Status quo for de gulblusede TRIF spillere. Den hedder også Serie 2 og Serie 3 for de to bedste hold i næste sæson. Arkivfoto

Status quo for de gulblusede TRIF spillere. Den hedder også Serie 2 og Serie 3 for de to bedste hold i næste sæson. Arkivfoto

Seriefodbold - playoff: Kollektiv offday punkterede TRIF’s drøm om oprykning

TRIF tabte med 3-2 til Hasle B i playoff kampen om oprykning til Serie 1. TRIF 2 bliver i Serie 3 efter sikker 4-1 sejr over SMIFF

Af
Martin Schultz

Når skuffelsen over TRIF’s nederlag i lørdagens playoff kamp mod Hasle B har lagt sig, vil tilfredsheden med efterårssæsonen sikkert brede sig i omklædningsrummene i Rønde Idrætscenter. Med en 2. plads i Serie 2 og en forbliven i Serie 3 har TRIF’s to bedste seniorhold nemlig opfyldt målsætningen om at overleve i den nye række efter at begge hold rykkede en række op efter forårssæsonen.

Men de unge gule himmelstornere hang godt med trompeten efter en skuffende indsats i playoff kampen mod Hasle B, som kunne drage fra PR Park i Rønde med en 3-2 sejr og videre til det endelige oprykningsslag mod Viby IF på lørdag.

“Det var den ringeste kamp vi har spillet i dette efterår. Ingen ramte niveauet, og det var mega skuffende. Det var rigtig øv, for Hasle B var ikke et bedre hold end os, og det er et hold vi sagtens kan slå,” siger TRIF’s cheftræner Martin Hornbæk Nielsen. Han kan ikke give en forklaring på, hvordan det formstærke TRIF-mandskab kunne levere så ringe, når det for alvor gjaldt.

“Hvad gik der galt - jeg ved det ikke. Måske var spillerne nervøse, eller måske var de mentalt trætte efter alle de kampe, som skulle vindes, for at nå hertil. Der var tavst i omklædningsrummet efter kampen, og spillerne var meget skuffede. Det var hele holdet, som ikke præsterede,” siger Martin Hornbæk Nielsen.

“Men med tingene på afstand må vi sige, at vi har præsteret enormt flot i efteråret, og at vi som oprykkere kunne slutte på en 2. plads og spille med om oprykning. Vi var så tæt på, og spillerne er blevet klogere og har fået mere hår på brystet. Set i bakspejlet var vi tættere på at gøre tingene færdige i turneringen, hvis vi havde fået alle point i en af de første tre kampe, som vi spillede uafgjort.”

TRIF var bagud med 3-0 mod Hasle B

TRIFstartede kampen fint nok mod gæsterne fra Hasle B, men kom bagud efter godt et kvarters spil, da et skud udefra blev rettet af og snød målmand Hjalte Holm Baarstrøm. Og efter en halv time øgede Hasle B føringen til 2-0, som var stillingen ved pausen.

“Spillerne var frustrerede i pausen. VI havde spillet dårligt, kunne ikke sætte afleveringer sammen og havde dårlige berøringer. Jeg sagde, at nu måtte vi holde hovederne kolde og spille mere enkelt,” siger Martin Hornbæk Nielsen.

Men TRIF fik ikke åbnet kampen med scoringer, og efter godt 20 minutter i 2. halvleg kom Hasle B foran med 3-0 på en omstilling efter en dum beslutning.

“Vi lavede om og spillede mere offensivt, men Hasle B var tættere på 4-0 end vi var på 3-1.”

Først med et lille kvarter tilbage kom TRIF på tavlen, da Emil Haulrik driblede ind fra højre side og sparkede bolden op i det lange hjørne. Og med syv minutter igen fik box-spilleren Jesper Munk Rasmussen, som var blevet skiftet ind i halvlegen, til en reducering til 3-2.

“Vi kastede alt frem og pressede på. Vi havde to store chancer for at udligne og åbne kampen i en forlænget spilletid, men Hasle B fik clearet boldene og vandt kampen med 3-2,” slutter Martin Hornbæk Nielsen.

Fødekæden er på plads i TRIF

Torsdag aften havde TRIF 2 spillet playoff kamp mod SMIFF (en nordenfjords sammenlægning af Støvring/Mellerup Idrætsforening og Fjordbakken Idrætsforening) fra Serie 4 om hvem af de to hold der skulle spille i Serie 3 i foråret 2020.

TRIF 2 vandt med 4-1 efter 2-1 ved pausen, i en kamp, hvor der ifølge Martin Hornbæk Nielsen var klasseforskel mellem de to hold fra hver sin række, og hvor TRIF 2 var i meget bedre fysisk form end gæsterne fra SMIFF, som med nederlaget må blive i Serie 4. Mikkel Melgaard, Rasmus Jacobsen, Kiran Victor Payne og Frederik Mandrup scorede hjemmeholdets fire mål.

Så de to bedste TRIF hold forblev i deres rækker, og holdet i serie 6 rykker som to’er op i serie 5 i foråret. Desuden kan man glæde sig over, at fødekæden er intakt og nye unge talenter er på vej fra ungdomsrækkerne. U16 drenge i Liga 1, som trænes af den unge seniorspiller Mikkel Melgaard, ligger på en 1. plads inden den sidste kamp lørdag på udebane mod Hjørring FK. Og U15 drengene, som trænes af en anden ung seniorspiller, Mathias Haulrik, slutter i top-tre i Liga 2.

TRIF’s fodboldudvalg skal på sit næste møde beslutte trænerbesætningen for den kommende sæson. Cheftræner Martin Hornbæk Nielsen, som er er med i fodboldudvalget sammen med formand Rikke Baardstrøm og Steen Toftager, og Serie 3-træner Morten Holm har begge kontraktudløb, men er begge er villige til at fortsætte med deres hold efter en på alle måder godkendt sæson.

“Vi kan være stolte og tilfredse. Kunsten i det her består i, at man ikke bliver for selvfed. Men så længe man føler, at spillerne bakker op, så giver det mening at fortsætte,” mener Martin Hornbæk Nielsen, som har været cheftræner for TRIF’s seniorer i halvandet år.

Kampfakta

Serie 2 - Playoff om oprykning

TRIF - Hasle B 2 - 3 (0 - 2)

Lørdag 9. november kl. 14.00 på PR Park i Rønde

Målscorere:

0 - 1 Hasle B (15. min.)

0 - 2 Hasle B (30. min.)

0 - 3 Hasle B (65. min.)

1 - 3 Emil Haulrik (77. min.)

2 - 3 Jesper Munk Rasmussen (83. min.)

Publiceret 15 November 2019 15:30