra Djursland i de sidste fire kampe.

En kamp på et fint niveau

I den målløse kamp havde begge hold gode muligheder, og begge holds trænere er enige om, at kun klasseredninger af de to målmænd, veteranen Martin Laursen i Auning IF’s mål og Steffen Klintø i Nørager B’s mål, forhindrede det mål, som kunne have afgjort kampen.

”Det var en meget lige kamp, hvor jeg synes at vi havde de største chancer. Begge hold havde respekt for hinanden og havde et godt kendskab til, hvad modstanderen kom med. I 1. halvleg skabte Nørager B ikke ret meget, og vi havde den største chance,” fortæller Auning IF’s cheftræner Claus Svenningsen.

”Auning IF stod som ventet meget defensivt og gav ikke ret meget væk. De lurede på kontramuligheder og fik et par chancer. Vores målmand Steffen Klintø havde en kanonredning i 1. halvleg, hvor han hang helt oppe under overliggeren og parerede et godt skud. Vi havde vores største chance ti minutter før tid, da Rasmus Bang spillede Kristoffer ”Bubber” Frandsen fri omkring straffesparkspletten. Men her leverede Martin Laursen en refleksredning af høj klasse, så de to målmænd var på den måde kampafgørende,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

”Vi følte os snydt for et straffespark sidst i kampen, da Rasmus Bang blev fældet i feltet, men dommeren rykkede bolden ud af feltet,” siger Claus Vestergaard.

Auning IF kom under pres i slutningen af kampen.

”I slutningen af kampen mistede vi vores midtforsvarer Simon Stampe, som er fyrtårnet i vores forsvar. Da kom vi under pres, for vi manglede Simon til at cleare boldene. Hvert hold havde sine perioder i kampen, og jeg synes det var et fint niveau for en kamp i Serie 3,” siger Claus Svenningsen.

Dommeren kendte ikke nye regler

Efter 35. minutters spil skete en anden måske kampafgørende episode i kampen, hvor usikkerhed om fortolkningen af nye regler i fodboldloven fik indflydelse på kampen.

Nogle af Nørager B’s spillere har tidligere været kendt for deres letantændelige temperament, som kunne udløse både gule og røde kort, men ifølge Nørager B-træner Claus Vestergaard er det halvandet år siden, at der sidst blev sendt en Nørager-spiller fra banen med rødt kort.

Den sanktion overgik dog holdets rutinerede offensive strateg Michael Jensen, som ifølge Claus Vestergaard kom i mundhuggeri med Auning IF’s bænk og herefter med dommeren, og derfor modtog først et gult kort og så et gult kort mere, som udløste et rødt kort. Men da kampen gik i gang igen efter pausen, stillede Nørager B igen med 11 spillere på banen.

”Det er en ny regel, at hvis en spiller bliver udvist med to gule kort, så må man sætte en ny spiller ind efter 10 minutter,” mener Claus Vestergaard.

Auning IF’s træner brugte pausen på at omrokere sit hold i en forventning om at man spillede i overtal i 2. halvleg.

”Jeg blev meget overrasket, da Nørager B satte en ny mand ind på holdet i 2. halvleg. Dommeren havde åbenbart ikke kendskab til den nye regel. Man må kun sætte en ny mand ind, når det andet gule kort gives efter at spilleren har afsonet det første gule kort. Men her havde Michael Jensen ikke afsonet de ti minutters udvisning inden han fik det andet gule kort,” siger Claus Svenningsen.

”Havde vi tabt, havde vi måske klaget over dommerfejlen. Men nu spillede vi uafgjort og fik et point ud af kampen,” siger Claus Svenningsen. Andreas Dahl Andersen blev valgt til kampens spiller og målmand Martin Laursen til kampens fighter på Auning IF’s hold.

Lørdag kan Nørager B sikre sig oprykningen til Serie 2 med en sejr over IF Midtdjurs kl. 13.30 på Nørager Stadion, mens Auning IF skal en tur til Aarhus og møde bundholdet Fuglebakken KFUM.

FAKTA

Serie 3, Pulje 35

Auning IF - Nørager B 0 - 0

Lørdag 5. oktober kl. 14.00 på Auning Stadion

Udvisning:

Michael Jensen, 2 x gult (35. min.)

Publiceret 10 October 2019 10:04