De sejrsvante TRIF U16 drenge og deres træner Mikkel Melgaard (th) er klar snart klar til at starte op på den anden sæson i Liga 1. Privatfoto

De sejrsvante TRIF U16 drenge og deres træner Mikkel Melgaard (th) er klar snart klar til at starte op på den anden sæson i Liga 1. Privatfoto

TRIF’s drenge skal spille mod de allerbedste

TRIF’s U16 drenge er klar til den anden sæson i Liga 1, men en smal trup udfordrer holdets unge træner Mikkel Melgaard

Af
Martin Schultz

FODBOLD TRIF’s U16 drenge vandt i efteråret Liga 1 efter en forrygende sæson, og søndag 1. marts er drengene klar til at en ny sæson i landets bedste U16 række. Her skal TRIF på udebane møde S.f.B. fra Svendborg, og med den kun 23-årige træner Mikkel Melgaard ved roret skal drengene sørge for at fødekæden til klubbens nu blomstrende seniorafdeling holdes intakt.

TRIF har nemlig indenfor de senere år fået genrejst seniorfodbolden og stiller med hele fire hold, når forårssæsonen fløjtes i gang. Gennem et bevidst arbejde har man i TRIF knækket koden til at fastholde de unge spillere i overgangen fra ungdoms- til voksenfodbold, og derfor er man i disse år godt i gang med at høste af den store ungdomsafdelings talentpotentiale.

Det er tilladt at juble for vildt, når man vinder Liga 1. Foto: TRIF

Det er tilladt at juble for vildt, når man vinder Liga 1. Foto: TRIF

”Vi gør meget ud af at fastholde de unge ved at skabe et socialt fællesskab også uden for fodboldbanen. Vi ved, at vi taber mange unge, når de tager på efterskole, så vi fastholder kontakten for at få dem i gang igen, når de kommer hjem. Og med vores bedste U15 og U16 drenge investerer vi i to helt unge talentfulde trænere, Mathias Haulrik og Mikkel Melgaard, som begge selv er seniorspillere og dermed skaber en direkte forbindelse til seniorfodbolden,” siger seniortræner og bestyrelsesmedlem i TRIF’s fodboldafdeling, Martin Hornbæk Nielsen.

Et komplet hold

U16 drengene havde en forrygende sæson i efteråret, hvor holdet vandt Liga 1 efter kun at have tabt en kamp og spillet to uafgjort. Der blev kun scoret 10 mål mod holdet i 12 kampe.

”Vi kommer til at møde næsten de samme hold plus to oprykkere fra Liga 2 og får kampe i hele Jylland og Fyn,” siger holdets træner Mikkel Melgaard, som læser til lærer på Via University College i Aarhus. Han er vokset op i Rønde og har spillet i TRIF hele sit liv, men fik en korsbåndskade for to og et halvt år siden og steppede derfor sit trænerarbejde op, men spiller i dag også med på klubbens andethold i Serie 3. Tre gange om ugen tager han turen fra Aarhus tilbage til Rønde for at træne U16 drengene og klarer desuden kampafviklingen med frivillige forældres hjælp.

”U16 Liga 1 er et meget komplet hold med både en god defensiv og hurtige farlige folk fremme i angrebet. Jeg synes, vi har dygtige spillere på alle pladser,” siger Mikkel Melgaard,

En sund udvikling

”Vores udfordring er, at vi kun er 13 spillere i truppen. Får vi skader eller afbud, kan vi trække U15 spillere op på holdet, men vi skal jo ikke ødelægge et godt U15 hold. Mine spillere har det rigtig godt sammen og bliver gerne i TRIF, når vi spiller på så højt et niveau. Men jeg ved, at AGF har fået øjnene op for, at der sker noget spændende i TRIF,” siger Mikkel Melgaard, som til en enkelt træning om ugen med sin trup arbejder sammen med den jævnaldrende U15 træner Mathias Haulrik og hans spillere.

”De unge spillere ser op til de voksne spillere og kommer og ser seniorholdets kampe. På den måde er seniorspillerne blevet forbilleder, og det synes jeg er en sund udvikling,” siger seniortræner Martin Hornbæk Nielsen, som selv tidligere har trænet U16 drengene. Han træner nu TRIF’s bedste seniorspillere, som er et ungt og talentfuldt hold af egen avl, og som i efteråret var tæt på at rykke op i serie 1 i holdets første sæson i serie 2.

Publiceret 23 January 2020 12:30