Den unge målmand Magnus Møller-Sørensen kom ind og præsterede en række gode redninger i Nørre Djurs HK's sejr over Tvis. Foo: Mikkel Weje Nielsen. PhotoCare Grenaa

Den unge målmand Magnus Møller-Sørensen kom ind og præsterede en række gode redninger i Nørre Djurs HK's sejr over Tvis. Foo: Mikkel Weje Nielsen. PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Modgang hindrede ikke tredje Nørre Djurs HK sejr i træk

Nørre Djurs HK var udfordret i udekampen mod Tvis, men kørte en sikker sejr på 31-25 hjem på en god finish i en svær kamp

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK’s herrer tog et step op i tabellen håndboldens 2. division, da holdet lørdag eftermiddag på udebane slog Tvis 2 med 31-25 efter 14-14 ved pausen. Dermed hentede Nørre Djurs HK den tredie sejr i træk, men efter den flotte sejr sidste lørdag mod et af topholdene, Hjallerup IF, var der lidt grus i maskineriet og udfordringer inden de mere rutinerede og fysisk stærke gæster fra Norddjursland kørte sejren hjem mod et ungt Tvis mandskab, som er andethold til ligaholdet TTH Holstebro.

Nørre Djurs HK måtte kæmpe hårdt for at få overtaget og havde sine udfordringer i løbet af kampen, men fik til sidst knækket de livlige Tvis-spillere, som spillede med høj fart og tempo. Midt i 2. halvleg fik Nørre Djurs HK slået hul og gik fra stillingen 18-18 til 22-19 og 24-20 og derefter byttede de to hold mål frem til slutstillingen 31-25.

“Jeg er tilfreds med indsatsen og indstillingen. Der blev arbejdet godt og hårdt, og der er godt humør og en god fornemmelse på holdet,” siger træner Jan Mathiesen, som nu ser frem til efterårets sidste kamp søndag på hjemmebane mod et andet af bundholdene, Skive fH, inden holdene holder turneringspause henover julen.

Måtte gribe dybt i rygsækken

Nørre Djurs HK stillede op uden den målfarlige bagspiller Simon Søgaard Jensen, som ikke var blevet den skade kvit, som også holdt ham ude af sidste uges kamp mod Hjallerup IF. Desuden var heller ikke Rasmus Dalsgaard Lund og Mathias Nymark Rasmussen klar efter deres skader, men Mathias Nymark Rasmussen er dog på vej tilbage og spillede i weekenden med i to korte perioder i Nørre Djurs HK 2’s storsejr over ASA, Århus i Jyllandsserien. Henrik Pedersen, som var med til at besejre Hjallerup IF, måtte stå over i kampen mod Tvis 2 efter en skade til den sidste træning.

Desuden fik playmaker Mike Paulsen problemer med sin vejrtrækning i 1. halvleg og kunne ikke spille med, men kom sig heldigvis og var klar igen i 2. halvleg, for med Simon Søgaard Jensens skade blev der trukket store veksler på Nørre Djurs HK’s højrehænder Rasmus Secher Eldrup og Mike Paulsen.

“Så det blev en god sejr. Det var ikke kønt, men vi spillede godt i 2. halvleg, hvor vi til slut afgjorde kampen. I pausen talte vi om, at vi skulle stramme op og holde fokus på vores eget spil,” siger Jan Mathiesen.

“Vi måtte virkelig gribe dybt i rygsækken efter nye ideer. Vi gik frem i en 5-1 opdækning i 1. halvleg for at dæmpe Tvis’ hurtige spil og holdt den forsvarsopstilling i resten af kampen. Og vi trak også store veksler på vores tre venstrehænder Nicolaj Danefeld Hansen, Nikolaj Moll Larsen og Simon Østergaard i mangel på højrehænder, så Danefeld kom spillede playmaker i nogle perioder.”

Ti redninger i 2. halvleg

De to hold fulgtes ad gennem det meste af 1. halvleg. Begge hold var foran med et par mål i løbet af halvlegen, men som halvlegen skred frem byttede holdene mål, så det stod 14-14 ved pausen.

Mike Paulsen fik problemer med sin vejrtrækning efter 5-6 minutters spil og måtte gå i omklædningsrummet, men var tilbage igen fem minutter før halvleg.

“Det stillede store krav til de øvrige spillere at undvære Mike Paulsen, så vi måtte spille med to stregspillere i angrebsspillet, men heldigvis var Mike klar igen i 2. halvleg og endte med at score syv mål i kampen,” fortæller Jan Mathiesen.

I 2. halvleg fulgtes holdene ad til 18-18, hvor Nørre Djurs slog det hul på fire-fem mål, som holdt kampen ud. Kasper Kolstrup Møller startede på mål, men blev efter godt et kvarter afløst af Magnus Møller-Sørensen, som fik rigtig godt fat og i 2. halvleg præsterede ti redninger.

“Kasper Molstrup Møller gjorde hvad han skulle, men vi havde det svært i forsvaret. Magnus Møller-Sørensen kom ind og gjorde det rigtig godt og tog mange frie skud,” siger Jan Mathiesen om de to målmænds præstationer.

“Nicolaj Danefeld Hansen gjorde det rigtig godt og profiterede af, at Tvis 2 i slutningen af kampen også gik over til et 5-1 forsvar. Mike Paulsen kom ind i 2. Halvleg og viste sin rutine med godt spil, og også Rasmus Secher Eldrup fik løst tingene og løftede det store ansvar han fik i kampen. Også Nikolaj Moll Larsen gjorde det fint både i bagkæden og på fløjen,” slutter Jan Mathiesen.

Finaleopgør i Jyllandsserien

Nørre Djurs HK’s herrer skal i kamp igen søndag 8. december kl. 16.00 i Nørre Djurshallen, hvor Skive fH kommer på besøg. Mens Nørre Djurs HK er avanceret til en femteplads i tabellen med 12 point for 10 kampe, ligger Skive fH næstsidst med 4 point for 10 kampe.

Efter divisionsholdets kamp spiller Nørre Djurs HK’s andethold kl. 17.30 topopgør mod IF Ådalen.

Nørre Djurs HK 2 og IF Ådalen er i direkte duel om, hvem som slutter på førstepladsen i rækken og får lov til at tage to point med over i den ombrudte række efter julepausen. Inden den sidste kamp ligger IF Ådalen i toppen med 13 point for syv kampe, mens Nørre Djurs HK 2 har 12 point for syv kampe.

Kampfakta

2. division herrer, pulje 1

Tvis 2 - Nørre Djurs HK 25 - 31 (14 - 14)

Lørdag 1. december kl. 15.00 i Tvis Centret

Målscorere

  • Nicolaj Danefeld Hansen 8 (3) mål
  • Mike Paulsen, 7 mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 5 mål
  • Nikolaj Moll Larsen, 4 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 3 mål
  • Mikas Korsgaard Christensen, 3 mål
  • Simon Østergaard, 1 mål

Publiceret 02 December 2019 22:30