Jesper Møgelvang (th.) er ny træner i Ådalen fra nytårsskiftet. Måske, når den nuværende boss, Lasse Dahl Sørensen, at aflevere et Serie 2 hold til arvtageren. Foto: Ådalen

Jesper Møgelvang (th.) er ny træner i Ådalen fra nytårsskiftet. Måske, når den nuværende boss, Lasse Dahl Sørensen, at aflevere et Serie 2 hold til arvtageren. Foto: Ådalen

Seriefodbold: Ådalen IF spiller sin chance for oprykning

Ådalen IF vandt med 3-1 over duksen Langaa IK og ligger lige i baghjulet på det suveræne tophold

Af
Martin Schultz

Det suveræne tophold Langaa IK led sit første nederlag, da Ådalen IF fredag aften i øsende regnvejr på kunstgræsbanen i Hornslet vandt topopgøret i Serie 3’s pulje 34 med 3-1 på to mål af Thomas Høgh Mikkelsen og et mål af Jacob Andersen. Med sejren holder Ådalen IF snor i Langaa IK på førstepladsen, men nederlaget mod Ådalen IF var topholdets første pointtab, så det skal gå meget galt for at Langaa IK sætter førstepladsen og dermed den direkte oprykning over styr.

”Men vi spiller vores chance og tager playoff kampen om oprykning, hvis vi slutter som nr. 2,” siger Ådalen IF’s træner Lasse Dahl Sørensen. Den snart forhenværende træner var i øvrigt medvirkende årsag til at kampen var blevet flyttet fra Lime Stadion til kunstgræsbanen i Hornslet og blev spillet en fredag aften med mulighed for kunstlys på banen.

”Vi var et hold fra Ådalen IF, som skulle en tur til England for at se Manchester United spille mod Liverpool FC i Premier League,” fortæller Lasse Dahl Sørensen om storkampen, som blev spillet på Old Trafford i Manchester sent søndag eftermiddag.

Målmændene til forskel

Ådalen IF tabte den første kamp mod Langaa IK med 1-0 på udebane, og har siden haft to pointtab med et 3-2 nederlag til AH 2012 og et uafgjort 2-2 resultat mod Hammel GF.

”Vi var ikke klar, og det var ikke vores bedste kamp,” siger Lasse Dahl Sørensen om pointtabet mod Hammel GF.

I silende regnvejr blev det en meget lige kamp mellem de to tophold på kunstgræs i Hornslet.

”Men vi havde en suveræn målmand i Rasmus Thomsen, som blev kampens spiller på vores hold. Men vi havde også vores chancer, men der var målmændene til forskel i den kamp,” fortæller Lasse Dahl Sørensen.

Jacob Andersen bragte Ådalen foran efter knap ti minutters spil på Frederik Sølvstens forarbejde, og fem minutter før pausen scorede Thomas Høgh Mikkelsen på oplæg fra Jacob Gyvelgaard Pedersen.

Klar til ny træner i Ådalen IF

Ådalen IF kom også bedst ud til 2. halvleg, for efter to minutters spil havde Thomas Høgh Mikkelsen scoret sit andet mål med assistance fra Søren V. Laursen.

”Fem minutter senere fik Langaa IK reduceret, da vi lavede et dumt straffespark. En Langaa angriber var alene med tre af vores forsvarsspillere, så det var en ufarlig situation, da han blev sparket ned,” fortæller Lasse Dahl Sørensen.

Bagud med 3-1 fik Langaa IK blod på tanden, for kunne topholdet score et mål mere, ville det være bedst i de to holds indbyrdes opgør. Så det blev en tæt kamp, men hjemmeholdet Ådalen IF holdt gæsterne stangen.

Langaa IK har et forspring på tre point og mangler at spille tre kampe, mens Ådalen IF mangler to kampe. Lørdag gælder det bundproppen Romalt IF, som er dømt til nedrykning. Et interessant møde, fordi Romalt IF’s træner Jesper Møgelvang i den nye sæson overtager Ådalen IF’s hold efter Lasse Dahl Sørensen.

”Jeg har været træner i Ådalen IF i fire år, og det er gået op og ned. Jeg overtog et Serie 3-hold, og vi rykkede ned og rykkede op igen i løbet af de otte sæsoner. Nu vil jeg holde en fodboldpause og glæder mig til at kunne holde fri i weekenden,” siger Lasse Dahl Sørensen.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 34

Ådalen IF - Langaa IK 3 - 1 (2 - 0)

Fredag 17. oktober kl. 19.00 på Hornslet Kunstgræsbane

Målscorere:

  • 1 - 0 Jacob Andersen (9. min.)
  • 2 - 0 Thomas Høgh Mikkelsen (40. min.)
  • 3 - 0 Thomas Høgh Mikkelsen (46. min.)
  • 3 - 1 Martin Vetterlain Koch (52. min./straf.)

Publiceret 25 October 2019 09:00