Frederik Ougaard spiller hos TRIF udendørs, men når det gælder futsal spiller han for Ebeltoft IF, hvor han også fik sin fodboldopdragelse. Arkivfoto

Frederik Ougaard spiller hos TRIF udendørs, men når det gælder futsal spiller han for Ebeltoft IF, hvor han også fik sin fodboldopdragelse. Arkivfoto

Futsal: Stor mundfuld venter Ebeltoft IF mod liga-tophold

Fredag aften tager Ebeltoft IF imod Lystrup Futsal med flere landsholdsspillere på holdet i Ebeltoft Idrætscenter

Af
Martin Schultz

Ebeltoft IF’s herrer mangler stadig at smage sejrens sødme i holdets første sæson i den bedste række indenfor den særlige indendørsdisciplin futsal, og spørgsmålet er, om den første sejr er indenfor rækkevidde, når holdet fredag aften kl.19.00 tager imod topholdet i Futsal Liga Vest, Lystrup Futsal.

Aarhusianerne ligger alene i spidsen af rækken efter fire kampe med 10 point efter tre sejre og en uafgjort kamp. Ebeltoft IF er oprykkere og ligger sidst uden point efter tre kampe, og måtte også sidste fredag se sig besejret, da Sønderborg Futsal vandt med 7-2 efter 2-1 ved pausen i Ebeltoft Idrætscenter.

“Vi kom ellers foran med 1-0 efter 13 minutter ved Frederik Ougaard. Men så lavede vores målmand Sebastian Surland straffespark nogle minutter senere, og så var vi ukoncentrerede med 25 sekunder igen før halvleg, så vi var bagud med 2-1 ved pausen,” fortæller Ebeltoft IF’s anfører Viktor Skytte.

Ebeltoft IF godt med efter tre kampe

Gæsterne fra Sønderjylland kom foran med 3-1 på en dødbold, og så knækkede filmen lidt for hjemmeholdet, selv om Viktor Skytte reducerede til 4-2 efter 34 minutter af de ialt 40 mintters effektiv spilletid.

“Sønderborg Futsal var mere rutinerede end os, og så var de meget kyniske foran mål. De scorede en del mål på dødbolde og de akkumulerede straffespark, som man spiller med i futsal,” fortæller Viktor Skytte.

“Men jeg synes vi eftersat have spillet tre kampe er meget godt med, og vi bliver bedre og bedre for hver kamp vi spiller. Vi træner hver mandag, og så forbereder vi os til kampene ved at vi har set video fra kampe med vores modstander,” fortæller Viktor Skytte.

I kampen mod Sønderborg Futsal var Ebeltoft IF fuldt besat med en god bænk, som er nødvendig med det høje tempo og intensitet i kampene, hvor tiden bliver stoppet ved spilstop, og hvor flyvende udskiftninger er tilladt.

“Vi var spillere nok på bænken, så vi løb ikke tør for kræfter. Vi manglede kun Asger Hausted på grund af skade og vores ene målmand Jeppe Kusk.”

Rækkens bedste spiller fra Lystrup Futsal

Omkring 150 tilskuere havde indfundet sig i Ebeltoft Idrætscenter til kampen i fredags mod Sønderborg Futsal og de skabte en stemningsfuld kulisse til kampen, som bliver spillet som to halvlege a 20 effektive minutter. Så med halvlegen kan en futsal kamp godt vare halvanden time.

“Der var et stort og bredt sammensat publikum til stede, og vi fik ovenikøbet nogle nye sponsorer til futsal-holdet,” siger Viktor Skytte.

Fredag kl. 19.00 bliver der drøn på igen i Ebeltoft Idrætscenter, når Lystrup Futsal med adskillige landsholdsspillere på holdet tager turen til Ebeltoft.

“Lystrup Futsal har nok rækkens bedste spiller i Mike Vestergaard, som på græs spiller for Aarhus Fremad. En anden profil er Jeppe Gehrt Laursen, som scorede fem mål i Lystrup Futsals seneste sejr på 13-1 over Søhus Stige fra Odense,” fortæller Viktor Skytte om Lystrup Futsal, som havde flere spillere på det landshold, som sidste weekend spillede Nordic Cup i futsal i Helsinki i Finland.

Spillerne fra Ebeltoft IF’s futsalhold håber, at mange tilskuere har lyst til at opleve spillet og stemningen til kampen fredag kl. 19.00 i Ebeltoft Idrætscenter.

Kampfakta:

Futsal Liga Vest

Ebeltoft IF - Sønderborg Futsal 2 - 7 (1 - 2)

Fredag 30. november kl. 20.00 i Ebeltoft Idrætscenter

Målscorere for Ebeltoft IF:

Frederik Ougaard og Viktor Skytte

Ebeltoft IF’s hold:

  • Asker Skytte
  • Viktor Skytte
  • Tobias Kruse
  • Martin Kapper
  • Sebastian Surland
  • Marcus Leicht Lillelund
  • Frederik Ougaard
  • Marinus Møhl
  • Daniel F.S. Sørensen
  • Benjamin Lahn Sørensen

Publiceret 05 December 2019 18:30