Felipe Soares (th.) bliver ny assistenttræner for FC Djurslands Danmarksseriehold. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Felipe Soares (th.) bliver ny assistenttræner for FC Djurslands Danmarksseriehold. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

FC Djursland: Foråret bliver et rent slagtehus

Felipe Soares bliver ny spillende assistenttræner, når FC Djursland i foråret skal sikre sin overlevelse i en knivskarp Danmarksserien

Af
Martin Schultz

Felipe Soares afløser Jeppe Juhl Jensen som spillende assistenttræner og tre spillere har forladt skuden. Rasmus Brasch, Kristian Alvarez Gertsen og Frederik Laursen trækker ikke i FC Djurslands trøje i foråret.

Det var nyhederne, da cheftræner Robert Sørensen mandag aften i Grenaa kunne byde sin trup velkommen tilbage på træningsbanen efter vinterpausen. Og det med udsigt til en afsindig spændende forårssæson, hvor FC Djursland skal sikre sin forbliven i Danmarksserien for andet år i træk. Når regnebrættet gøres op lørdag 6. juni efter 13 kampe i foråret, skal de fire lavest placerede hold i puljen med ti hold forlade Danmarksserien på grund af turneringsmæssige omstruktureringer og rykker ned i Jyllandsserien.

“Det bliver et rent slagtehus. Foråret byder på 13 pokalfinaler. Vi er i en række, hvor alle kan slå alle,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland har lige netop overvintret på den lune side af nedrykningsstregen på en 6. plads med 18 point efter 14 kampe, men der bliver trængsel omkring stregen og et vildt slagsmål i nedrykningssumpen for at undgå at blive et af de fire hold, som skal ned og spille i Jyllandsserien i efteråret. Der er knap på fra første fløjt, for i forårspremieren 14. marts møder FC Djursland på udebane Viby IF, som ligger næstsidst i rækken med 10 point.

Fysik og taktik på programmet

Træningen startede i mandags, og et stort kontingent spillere mødte frem til årets første træningspas.

“Vi træner tre gange om ugen, men holder fri de første tre weekender inden vi går i gang med træningskampene. Vi har planlagt 6-7 træningskampe, og skal blandt andet møde Kjellerup IF, Odder IF, forskellige Jyllandsseriehold, og så prøver vi at få en kamp mod Brabrands hold i 2. Division,” fortæller Robert Sørensen.

På træningsbanen skal spillerne have banket rusten af og sørge for at komme fysisk op i gear.

“Vi skal sørge for at vi har den fornødne fysik. Men vi skal også som hold blive endnu dygtigere taktisk. Vi har haft nogle udfald i kampene i efteråret, og det skal vi have rettet til. Desuden skal vi blive endnu bedre til de ting vi er gode til. Vi har i efteråret vist, at vi kan spille på flere forskellige måder, og det kræver en del træning,” siger Robert Sørensen.

"Åbent hus" til træningen

Den rutinerede midtbanespiller Felipe Soares afløser forsvarsspilleren Jeppe Juhl Jensen som spillende assistenttræner. Jeppe Juhl Jensen arbejder siden i sommer som nyuddannet betjent på Politigården i Aarhus og skal i foråret være en del af det kørende beredskab. Det giver så skiftende arbejdstider, at han ikke kan påtage sig opgaven som assistenttræner, men vil spille på holdet så ofte det er muligt.

“Felipe Soares afløser Jeppe som spillende assistenttræner. Han er truppens mest erfarne spiller, han er en sindssyg dygtig træner og er i forvejen U19 træner i FC Djursland,” siger Robert Sørensen om sin nye assistenttræner.

Der er ikke meldt om tilgang af nye spillere til truppen, men Casper Stylsvig Bæksted og Oliver Jensen er tilbage på banen efter skader. Også Benjamin Lahn Sørensen ser frisk ud efter skader i efteråret, mens Morten Bruun blev skadet til den første gang træning.

“Vi indleder sæsonen med en slags “åbent hus” til træningen, hvor interesserede spillere og spillere fra moderklubberne kan vise sig frem. Og så har vi mange dygtige unge spillere på vores U19 og U17 hold, som kan være med i opstarten. Flere af dem banker allerede på til en plads i truppen,” mener Robert Sørensen.

Farvel til tre unge spillere

Men svingdøren går også den anden vej, og FC Djursland må sige farvel til tre spillere med førsteholdsstatus.

Den tidligere anfører, den snart 23-årige forsvarsspiller Rasmus Brasch, har taget den overraskende beslutning at starte som spillende træner i sin barndomsklub IF Midtdjurs i Serie 3. Med ham følger formentlig den unge offensive midtbanespiller Frederik Laursen, som også har fået sin fodboldopdragelse i IF Midtdjurs. Han har meddelt Robert Sørensen, at han efter et år som seniorspiller i FC Djursland ikke længere kan afse tiden til at spille fodbold på DS-niveau.

“Jeg er ked af, at en så ung fyr ikke har overskuddet og sulten til at være med hos os. Han er en vanvittig dygtig fodboldspiller, og hans evner og talent er outstanding i forhold til at spille i Serie 3. Han skal være velkommen tilbage, hvis han vil være med igen. Men man skal være villig til at investere den fornødne tid og energi,” siger Robert Sørensen.

Endelig forlader en anden stamspiller, 24-årige Kristian Alvarez Gertsen, FC Djursland. Han skal i gang med en uddannelse som fysioterapeut i Holstebro, og han følger derfor sin tidligere holdkammerat, Robinsonvinderen Jamil Faizi, som startede på fysioterapeutuddannelsen efter sommerferien, til Campus Holstebro.

Publiceret 10 January 2020 06:00