Simon Søgaard Jensen leverede igen i angrebsspillet for Nørre Djurs HK og scorede ni rene mål mod Aars HK. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Simon Søgaard Jensen leverede igen i angrebsspillet for Nørre Djurs HK og scorede ni rene mål mod Aars HK. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Skarpskytterne leverede i skydetelt i Nørre Djurshallen

Nørre Djurs HK holdt formstærke Aars HK stangen og fik udlignet til 33-33 i sidste minut i et brag af en angrebskamp

Af
Martin Schultz

Det blev skarpskytternes aften, da Nørre Djurs HK torsdag tog imod Aars HK i en velbesøgt hal i Glesborg. Skuddene strøg om ørerne på målmændene i begge ender af banen, og målene væltede ind i det med spænding imødesete opgør mellem rækkens nr. 2 og nr. 3, Aars HK og Nørre Djurs HK. Det var en kamp, hvor det genrejste Nørre Djurs HK for alvor skulle teste holdbarheden af den genfundne form mod Aars HK, som i denne sæson har spillet overbevisende med meget fysik og stor fart og ligger på en sikker 2. plads i puljen som nærmeste udfordrer til topholdet Frederikshavn FI.

“Set over hele kampen er det et retfærdigt resultat, men det ærgrer mig, at vi ikke holdt fast i de to perioder i kampen, hvor vi var på vej til at trække fra Aars HK. Men set ud fra kampens sidste minutter var vi heldige med at få uafgjort. Vi hænger med et mål fra det 47. minut, og Aars HK var i angreb de sidste 30 sekunder uden at få scoret,” siger Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK var bagud med 33-32, da der blev taget hul på det sidste minut af kampen. Hjemmeholdet tog målmand Magnus Møller-Sørensen ud og spillede syv mod seks og fik fremtvunget et straffekast, som Nicolaj Danefeld Hansen scorede på til 33-33. Aars HK havde et halvt minut til at score sejrsmålet, men Nørre Djurs HK’s forsvar dækkede godt op og gæsterne sluttede kampen med et tremeterkast, som ikke blev omsat til et mål.

Scorede seks mål i træk

Det er ikke mange dage siden, at Nørre Djurs HK i søndags på udebane slog Stoholm/Viborg HK med 23-20 i en kamp, som var præget af to stærke forsvar og dygtige målmænd i begge ender af banen.

“Men torsdag aften var det hverken forvarenes eller målmændenes kamp. Ved halvleg var der scoret lige så mange mål som i hele kampen mod Stoholm/Viborg Håndbold. Aars HK kom som ventet med et højt tempo og et enormt tryk, og deres tre bagspillere var virkelig skarpe. Men vi fulgte rigtig godt med og havde to perioder i slutningen af 1. halvleg og midt i 2. halvleg muligheden for at trække fra modstanderen,” fortæller Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK hang lidt efter i starten af kampen og var bagud med både 5-3 og 7-4, men fik bedre fat og gik fra at være bagud med 14-12 efter 19 minutter til at være foran med 18-14 efter at have scoret seks mål i træk.

“Men vi fik en dum udvisning, og så kom Aars HK tilbage og på 18-16. Derefter byttede vi mål til halvlegsstillingen 21-19,” siger Jan Mathiesen.

De rutinerede spillere leverede

Aars HK kom godt ind til 2. halvleg og fik bragt balance i stillingen ved 21-21.

“Men vi havde en god periode midt i halvlegen, hvor vi kom foran med 26-23. Og så brændte vi ovenikøbet et straffe og to store chancer i den periode, så havde vi scoret på de chancer, kunne vi have ført med seks mål i det 43. minut. Men så lavede vi nogle tekniske fejl og blev ramt af endnu en dum udvisning. Vi kom bagud med 26-27, og så haltede vi ellers efter med et mål helt frem til slutningen, hvor vi fik udlignet til 33-33 og holdt stillingen kampen ud,” fortæller Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK havde alle sine tre stregsspillere, Lasse Kristoffersen, Mikkel Milling og Rasmus Dalsgård Lund med på holdet. Ingen af dem kom på scoringstavlen, men tilkæmpede sig nogle straffekast. Martin “Bondemanden” Jensen var igen med til at afløse på fløjene, og det gav spilletid på venstre fløj, da Henrik Storm Pedersen fik en pause.

“Vi skulle have haft begge point for at kunne hente Aars HK. Men vi viste, at vi fysisk kunne stå distancen. Vi pressede Aars HK gennem hele kampen, og det er jeg godt tilfreds med. Kampen blev spillet i et meget højt tempo, og de rutinerede spillere leverede. Simon Søgaard Jensen var rigtig god især i 1. halvleg. Nicolaj Danefeld Hansen scorede 11 mål og Mike Paulsen scorede 6 mål. De øvrige spillere leverede også, og Rasmus Secher Eldrup kom ind og scorede to rigtig gode mål og dækkede godt op,” slutter Jan Mathiesen og fremhæver endnu engang opbakningen i “Hulen” - lige fra det meget levende og højlydte publikum til Per Pedersens speak og håndbold-DJ Poul Erik “Brillemanden” Jensens “ophidsende” musik og til den larmende fanzone i hallens ene hjørne.

Nørre Djurs HK har nu godt ti dage til den næste kamp, når et andet af de bedre hold, Mors-Thy Håndbold, kommer på besøg i Nørre Djurshallen næste søndag kl. 15.00.

2. Division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Aars HK 33 - 33 (21-19)

Torsdag 23. januar kl. 20.15 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Udvisninger:

 • Nørre Djurs HK:
 • Simon Østergaard, 2 min.
 • Mikkel Milling, 2 min.
 • Rasmus Dalsgård Lund, 2 min.
 • Rasmus Secher Eldrup, 2 min.
 • Nicolaj Danefeld Hansen, 2 min.
 • Aars HK: 3 x 2 min.

Målscorere:

 • Nicolaj Danefeld Hansen, 11 (4) mål
 • Simon Søgaard Jensen, 9 mål
 • Mike Paulsen, 6 mål
 • Simon Østergaard, 3 mål
 • Rasmus Secher Eldrup, 2 mål
 • Henrik Storm Pedersen, 2 mål

Kampfakta:

Publiceret 25 January 2020 18:14