Anfører Viktor Skytte (forrest) scorede to mål og bidrog dermed til Ebeltoft IF’s første sejr i Futsal Liga Vest. Arkivfoto: Martin Schultz

Anfører Viktor Skytte (forrest) scorede to mål og bidrog dermed til Ebeltoft IF’s første sejr i Futsal Liga Vest. Arkivfoto: Martin Schultz

Futsal: Ebeltoft IF tror på flere point efter første ligasejr

Ebeltoft IF dominerede kampen og slog Søhus Stige med 9-7 på hjemmebane i den første sejr i Futsal Liga Vest

Af
Lars Norman Thomsen

Så kom de første tre point ind på kontoen hos Ebeltoft IF i debutsæsonen i Futsal Liga Vest, da holdet i Ebeltoft Idrætscenter vandt med 9-7 efter 5-2 ved pausen over bundrivalerne fra Søhus Stige i Odense.

Og det var foran et veloplagt og allerede trofast Futsal-publikum på hjemmebanen en forløsning for Ebeltoft IF, som efter seks nederlag endelig kunne smage sejrens sødme efter en god indsats fra alle holdets spillere.

“Vi havde styr på kampen og var bedre end vores modstander med bolden. Vi stillede med et godt hold på dagen. Især i 1. halvleg var vi markant bedre end vores modstander og skulle have lavet flere mål. Vi blev trætte i 2. halvleg og var ikke så dominerende, men holdt godt på bolden. Søhus Stige scorede deres sidste mål til 9-7, da der var 1 minut og 20 sekunder tilbage, så vi havde styr på det,” siger Ebeltoft IF’s anfører Viktor Skytte. Ebeltoft IF førte med 5-2 ved pausen, og var i 2. halvleg foran med både 6-2, 8-4 og 9-5 inden gæsterne med to mål til slut fik lov til at pynte på resultatet uden at det dog bragte hjemmeholdets sejr i fare.

“Vi aftalte i pausen, at vi skulle ud og lave et hurtigt mål og forhindre modstanderen i at score, således at de ikke fik troen på at de kunne indhente os. Den taktik lykkedes, da vi hurtigt kom foran med 7-2 i 2. halvleg,” fortæller Viktor Skytte.

Plus med trænere på bænken

Ebeltoft IF stillede op uden Frederik Ougaard, som var optaget af eksamen, og uden Benjamin Lahn Sørensen, som var på arbejde og som fremover også får sin udendørstræning i FC Djursland at tage hensyn til. Andenmålmand Jeppe Kusk var lige blevet tatoveret og var derfor ikke disponibel, så på nær TRIF’s midtbanespiller Noah Overgaard var der lutter Ebeltoft-drenge på holdkortet.

Ebeltoft IF havde Andreas Wichmann og Jes Abildgaard med på bænken som trænere, og det gav ifølge Viktor Skytte ro og moral til holdet.

Med sejren fik Ebeltoft IF revanche over Søhus Stige fra Odense, som i den første kamp i Futsal Liga’en gav Ebeltoft IF en lussing på 13-1 i en kamp, hvor Ebeltoft IF stillede med et alt for smalt hold.

“At vi vinder viser, hvor meget vi har flyttet os i løbet af sæsonen,” siger Viktor Skytte

Lang tur til Sønderborg venter

Trods sejren ligger Ebeltoft IF stadig sidst i tabellen, men nu pointmæssigt side om side med Søhus Stige. Begge hold har en sejr fra de indbyrdes opgør. Men sejren har givet Ebeltoft IF blod på tanden, og med yderligere sejre kan holdet slippe væk fra sidstepladsen og dermed komme til at spille kvalifikationskampe om en forbliven i rækken. En 7. og sidsteplads betyder direkte nedrykning, mens holdene på 5. og 6. pladsen skal spille om at forblive i Futsal Liga’en.

Allerede lørdag venter en svær kamp, når Ebeltoft IF skal på langfart til udebanekampen mod Sønderborg Futsal. Ebeltoft IF har revanche til gode efter at have tabt den første kamp på eget gulv mod sønderjyderne med 7-2.

FAKTA

Futsal Liga Vest

  • Ebeltoft IF - Søhus Stige 9 - 7 (5 - 2)
  • Lørdag 4. januar kl. 14.00 i Ebeltoft Idrætscenter
  • Målscorere for Ebeltoft IF:
  • Viktor Skytte 2 mål, Tobias Kruse 2 mål, Marcus Leicht Lillelund, Daniel F. Sørensen, Noah Overgaard, Mathias Larsen, Marinus Møhl
  • Ebeltoft IF’s hold:
  • Sebastian Surland, Asker Skytte, Noah Overgaard, Viktor Skytte, Tobias Kruse, Marcus Leicht Lillelund, Marinus Møhl, Daniel F. Sørensen, Mathias Larsen, Emil H. Dam.

Publiceret 07 January 2020 21:30