Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med ni mål, da Nørre Djurs HK tabte med 31-29 til bundholdet Randers HH. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med ni mål, da Nørre Djurs HK tabte med 31-29 til bundholdet Randers HH. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK snublede mod rækkens bundhold

Nørre Djurs HK var ikke klar efter julepausen og tabte med 31-29 til Randers HH i 2. Division

Af
Martin Schultz

Nørre Djurs HK’s herrer fik en skuffende start på den anden turneringshalvdel i 2. Divisions pulje 1, da holdet tirsdag aften på udebane i Hornbækhallen tabte med 31-29 til bundholdet Randers HH efter at randrusianerne havde ført 16-13 ved pausen.

I det nærmeste Nørre Djurs HK i denne sæson kommer et “lokalopgør” lå det ikke lige i planerne, at djurslændingene skulle tabe til Randers HH, som lå på en sidsteplads i rækken med kun 3 point, og som efter en økonomisk nedsmeltning i sidste sæson er i færd med at bygge et nyt hold op med masser af spilletid til de unge dygtige spillere.

Så Nørre Djurs HK var klar over, hvad der ventede holdet i Hornbækhallen, for de unge Randers HH-talenter er dygtige håndboldspillere, som kører frisk på og griber chancen, når den byder sig. Desuden er holdet blevet forstærket med en dygtig spiller som Mathias Lave Jessen, og i målet var Randers HH’s tidligere målmand Kevin Fisker tilbage, og han kom med en redningsprocent på omkring 40 til at gøre en forskel.

“Vi mødte et godt Randers HH-hold på dagen, og da vi så som hold ikke var helt klar, så gik det galt for os. Vi spillede en skidt kamp, hvor vi blev straffet for vores dårlige forsvarsspil,” siger Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen.

“Det var ærgerligt. Når man møder et bundhold en tirsdag aften, så skal man være klar. Og vi var ikke 100 procent klar. Randers HH er et godt ungt hold, og har de sejren inden for rækkevidde, så kæmper de til sidste fløjt,” siger Jan Mathiesen.

Andetholdet vandt sin første kamp

Nørre Djurs HK måtte igen undvære bagspilleren Simon Søgaard Jensen, som forhåbentlig er sin lyskenskade kvit, når Hjallerup IF søndag eftermiddag kommer på besøg i Nørre Djurshallen. De langtidsskadede Mathias Nymark Rasmussen og Rasmus Dalsgaard Lund er på vej tilbage og fik sammen med Mikas Korsgaard Christensen tirsdag aften spilletid på andetholdet, som vandt med 24-23 over Ans IF på udebane i den første kamp i Jyllandsserien, hvor der spilles om oprykning til 3. division.

Til gengæld var Henrik Pedersen og Martin “Bondemanden” Jensen med på divisionsholdet, mens en småskadet Nikolaj Moll Larsen tilbragte kampen på bænken.

Randers HH kom foran tidligt i kampen, men det var en jævnbyrdig 1. halvleg indtil hjemmeholdet slog et hul i halvlegens sidste minutter og kunne gå til pause med en føring på 16-13.

“Vi førte 11-10 efter 20 minutters spil, men i de sidste minutter af halvlegen tog vi nogle forkerte beslutninger og havde nogle dårlige afslutninger, så Randers HH kunne bringe sig foran,” fortæller Jan Mathiesen.

Nicolaj Danefeld topscorer med ni mål

2. halvleg startede med to Nørre Djurs HK scoringer, men hjemmeholdet fik fat igen og var efter ti minutters spil foran med 21-16.

“Vi gik over til at spille med to stregspillere i angrebsspillet og stillede os i en 5-1 formation i forsvaret. Mike Paulsen og Nicolaj Danefeld Hansen viste virkelig gode momenter og løste angrebsspillet i 4-2 formationen. Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med ni mål, og Mike Paulsen forstod at spille op til ham,” fortæller Jan Mathiesen.

Efter 25 minutter var stillingen 27-27, men en udvisning til Simon Østergaard og en skade til Mike Paulsen, som måtte ud på bænken efter et vrid i anklen, betød en scoringspause hos Nørre Djurs HK, som Randers HH udnyttede til at bringe sig foran med 29-27. Derefter blev der delt mål de sidste minutter til slutstillingen 31-29.

“Det var godkendt at score 29 mål, ovenikøbet på en velspillende Kevin Fisker i Randers HH’s mål. Men vi må ikke lade modstanderen score 31 mål, så vi skal hjem og arbejde med vores forsvarsspil,” slutter Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK skal i kamp igen søndag kl. 14.00, når rækkens nr. 3 Hjallerup IF kommer på besøg i Nørre Djurshallen i Glesborg.

FAKTA

2. Division herrer, pulje 1

Randers HH - Nørre Djurs HK 31 - 29 (16 - 13)

Tirsdag 6. januar kl. 19.30 i Hornbækhallen

Målscorere:

  • Nicolaj Danefeld Hansen, 9 (1) mål
  • Mike Paulsen, 5 mål
  • Simon Østergaard, 4 mål
  • Mikkel Milling, 4 mål
  • Rasmus Eldrup Secher, 3 mål
  • Lass Kristoffersen, 2 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 1 mål
  • Martin “Bondemanden” Jensen, 1 mål

Publiceret 08 January 2020 19:30