Frederik Schandorff (nummer to fra h.) og makkeren, venezuelanske Jonathan Cecotto, kunne juble, da mesterskabet i Lamborghini Super Trofeo var en kendsgerning. Pressefoto

Frederik Schandorff (nummer to fra h.) og makkeren, venezuelanske Jonathan Cecotto, kunne juble, da mesterskabet i Lamborghini Super Trofeo var en kendsgerning. Pressefoto

Verdensmesterskab til Frederik Schandorff fra Essig

Det lokale motorsportstalent sikrede sig i weekenden overraskende verdensmesterskabet i Lamborghini Super Trofeo

Af
Lars Norman Thomsen

Unge Frederik Schandorff fra landsbyen Essig ved Feldballe sikrede sig i weekenden en meriterende sejr, som vil betyde meget for motorsportstalentets fremtid.

På den sydspanske bane Jerez de la Frontera blev Frederik Schandorff verdensmester og makkeren Jonathan Cecotto vinder af den prestigefulde mærkeserie Lamborghini Super Trofeo. Det skete foran duoen Sandy Mitchell og Andrea Amici.

Ifølge internationale motorsider sluttede de to teams lige i den afsluttende stilling, men Schandorff og Jonathan Cecotto blev alligevel kåret som verdensmestre, fordi de havde seks sejre i Middle East, mens Sandy Mitchell og Andrea Amici kun mødte frem med tre sejre i Nordamerika.

Deltagerne på Jerez de la Frontera til den årlige World Final for alle i Lamborghini serien kom netop fra Europa, Asien, USA og Middle East.

"Frederik Schandorff fik chancen for at deltage i World Final sidste øjeblik, da sæsonen ellers var slut, og det indgik ikke i planerne, at han skulle deltage i dette løb i år, men en henvendelse fra Target Racing, som han også vandt Lamborghini Super Trofeo med i Middle East, kunne han ikke sige nej til," fortæller hans pressemand, Kim D. Jensen i en sent udsendt pressemeddelelse søndag aften.

Pole i Race 1

Frederik Schandorff lagde hårdt ud i lørdagens kvalifikation 1, hvor han tog pole position hele 0,4 sek foran andenpladsen. I kvalifikation 2 satte hans makker, venezuelanske Jonathan Cecotto, fjerdebedste tid.

Frederik Schandorff tog sikkert starten i Race1 og fik udbygget et pænt forspring, før der kom saftycar på banen, og dermed var forspringet væk, hvilket gentog sig igen lidt senere, men Frederik Schandorff kunne alligevel overlade raceren til Cecotto på en sikker førsteplads

Selvom det blev spændende mod slutningen, holdt førstepladsen hele vejen hjem.

Flot finish

I Race 2 var det Cecotto der startede i bilen og han havde ikke helt den samme speed som i Race1. Da han skulle 'pitte', havde Frederik Schandorff ti sekunder, der skulle barberes af i forhold til førstepladsen.

Samtidig overtog han raceren på en tredjeplads, og der skulle en andenplads til for at sikre den samlede sejr.

Frederik Schandorff tog kampen op, og det lykkedes ham at køre sig frem på andenpladsen, hvilket ville være nok til den samlede sejr.

Det var imidlertid ikke nok for den lokale motorkører, der kun var 0,8 sekunder efter vinderen, da de krydsede målstregen.

Med sejren fik Frederik Schandorff afsluttet denne sæson på flotteste vis. Han og hans rådgivere er i fuld gang med at få på plads, hvad der skal ske i 2020.

Publiceret 28 October 2019 05:00