Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen gik forrest og scorede ti mål, da Nørre Djurs besejrede Stoholm/Vibrog Håndbold med 23-20. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen gik forrest og scorede ti mål, da Nørre Djurs besejrede Stoholm/Vibrog Håndbold med 23-20. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nicolaj Danefeld skød Nørre Djurs HK op i top-tre

Nørre Djurs HK vandt top-tre duellen på udebane mod Stoholm/Viborg Håndbold med 23-20. Nicolaj Danefeld Hansen scorede ti mål

Af
Martin Schultz

“Det blev en ligeså spændende og fysisk betonet kamp som forventet mellem to hold med to rigtig gode forsvar og med dygtige målmænd i hver sin ende af banen.”

Sådan siger Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen, efter at hans hold søndag eftermiddag på udebane besejrede Stoholm/Viborg Håndbold med 23-20 efter at have ført med 11-8 ved pausen.

Med sejren i den målfattige kamp kom Nørre Djurs HK omsider op på den 3. plads i 2. divisions pulje 1, som sportschef Nicolaj Danefeld Hansen ved sæsonstarten lagde ud som målsætning for holdet i dets anden sæson i 2. Division. Og den spillende sportschef bidrog selv på overbevisende vis til avancementet, for Nicolaj Danefeld Hansen scorede for anden kamp i træk ti mål og leverede igen en overbevisende indsats i både forsvar og angreb.

“Men det var en mandfolkeindsats fra alle 12 spillere, og vores forsvar arbejdede stenhårdt. Stoholm/Viborg Håndbold med flere tidligere liga- og 1. Divisionsspillere kom med et enormt fysisk tryk. Hjemmeholdet var uden “Mr. Stoholm”, Per Ryberg, men havde gode backs i begge sider og en stærk stregspiller, som vi holdt nede på en enkelt scoring,” fortæller Jan Mathiesen.

“Store Møller” stærk i målet

Nørre Djurs HK tog til Stoholm uden Nikolaj Moll Larsen og Mikas Korsgaard Christensen, og Mathias Nymark Rasmussen er ikke divisionsklar endnu efter sin skade. Med på holdet var de tre stregspillere Mikkel Milling, Rasmus Dalsgård Lund og Lasse Kristoffersen, som alle også er stærke forsvarsspillere, og dem skulle der blive brug for i den fysisk betonede kamp. Med var også Martin “Bondemanden” Jensen til at supplere Henrik Storm Pedersen på venstre fløj, men “Bondemanden” kom også til at spille på højre fløj, når han skulle afløse Simon Østergaard.

Målvogter Kasper Kolstrup Møller stod hele kampen og havde en stærk dag i målet, men fik også god hjælp af et benhårdt arbejdende forsvar.

“Begge vores målmænd har vist formstigninger, men får også god hjælp fra et forsvar, som tydeligvis er blevet bedre,” siger Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK fik en god start på den målfattige kamp og var foran med 2-0, men hjemmeholdet kom tilbage og fik udlignet til 4-4. Begge hold brændte chancer, men efter to udvisninger indenfor et minut til gæsterne kom Stoholm/Viborg foran med to mål.

“Stoholm/Viborg Håndbold dækkede godt op i en offensiv taktik, så vi gik over til at spille med to stregspillere og fik løst de udfordringer så godt, at vi kunne gå til halvleg med en føring på 11-8,” fortæller Jan Mathiesen.

Topkamp mod Aars HK torsdag aften

Stoholm/Viborg Håndbold startede 2. halvleg med et voldsomt tryk og kom med høj fart og fysik, så de efter fem minutter havde hentet gæsternes føring og stillingen var 14-14.

“Stoholm/Viborg Håndbold kom foran med et enkelt mål, men vi fik reddet stormen af, og så byttede vi ellers mål frem til stillingen 20-20. Men i de sidste minutter havde Møller nogle afgørende redninger og forsvaret stod rigtig godt. Vi kom foran med 22-20, og Stoholm/Viborg Håndbold gik over til et helbanepres de sidste to minutter, men det udnyttede vi til den sidste scoring til 23-20. Det var en rigtig god og hårdt tilkæmpet sejr og en flot holdpræstation,” mener Jan Mathiesen.

Med sejren kom Nørre Djurs HK op i rækkens top-tre efter Frederikshavn FI og Aars HK og ligger nu side om side med Hjallerup IF foran Stoholm/Viborg Håndbold i den bedste halvdel af rækken.

Men allerede torsdag aften bliver Nørre Djurs HK udfordret påny, når formstærke Aars HK kommer til Nørre Djurshallen i en kamp, som blev flyttet fra søndag til torsdag aften i forventning om, at landsholdet skulle have spillet med i finalekampene ved EM. Suk.

“Vi skal op på et højere niveau for at slå Aars HK. Så vi får testet den gode form mod en rigtig god modstander, som har ramt toppen af formkurven. Aars HK spiller i et voldsomt højt tempo, som mange har svært ved at følge med i, og som lægger et ordentlig pres på modstanderen. Men jeg tror vi kan løse opgaven,” slutter Jan Mathiesen.

Kampen mod Aars HK torsdag starter kl. 20.15 i Nørre Djurshallen i Glesborg, og der er forventning om at publikum får en rigtig god og spændende håndboldkamp. Der er som altid gratis adgang til Nørre Djurs HK’s hjemmekampe.

FAKTA

2. Division herrer, Pulje 1

Stoholm/Viborg Håndbold - Nørre Djurs HK 20 - 23 (8 - 11)

Søndag 19. januar kl. 14.00 i Stoholm Fritids- og Kulturcenter

Målscorere

  • Nicolaj Danefeld Hansen, 10 (3) mål
  • Mike Paulsen, 4 mål
  • Simon Søgaard Jensen, 4 mål
  • Mikkel Milling, 2 mål
  • Simon Østergaard, 1 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 1 mål
  • Rasmus Dalsgård Lund, 1 mål

Publiceret 22 January 2020 09:00